Μεγάλη αναστάτωση υπάρχει τις τελευταίες ημέρες, καθώς και οι δύο ομάδες που έγιναν πρωταθλητές Ευβοίας, σε αγόρια και κορίτσια, δηλαδή το Λύκειο Αρτάκης και το Λύκειο Ψαχνών αντίστοιχα, δεν θα μπορέσουν να εκπροσωπήσουν το νομό μας στην επόμενη φάση.

Οι καταγγελίες των παιδιών αναφέρουν για μη επαγγελματική συμπεριφορά από την δευτεροβάθμια διεύθυνση της περιοχής, καθώς λόγω καθυστερήσεων άργησε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή οι πρωταθλήτριες ομάδες του νομού μας.

Οι υπεύθυνοι το γνώριζαν αλλά δεν ενημέρωσαν τους αθλητές, που ζούσαν σε μία “άλλη” πραγματικότητα ελπίζοντας πως με τις νίκες που πήραν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Μιλάμε για τεράστιες ευθύνες, καθώς κάποιοι θέλησαν να “παίξουν” με τα χρήματα, την ταλαιπωρία αλλά και τα όνειρα αυτών των παιδιών, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μετά από κάποια φάση του πρωταθλήματος υπάρχει και η προοπτική της μοριοδότησης των αθλητών!

Η ανακοίνωση του ΓΕΛ Αρτάκης:

Ως πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του Λυκείου Νέας Αρτάκης και εκ μέρους της ομάδας ποδοσφαίρου αγοριών του σχολείου μας, και των υπόλοιπων μαθητών του σχολείου μας που θέλουν να καμαρώσουμε την ομάδα μας να πετυχαίνει τους στόχους της, έχω να αναφέρω τα εξής. Τις τελευταίες μέρες συμβαίνουν τραγικά πράγματα σε βάρος μας από την διοργανώτρια αρχή των σχολικών αγώνων!
Αρχικά, οι αγώνες άργησαν αρκετά να ξεκινήσουν με αποτέλεσμα, προκειμένου να συμβαδίσουμε με τις υπόλοιπεςνπεριοχές της Ελλάδας, να αναγκαστούμε να παίξουμε 5 σχολικές μέρες συνεχόμενες (14,15,18,19,10/03/2019) κάτι που είναι εντελώς αντιαθλητικό. Έπειτα, αφού κερδίσαμε τον τελικό σε τοπικό επίπεδο μας ενημέρωσαν ότι η
προθεσμία έχει λήξει και ότι η ομάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει στην επόμενη φάση. Μας χρέωσαν δηλαδή ένα παιχνίδι άνευ αγώνος χωρίς να το γνωρίζουμε!
Και κάπως έτσι το «όνειρο» που ζούσε το Λύκειο μας τελειώνει και την ευθύνη, από όσο γνωρίζουμε, την έχουν οι υπεύθυνοι γυμναστές που εργάζονται στην δευτεροβάθμια, εδώ στην Χαλκίδα και είναι αρμόδιοι για την διεξαγωγή των σχολικών αγώνων της περιοχής, οι οποίοι κατά την άποψη μας έκαναν τα εξής λάθη:
 Δεν φρόντισαν για την έγκυρη έναρξη των αγώνων.
 Δεν φρόντισαν να υπάρχει πάντα γιατρός στο γήπεδο σε συγκεκριμένο αγώνα στις 14/03 με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα και την συνέχιση του την επομένη, κάτι που καθυστέρησε ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες.
 Δεν ενημέρωσαν τα σχολεία ότι αγωνίζονται αδίκως σε περίπτωση που δεν θα ήθελαν να συμμετάσχουμε.
 Μας «ανάγκασαν» να αγωνισθούμε 3 ημέρες συνεχόμενες κάτι που θα έπρεπε οι ίδιοι να γνωρίζουν ότι είναι αδύνατον για τους αθλητές, σαν γυμναστές που είναι.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς σαν μαθητές είναι:
 Η αδικία προς την ομάδας μας. Παλέψαμε για τις νίκες πέρα από τις δυνάμεις μας (συνεχόμενοι αγώνες) και δικαιωθήκαμε, και χωρίς να φταίμε οι ίδιοι βγαίνουμε εκτός πρωταθλήματος για τα λάθη άλλων.
 Τα σχολικά πρωταθλήματα προσφέρουν μόρια για τις πανελλήνιες τα οποία θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε. Εμείς γιατί να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία, την στιγμή που άλλοι μαθητές από την χώρα προσπαθούν να την εκμεταλλευθούν;
 Το κόστος συμμετοχής για το πρωτάθλημα το οποίο έγινε ουσιαστικά άδικα. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό για βεβαίωση υγείας, μπλούζες αγώνα, μεταφορικά για την ομάδα μας ξοδέψαμε 60€ το άτομο (συνολικά μπορεί να φτάνουν και τα 1000€)! Χωρίς φυσικά να υπολογίζονται τα έξοδα των οπαδών (μαθητών του σχολείου) για την υποστήριξη της ομάδας κι την παρακολούθηση του αγώνα (τουλάχιστον 600€). Αυτά τα χρήματα είναι πάρα πολλά για κάθε ελληνικό σπίτι στις μέρες μας και οι υπεύθυνοι φρόντισαν να πάνε όλα
στα σκουπίδια.
Και όντας μάρτυρας σε ένα συμβάν τις προάλλες στο γήπεδο όταν ένας καθηγητής ρώτησε τον υπεύθυνο κατά την διάρκεια του αγώνα που θα παίξουμε τον επόμενο αγώνα (νικούσαμε ήδη 2-0), ο υπεύθυνος γύρισε και μας μίλησε με ειρωνικό ύφος και καλά κάνοντας πλάκα, δείχνοντας ότι αυτά τα λάθη τα γνώριζαν ήδη!
Επιπλέον, στους παίκτες της ομάδας είπε «μπορεί να μην αξίζατε να είστε εδώ αλλά πρέπει να σας πω μπράβο», υποτιμώντας μας για την πορεία που έχουμε κάνει, μια συμπεριφορά που δεν αρμόζει ούτε σε καθηγητή αλλά ούτε σε κάποιον που ασχολείται με τον αθλητισμό και γνωρίζει από ανατροπές!
Και συνοψίζω λοιπόν ρωτώντας. Ποιοι νομίζουν ότι είναι αυτοί οι κύριοι και μπορούν να παίζουν με τις αντοχές, την τσέπη μας και την σταδιοδρομία μας; Θα βγουν να προβάλλουν τα λάθη τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους; Θεωρούν ότι επειδή είμαστε ανήλικοι μπορούν να κάνουν λάθη και εμείς θα καθόμαστε με σταυρωμένα τα
χέρια; Πιστεύουν ότι μπορούν να μας ειρωνεύονται απροκάλυπτα; Ή πιστεύουν ότι έχοντας θέση στο δημόσιο εξασφαλίστηκαν και όλα καλά; Το ηθικό κομμάτι το σκέφτηκαν καθόλου; Ποιος θα μας αναπληρώσει εμάς το χαμένο χρόνο, τα έξοδα και την προοπτική να λάβουμε μόρια για τις πανελλήνιες;
Εμείς ονόματα δεν θα δώσουμε αλλά καλούμε τους αρμόδιους να δώσουν εξηγήσεις!

Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς
συμβουλίου του Λυκείου Νέας Αρτάκης.

 

Η ανακοίνωση του ΓΕΛ Ψαχνών:

Εκ μέρους της ποδοσφαιρικής ομάδας γυναικών του γενικού λυκείου Ψάχνων, θέλουμε να αναφέρουμε δημόσια πως παρόλο που πήραμε την πρώτη θέση στην Εύβοια, στο σχολικό πρωτάθλημα λυκείων, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στην επόμενη φάση, διότι οι διοργανωτές δεν έκαναν εγκαίρως τις απαραίτητες αιτήσεις με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό μας.

   Να έχετε έναν καλό αγώνα κορίτσια, χωρίς τραυματισμούς, γιατί για όποια ομάδα προκριθεί υπάρχουν και επόμενοι. Έτσι μας είπαν, έτσι γνωρίζαμε και πήραμε μέρος στην διοργάνωση. Και τώρα είμαστε κυπελλούχοι Εύβοιας, χωρίς την ώρα που σφύριξε ο διαιτητής τη λήξη του αγώνα να μας αποδόθηκε κάποιο κύπελλο, χωρίς να έχουμε ακούσει “Συγχαρητήρια” από τους παρευρισκομένους διοργανωτές και χωρίς να μπορούμε να συμμετέχουμε στην επόμενη φάση. Χαρακτηριστικά μας είπαν πως έχουμε αποκλειστεί, και ναι απορούμε, πως αποκλειστήκαμε χωρίς να ηττηθούμε;

   Ομοιοπαθείς λοιπόν με την ποδοσφαιρική ομάδα του λυκείου Ν. Αρτάκης, σπατάλησαμε χρόνο και χρήμα, για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Τα μισάωρα στο γήπεδο αντικατέστησαν τις διδακτικές ώρες, γεγονός που μπορεί να σας εκπλήσσει, αλλά για έναν μαθητή που δίνει Πανελλαδικές στοιχίζει. Τα έξοδα για τη συμμετοχή, μπορεί να μην ήταν τόσο πολλά, ήταν όμως υπαρκτα. Η προσπάθεια και ο ιδρώτας τις ώρες των αγώνων, η κούραση πριν και μετά από αυτούς και οι τραυματισμοί κατά τη διάρκεια τους, ήταν πράγματα που ρισκάραμε, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας σε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Και ανάμεσά μας αθλήτριες που ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο και είναι μέρος εντεκάδων της εθνικής γυναικών, χωρίς τη συγκατάθεση του προπονητή τους, αποφάσισαν να φορέσουν τη φανέλα του λυκείου τους και να καταφέρουν να εντείνουν αυτή την παραμονή μας στο πρωτάθλημα, χωρίς να τους τρομάζει το ενδεχόμενο τραυματισμού τους ή το γεγονός ότι θα είναι κατάκοπες στον επίσημο αγώνα του Σαββάτου.
   Είμαστε, λοιπόν, νικητές και όπως αντιληφθήκατε, έχουμε να αναφέρουμε μόνο αυτά που χάσαμε, μιας και δεν κερδίσαμε κάτι συγκεκριμένο. Η πρόκριση στην επόμενη φάση κάτι που δικαιωματικά μας ανήκει, θυσιάστηκε στο βωμό της ανευθυνότητας των αρμοδίων. Τα όνειρα μας σχετικά με την σταδιοδρομία μας στο πρωτάθλημα, γκρεμίστηκαν από την ασυνέπεια των διοργανωτών, που αποδείχθηκαν ανίκανοι να φέρουν εις πέρας την ευθύνη που ανέλαβαν. Οι κόποι μας, ψυχικοί και σωματικοί, δεν βρήκαν αντάλλαγμα, λόγω λαθών για τα οποία δυστυχώς δεν ευθυνόμαστε.
   Και όπως προανέφεραν κάποιοι νικητές, ο αποκλεισμός μας από την επόμενη φάση είναι μονάχα το αποκορύφωμα των δυσλειτουργιών αυτής της διοργάνωσης, οι οποίες είναι πολλές. Ειδικότερα, τα έξοδα μεταφοράς, βάρυναν τον κάθε αθλητή – μαθητή ξεχωριστά. Η ενημέρωση για τους επόμενους αγώνες ήταν κάθε άλλο παρά έγκαιρη. Χαρακτηριστικά την Τρίτη 19/03 στις 19:00 μ.μ. πληροφορηθήκαμε ότι την επόμενη μέρα στις 11:00 θα αγωνιζόμασταν για τον τελικό. Τα αποδυτήρια, εκτός του ότι δεν ήταν αρκετά για τις αγωνιζόμενες ομάδες, παρέμεναν κλειστά μετά το πέρας του αγώνα. Και σημαντικότερο όλων, οι υπεύθυνοι, καθηγητές – γυμναστές, προσπαθούσαν να επιβάλλουν την τάξη, κάνοντας παρατηρήσεις στους “ταραξίες” φιλάθλους, ενώ παράλληλα οι ίδιοι συμμετείχαν σε καβγάδες την ώρα των σχολικών αγώνων (Παρασκευή 15/03). Πως θα καταφέρουν αυτοί οι άνθρωποι να αποτελέσουν πρότυπα;
   Ζητάμε εξηγήσεις, γιατί μας αξίζουν εξηγήσεις. Ποιος θα ανταμείψει τώρα τους κόπους μας; Ποιος θα δικαιώσει τους συμμαθητές μας που ήρθαν να μας καμαρώσουν; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη του αποκλεισμού μας;
   Η διοργάνωση αυτή θα έπρεπε να αποτελεί γιορτή σχολική, παρ’όλα αυτά πλήττεται από λάθη, λάθη που μόνο αν αναφερθούν μπορούν να διορθωθούν. Ζητάμε λοιπόν ως αντάλλαγμα τη διόρθωση τους και ευχόμαστε τη βελτίωση της διοργάνωσης αυτής, ώστε να μην βρεθούν άλλοι μαθητές στη ΘΛΙΒΕΡΗ θέση που βρισκόμαστε εμείς τώρα.