«Προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως ακριβώς έχει συμφωνηθεί», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και τον εκπρόσωπο της Super League Χρήστο Δάρα.

Επιστροφή σε εποχές Δ´ Εθνικής και Περιφερειακού πρωταθλήματος από του χρόνου, αφού πλέον οι Εθνικές κατηγορίες γίνονται πάλι 4, έπειτα από τα …γεννητούρια της Super League 2.

Συγκεκριμένα, η Super League θα αποτελείται από 14 ομάδες, η Super League 2 από 12 ομάδες, η Football League με 14 ομάδες και η Γ´ Εθνική θα έχει 106 ομάδες.

Στην Super League της περιόδου 2019-2020 θα βρεθούν οι 12 ομάδες που τερματίσουν στις θεσεις 1-12 της φετινής περιόδου, ο πρωταθλητης της Football League Νέος Βόλος και ο νικητής του μπαράζ μεταξύ του 13ου της SL και του 2ου της FL.

Στην Super League 2 θα ενταχθούν οι 8 ομαδες που θα τερματισουν στις θέσεις 3-10 στην FL, οι 3 ομάδες που θα υποβιβαστούν από την SL και ο ηττημένος του μπαράζ.

Στην FL θα πάρουν μέρος ο 11ος και ο 12ος της FL, οι 8 πρωταθλητες των ομίλων της Γ Εθνικλης και οι 4 νικητές των μπαράζ μεταξύ των 8 δευτεραθλητών της Γ.

Τέλος, στην Γ Εθνική (ουσιαστικά η τέταρτη εθνική κατηγορία) θα βρεθούν 106 ομάδες δηλαδή οι 53 πρωταθλητές των ΕΠΣ και οι δευτεραθλητές των ΕΠΣ Αθήνας, Πειραιά και Μακεδονίας, οι ομάδες των θέεων 13-16 της FL, οι 4 ηττημλενοι των μπαράζ των δευτεραθλητών κα οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-8 σε 3ο, 5ο, 6ο και 7ο όμιλο και στις θέσεις 3-9 σε 1ο, 2ο, 4ο και 8ο όμιλο.

* Θα πρέπει να τονιστει ότι αν κάποια πρωταθλήτρια ΕΠΣ δεν δηλώσει συμμετοχή, τότε έχει δικαίωμα να ανέβει η δευτεραθλήτρια της ίδιας ΕΠΣ και σε αδυναμία και εκείνη, τότε μπορεί η τριταθλήτρια. Αν πάλι, από κάποια ΕΠΣ δεν δεχτεί να ανέβει καμία ομάδα, η Γ Εθνική θα γίνει με λιγότερες των 106 ομάδων.