Από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και τον ανάδοχο Ιωάννη Κόντο υπογράφηκε σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, η σύμβαση για την κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Βούρκου Χαλκίδας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Χρ. Παγώνης και Γιάν. Κόντος, υπογράφουν την σύμβαση για το γήπεδο του Βούρκου!

Πρόκειται για έργο με αρχικό προϋπολογισμό 372.000€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), το οποίο θα δώσει, ″ανάσες″ ζωής και σημαντικές λύσεις στα τεράστια γηπεδικά  προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της περιοχής!
Να σημειωθεί ότι επί 14 χρόνια το συγκεκριμένο γήπεδο, από την απραξία και την αδιαφορία των αρμοδίων παρέμενε κλειστό.

Η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση του γηπέδου του Βούρκου!

Για να υπάρχει και δίκαιη παρουσίαση του θέματος, η υπόθεση ″γήπεδο Βούρκου″, ουσιαστικά ″ξεκλειδωσε″ με τον ερχομό του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη στην Χαλκίδα, τον Οκτώβριο του 2018, όταν πριν από την ημερίδα για τον Αθλητισμό, ο υφυπουργός στο Δημαρχείο υπέγραψε την προγραμματική Σύμβαση κατασκευής συνθετικού τάπητα στο γήπεδο του Βούρκου!
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ να δείτε την σχετική ειδησεογραφία τότε…
Για το έργο αυτό που είχε υπογραφεί από τις 10 Οκτωβρίου 2018 προγραμματική σύμβαση, ανάμεσα στον Δήμο Χαλκιδέων και το Υπουργείο Πολιτισμού και στην οποία αναφέρεται ότι το 70% του κόστους θα καλυφθεί από πόρους του ελληνικού δημοσίου και το 30% από πόρους του Δήμου.

Απομένει λοιπόν να δούμε να γίνεται, επί τέλους, ″πράσινος″ και πάλι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του Βούρκου!