Ένα από τα αρκετά ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος, έγινε στο γήπεδο της Μακρυκάπας!
Εκεί αναμετρήθηκαν ο ΑΟ Μακρυκάπας και ο Απόλλωνας Ερέτριας, δύο από τις 5 ομάδες που ισοβαθμούσαν στην κορυφή της βαθμολογίας!
Όπως αναμενόταν έγινε ένα δυνατό και συναρπαστικό παιχνίδι, που προσέφερε αρκετές συγκινήσεις στου φιλάθλους που το παρακολούθησαν!
Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν …δύσκολα στους γηπεδούχους, καθώς με την συμπλήρωση του α’ 10λέπτου βρέθηκαν μπροστά στο σκορ!
Σταδιακά οι ″Λύκοι″, άρχισαν να ξεπερνάνε το αρχικό σοκ και αναζήτησαν την ισοφάριση, όμως η άμυνα του ″Δαφνηφόρου″ ήταν άψογα οργανωμένη και πολύ αποτελεσματική…
Έτσι κύλισε το α’ 45λεπτο! Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι βγήκαν στο γήπεδο φανερά αλλαγμένοι προς το καλύτερο και πίεσαν πολύ για την ισοφάριση, που δεν άργησε να έρθει, καθώς οι Ερετριανοί έδειχναν να προσπαθούν, μόνο, να κρατήσουν το πολύτιμο 0-1!
Η αποβολή -σωστή- του Μ. Καρλατήρα, αποσυντόνισε τους φιλοξενούμενους, ενώ ταυτόχρονα η είσοδος του Γκάβαλη, έδωσε άλλη πνοή στην επιθετική γραμμή των ″Λύκων″! Με εκπληκτικό κολ του Γκάβαλη ήρθε τον 2-1, προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν οι του Απόλλωνα χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι, για να ″κλειδώσει″ την νίκη η Μακρυκάπα λίγο πριν την εκπνοή…!
Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι η νίκη των ″Λύκων″ ήταν δίκαιη, καθώς η ομάδα του Βαγγ. Ζέρβα, έδειξε ότι διαθέτει ″μέταλλο″ και ψυχικά αποθέματα να ανατρέψει την σε βάρος της κατάσταση!
Ο Απόλλωνας Ερέτριας, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με το φοβερό γκολ του Βεσέλι, όμως στην συνέχεια οι παίκτες του Δημήτρη Βαλκάνου ″κλείστηκαν″, για να κρατήσουν το 0-1, όμως αυτό σε συνδυασμό του ότι βρέθηκαν με αριθμητικό μειονέκτημα για ένα 30λεπτο, είχε σαν αποτέλεσμα να έρθει η πρώτη ήττα!

*τα γκολ & κόκκινη:

  • 12′ ο Λάσρι από αριστερά και λίγο πάνω από το κέντρο εκτελεί φάουλ στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, όπου οι αμυντικοί διώχνουν όπως-όπως, η μπάλα φτάνει στον Βεσέλι, κοντά στην γωνία της μεγάλης περιοχής, ο μέσος του Απόλλωνα πιάνει εκπληκτικό, γυριστό σουτ πάνω στην κίνηση και στέλνει την μπάλα στην απέναντι, δεξιά, πλευρά των δικτύων του ″Κήρο″ και ανοίγει το σκορ, 0-1!
  • 53′ καλοχτυπημένο φάουλ του Μπαλαμπάνη, οι αμυντικοί διώχνουν ενστικτωδώς, ο Λειβαδίτης παίρνει την μπάλα στο ύψος της περιοχής και με δυνατό συρτό σουτ, την στέλνει στα δίκτυα, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια, 1-1!
  • 60′ με 2η κίτρινη κάρτα αποβάλλεται ο Μάρ. Καρλατήρας!
  • 70′ σέντρα ακριβείας του Μπαλαμπάνη από αριστερά, στο 2ο δοκάρι πηδάει εκπληκτικά ο Γκάβαλης και με φοβερή καρφωτή κεφαλιά, στέλνει την μπάλα στα δίκτυα, κάνοντας το 2-1 και την ολική ανατροπή!
  • 87′ από μπαλιά του Γκάβαλη ο Βουρδάνος βρίσκεται σε θέση βολής και με ψύχραιμο σουτ-πλασέ κάνει το τελικό 3-1!

Σημαντικές ευκαιρίες:

  • 2′ σέντρα του Λειβαδίτη προβολή εξ επαφής του Κωνσταντάγκα, με υπερένταση απομακρύνει ο Μίχος!
  • 25′ σέντρα του Λέκκα από δεξιά ο Σίδερης μόνος στο 2ο δοκάρι, δεν προφταίνει να πιάσει την κεφαλιά…
  • 46′ δυνατό ευθύβολο σουτ του Μέτσιο λίγο έξω από την περιοχή λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι…
  • 50′ σουτ εξ επαφής του Κωνσταντάγκα, η μπάλα κοντράρει σε πόδι αμυντικού και φτάνει στο αριστερό δοκάρι, ο Σίδερης μόνος δεν προφταίνει να ″σπρώξει″ την μπάλα στο πλεκτό…
  • 58′ επικίνδυνο κόρνερ του Μήτρου και λίγο έξω από τηνγραμμή τέρματος διώχνει αποτελεσματικά ο Ρόελ Αντζέλι…
  • 84′ θαυμάσια ατομική προσπάθεια του Αποστόλου, από αριστερά που πλαγιοκοπεί την αντίπαλη άμυνα, μπαίνει στην περιοχή πλασάρει, όμως ο έμπειρος Κηρόπουλος διώχνει με τα πόδια…

Ο διαιτητής Στράτος Ντούρας, σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι τα πήγε πολύ καλά, πέρα από τα λίγα ανούσια και που δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα  λάθη! Πολύ καλοί οι δύο συνεργάτες του Γιάννης Περιβολάρης και Γιάννης Ντόβολης.

*ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ (Βαγγ. Ζέρβας): Κηρόπουλος, Λέκκας, Μπαλαμπάνης, Γκρινιάρης, Μπατζελής, Αλαφάκης (78′ Κικίδης), Γκίκας, Λειβαδίτης, Κωνσταντάγκας (81′ Βουρδάνος), Σίδερης (62′ Γκάβαλης), Μήτρου.

*ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτριας (Δημ. Βαλκάνος): Μίχος, Μάρ. Καρλατήρας, Λ. Καρλατήρας, Χιούσκα (46′ Σμπιλήρης), Μέτσιο (80′ Συκάς), Κανάνι (72′ Σταματάκος), Βεσέλι, Τόρα (72′ Αποστόλου), Λάζρι, Ρούσσος, Ροέλ Αντζέλι.

*για το φωτορεπορτάζ του αγώνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ