Ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, με δυνατές μονομαχίες, με πάθος και πολλά λάθη, έγινε στο γήπεδο της Μακρυκάπας! Οι γηπεδούχοι της Μακρυκάπας, ήταν δύο βαθμούς μπροστά από τους φιλοξενούμενους του Ολύμπου Γ., ΄΄κοινό΄΄ τους σημείο, το ότι και οι δύο βαθμολογικά ήταν στο ΄΄κόκκινο΄΄ και οριακά κοντά στην γραμμή υποβιβασμού!
Έτσι ήταν επόμενο να γίνει ένα παιχνίδι, κάτω από πίεση που θα κυριαρχούσε η δύναμη και που η ΄΄πλάστιγγα΄΄ θα έγερνε προς την μεριά, του πιο αποτελεσματικού, αυτού με τα λιγότερα λάθη και του πιο ψύχραιμου!
Αυτά τα στοιχεία αποδείχθηκε ότι τα είχαν οι Γυμνιώτες, που είχαν και την τύχη να προηγηθούν με το ΄’καλημέρα΄΄ του αγώνα! Οι ΄΄Λύκοι΄΄ αιφνιδιάστηκαν σίγουρα, όμως σιγά-σιγά επέβαλαν απόλυτα τους ρυθμούς τους, περιορίζοντας τον Όλυμπο Γ. στο μισό γήπεδο! Πίεσαν οι παίκτες του Ν. Κιαπέκου, όμως σε καμιά περίπτωση δεν απέφυγαν τα λάθη κύρια στις μεταβιβάσεις, με αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τις βιαστικές ενέργειες να μην μπορούν α βρουν τον δρόμο προς τα δίκτυα! ΄΄Απελπισμένα΄΄ ο Μάκης Σίδερης  αναζητούσε ΄΄καλή μπαλιά΄΄, στην μεσαία γραμμή πάρα πολλά λάθη και η άμυνα αρκετές επιπολαιότητες, παρά τις προσπάθειες των Μπασινά και Μαντά, που ΄΄όργωσαν΄΄ το γήπεδο!
Την ίδια στιγμή οι Γυμνιώτες του Πάνου Κοντογιάννη, με την ψυχολογία στα ύψη από το
0-1, λειτουργούσαν πολύ καλά, μεσοαμυντικά, καθώς ο Μωραΐτης είχε ΄΄κατεβάσει΄΄ ρολά, ΧΡ. Κουτσαυλής και Μπισμπικόπουλος, ήταν αλάνθαστοι, ενώ στο κέντρο, Αντ. Ρουμπής-Παριανός και Κηρύκος, κυριαρχούσαν, βοηθούμενοι από τον ακούραστο Δημ. Ντούρμα! Στην επίθεση το πάλεψαν, Σπ. Αργύρης και Τρεγκάϊ, απειλώντας με αντεπιθέσεις!
Το σκηνικό δεν άλλαξε στο β’ μέρος και η πίεση των γηπεδούχων ανέβηκε χωρίς όμως αποτέλεσμα!

Έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους φιλοξενούμενους, να πανηγυρίζουν, δίκαια, μια σπουδαία νίκη, που τους έδωσε βαθμολογική ανάσα! Στην αντίπερα όχθη οι ΄΄Λύκοι΄΄, σίγουρα χρειάζονται να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να απομακρυνθούν από την ΄΄καυτή΄΄ ζώνη!
*το γκολ και οι σπουδαιότερες φάσεις:

Αντ. Ρουμπής: …πέτυχε το
΄΄χρυσό γκολ΄΄ του Όλυμπου Γ.
 • 2′ ΓΚΟΟΟΛ! 0-1, ο Κηρύκος εκτελεί φάουλ, από αριστερά, πάνω  από την σέντρα και κοντά στην γραμμή του πλαγίου άουτ, η μπάλα φτάνει στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, όπου ο νεαρός κήπερ της Μακρυκάπας, Τζουβάρας, κάνει άστοχη έξοδο, ο Αντ. Ρουμπής στο ύψος περίπου της μικρής περιοχής, πιάνει  γυριστή κεφαλιά, η μπάλα παίρνει ύψος και καταλήγει στα δίκτυα, ήταν το γκολ που έκρινε τον αγώνα τελικά!
 • 7′ ΄΄λόμπα΄΄ του Ν. Γκίκα από 35 μέτρα, η μπάλα λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι…
 • 10′ ο Π. Κουτσαυλής, ανοίγει θαυμάσια στον Μαντά που παρα’ ότι ο Μωραΐτης, έπσε στα πόδια του, προφταίνει και πλασάρει για να φύγει η μπάλα ελάχιστα άουτ έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι…
 • 25′ ο Π. Κουτσαυλής από αριστερά κάνει παράλληλη προς το τέρμα σέντρα, ο Χρ. Κουτσαυλής διώχνει όπως-όπως, στο ύψος της μεγάλης περιοχής ο Σεχάϊ κερδίζει την μπάλα και κάνει δυνατό σουτ που υποχρεώνει τον Μωραΐτη, μεεκπληκτική προσπάθεια να σώσει διώχνοντας την μπάλα σερ κόρνερ…
 • 38′ σε μοναδικό τετ-α-τετ ο Σπ. Αργύρης πλασάρει και σωτήρια σε κόρνερ ο Τζουβάρας!
 • 41′ φάουλ-κεραυνός του Π. Κουτσαυλή, τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων… 
 • 45′ γυριστό δυνατό σουτ του Π. Κουτσαυλή, από το ύψος της περιοχής, η μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό ΄΄Γ΄΄ του Μωραΐτη…
 • 49′ καλοχτυπημένο φάουλ του Π. Κουτσαυλή, ο Μπασινάς κεφαλιά-ψαράκι εξ επαφής και εκπληκτικά ο Μωραΐτης σώζει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε κάορνερ …
 • 56′ φάουλ πού καλό του Ντούρμα, ο Τζουβάρας αποκρούει ασταθώς, ο Τρεγκάϊ κερδίζει την μπάλα και σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ πασάρει ελάχιστα άουτ…
 • 67′ αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα ο Ε. Κιουσης (2η κίτρινη).
 • 75′ αντεπίθεση και ο Δεληγιώργης τετ-α-τετ βγαίνει τετ-α-τετ πλασάρει και ο Τζουβάρας σώζει…

Διαιτητές: Δημήτρης Χουλιαράς (Γιώργος Πασχαλίδης-Χριστίνα Κούκουρα)

*ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ (Νίκος Κιαπέκος): Τζουβάρας, Λέκκας, Χασάνδρας (85′ Βαξεβάνης), Ι. Καρκαλής (60′ Κούκουρας), Τσουμάνης, Μπασινάς, Ν. Γκίκας, Σεχάι, Μαντάς, Σίδερης, Παν. Κουτσαυλής.

*ΟΛΥΜΠΟΣ Γυμνού (Παναγιώτης Κοντογιάννης): Μωραϊτης, Κιούσης, Ν. Σακκής, Χρ. Κουτσαυλής, Μπισμπικόπουλος, Α. Ρουμπής, Ντούρμας, Κηρύκος (85′ Καρλατήρας), Τρεγκάι (72′ Δεληγιώργης), Παριανός, Σπ. Αργύρης.

*για φωτορεπορτάζ του αγώνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

***στιγμιότυπα από το παιχνίδι με την βιντεοκάμερα του Δημήτρη Γκίκα (ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για την παραχώρηση):

 

*η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: