Επισημοποιήθηκε η έναρξη των προπονήσεων, μεταξύ άλλων, για την Γ΄ Εθνική και Α΄ Γυναικών, με την έκδοση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 586, 13/02/2021) για τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας».

Μέσα από τις 124 σελίδες της ΚΥΑ σίγουρα δεν έγινε κάποιος ιδιαίτερα σοφός καθώς δύο είναι τα σημεία που πλέον αποσαφηνίζονται.

Αρχικα, οι προπονήσεις των ομάδων θα επιτρέπονται μόνο εφόσον ακολουθείται αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο περιλαμβάνει εβδομαδιαίο έλεγχο των αθλητών με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Επιπλέον, παρότι δόθηκε πράσινο φως για προπονήσεις, στους “κόκκινους” νομούς δεν έχει αλλάξει το καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα, οπότε οι προπονήσεις θα πρέπει να προγραμματίζονται το αργότερο νωρίς το μεσημέρι ώστε να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της απαγόρευσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για μία ερασιτεχνική κατηγορία όπου θα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που εργάζονται τα πρωινά.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες λεπτομέρειες που αναλύθηκαν στο χθεσινό άρθρο (δείτε εδώ) και ίσως είναι οι πιο σημαντικές, αναμένονται λογικά απαντήσεις μέσα στις επόμενες ώρες.