Έτσι για να μην χάνουμε την επαφή μας, στις δύσκολες αυτές ώρες που περνάμε όλοι μας, θεωρήσαμε σκόπιμο, να ΄΄σκαλίσουμε΄΄ την μνήμη σας!
Από το ιδιαίτερα πλούσιο και πολύτιμο αρχείο του ΄΄Δυνατά & Αθλητικά΄΄, αλλά και της ΄΄Αθλητικής Εύβοιας΄΄ (που ενσωματώθηκε στο Δ & Α), σας παρουσιάζουμε, ποδοσφαιρικά γεγονότα που κυριάρχησαν 10 χρόνια πριν στην Εύβοια! Φωτογραφικό υλικό, στατιστικά και άλλα, στην διάθεσή σας…
Το ΄΄Δυνατά & Αθλητικά΄΄, αλλά και η ΄΄Αθλητική Εύβοια΄΄, ήταν ουσιαστικά οι δύο πρωτοπόροι ιστότοποι σε επίπεδο Εύβοιας, ήταν τα Ευβοϊκά Αθλητικά portals, που ξεκίνησαν υπεύθυνα και εμπεριστατωμένα την Αθλητική Ενημέρωση, των φιλάθλων της Εύβοιας, μέσα από το διαδίκτυο!
Και οι δύο ιστοσελίδες, έτυχαν αναγνώρισης και έξω από τα όρια της Εύβοιας και εξελίχθηκαν ραγδαία!
Ήταν φυσικό και έτσι κάποια στιγμή, βρήκαν κοινό δρόμο και τα δύο έγιναν ένα, το νέο, λοιπόν, ΄΄Δυνατά & Αθλητικά΄΄, πέρα από το ότι ήταν (και παραμένει) το κορυφαίο και πλέον έγκυρο Αθλητικό site, ΄΄εκτοξεύθηκε΄΄ και φιγουράρει ανάμεσα στα καλύτερα και εγκυρότερα διαδικτυακά ΜΜΕ, της χώρας μας!
Το αρχείο μας σε ειδησεογραφικό και κύρια φωτογραφικό υλικό, πλούσιο και που θα το ζήλευαν πολλοί!

Από αυτό λοιπόν το υλικό και ″εν μέσω″ απαγορεύσεων, ″γυρίσαμε″ το ρολόϊ του χρόνου μια 10ετία πίσω και βλέπουμε (αφού στο προηγούμενο αφιέρωμα σας παρουσιάσαμε τις ομάδες μας στις Εθνικές κατηγορίες), περνάμε τώρα σε τοπικό επίπεδο με πάρα πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία…:

Κλείνουμε την ανασκόπηση, του ″…μια 10ετία πριν″, με το 3ο μέρος και την Α.2’, την Β’ & Γ’ ΕΠΣΕ το 2010!

Πρωταγωνίστησαν και ήταν πρωταθλήτριες: ΑΠΟ Καστέλλας, ΑΟ Αλατσάτων, ΑΕ Ιστιαίας και Νηλέας Νεοχωρίου, στην Α.2’, Ακαδημ. Ιστιαίας, ΑΕΚ Χαλκ., Ακράτητος Κεχριών και Καλοχώρι/Παντείχι στην Β’, Ερμής Πηλίου, Μαντούδι, Αχλαδερή και Αφράτι, στην Γ’ ΕΠΣΕ…!

Αγωνιστική περίοδος 2010-11!

Στον 1ο όμιλο της Α.2’, μετά από 26 αγωνιστικές πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η ομάδα του ΑΠΟ Καστέλλας, που για πρώτη φορά στην ιστορία της παίρνει το εισιτήριο για την ΄΄μεγάλη΄΄ κατηγορία! Με τον Νίκο Κιαπέκο στον πάγκο της (σε μια θέση που ο Ψαχνιώτης τεχνικός ΄΄κάθισε΄΄ 8 χρόνια!), πέτυχε 18 νίκες, είχε 5 ισοπαλίες και γνώρισε 3 ήττες, συγκεντρώνοντας 59 βαθμούς και 59-23 τέρματα!
Ακολούθησε στην 2η θέση η ομάδα της ΑΕ Ιστιαίας, με 16 νίκες, 8 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ είχε τέρματα 57-26!
Υποβιβασμός στην Β’ ΕΠΣΕ,  για την ομάδα της Μακρυκάπας, οι ΄΄Λύκοι΄΄ τερμάτισαν στην 14η  και τελευταία θέση, με 3 νίκες, 9 ισοπαλίες, 14 ήττες, τέρματα 23-55, συγκεντρώνοντας 18 βαθμούς, 4 λιγότερους από τον 13ο Αστέρα Βατώντα!

Στον 2ο όμιλο της Α.2’, μετά από 26 αγωνιστικές πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η ομάδα του ΑΟ ΑΟ Αλατσάτων, που επανακάμπτει στην Α.1’ μετά από πολλά χρόνια! Τ’ Αλάτσατα πέτυχαν 20 νίκες, 4 ισοπαλίες και γνώρισαν 2 ήττες, τα γκολ για τους Χαλκιδαίους ήταν 67-18 και συγκομιδή 64 βαθμών!
Στην 2η θέση η ομάδα του Νηλέα Νεοχωρίου, με 18 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες, στα γκολ 55-31 και συγκομιδή 59 βαθμών!
Την κατηγορία αποχαιρέτησε η ομάδα του ΑΟ Έξω Παναγίτσας, 4 νίκες, 4 ισοπαλίες, 16 ήττες και συγκομιδή 16 βαθμών, 4 και εδώ λιγότερους από την 13η ομάδα του ΑΟ Κονιστρών (20β)!

Ο δευτεραθλητές των δύο ομίλων της Α.2, ΑΕ Ιστιαίας και Νηλέας Νεοχωρίου, έδωσαν αγώνα μπαράζ, και διεκδίκησαν ένα ακόμα εισιτήριο για την Α.1 ΕΠΣΕ, το οποίο τελικά νικώντας το παιχνίδι, με 1-0 το πήρε η ΑΕ Ιστιαίας!

 Στον 1ο όμιλο της Β’ ΕΠΣΕ, μετά από 26 αγωνιστικές και εδώ το εισιτήριο, πήραν η πρωταθλήτρια Ακαδημία Ιστιαίας (64 βαθμοί, 80-20 τέρματα 21νίκες-1 ισοπαλία και 4 ήττες) και η 2αθλήτρια ομάδα του Ακράτητου Κεχριών (54 βαθμοί, 63-24 τέρματα, 17 νίκες, 3ισοπαλίες και 6 ήττες)!
Υποβιβάστηκε η ομάδα της Λιχάδας (χωρίς νίκη, με 2 ισοπαλίες και 24 ήτττες).

Στον 2ο όμιλο της Β’ ΕΠΣΕ, μετά από 26 αγωνιστικές τον τίτλο κατέκτησε η ΑΕΚ Χαλκίδας (66 βαθμοί, 64-19 τέρματα, 21 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες) και μαζί με την 2αθλήτρια ομάδα του Καλοχωρίου/Παντειχίου!
΄΄Τέλος εποχής΄΄
για τον Ευβοϊκό Χαλκίδας, που μετά από τα όσα εντυπωσιακά είχε πετύχει υποβιβάστηκε στην Γ’ ΕΠΣΕ και …΄΄χάθηκε΄΄!

*σημ.: Το μπαράζ ανόδου τελικά ανάμεσα στους 2αθλητές Ακράτητος Κεχριών-Καλοχώρι/Παντείχι (1-1 καν. Αγώνας 1-2 στην παράταση), έμεινε απλά στην ιστορία…

Στην Γ’ ΕΠΣΕ, των 20 ομάδων (10 σε κάθε όμιλο) με δυνατές μάχες κύρια για την κατάκτηση των προνομιούχων θέσεων είχαμε:

  • 1ος όμιλος: πρωταθλητής ο Ερμής Πηλίου, 2αθλήτρια η ομάδα του Μαντουδίου.
  • 2ος όμιλος: πρωταθλήτρια η ομάδα του ΑΟ Αχλαδερής και στην 2η θέση ο ΑΟ Αφρατίου.

Οι δύο Αναγεννήσεις, Μαντουδίου και Αφρατίου, έδωσαν αγώνα μπαράζ ανόδου (2-0), που όμως και αυτό ήταν τυπικό, καθώς και οι δύο ομάδες πήραν απ’ ευθείας την άνοδο…