Το ταξίδι της Μικτής Ευβοίας, ως κάτοχος του Regions’ Cup συνεχίζεται καθώς θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην διοργάνωση της UEFA.

Συγκεκριμένα, οι παίχτες του Θανάση Γουρνά …ξεσκονίζουν τα διαβατήριά τους καθώς αρχές Ιουνίου θα πετάξουν για την Ουαλία για την προκριματική φάση του UEFA Regions’ Cup. Στην προκριματική φάση έχουν δημιουργηθεί τρεις όμιλοι από όπου θα προκριθούν οι πρώτοι κάθε ομίλου και οι καλύτεροι δευτεροι

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος της Ελλάδας είναι στον Α´ προκριματικό όμιλο με αντιπάλους την ομάδα Νέων της ΠΓΔΜ, την ομάδα της Νότιας Ουαλίας και την FK Kozara από την Σουηδία.

Η ποδοσφαιρική Ουαλία είναι χωρισμένη σε έξι περιφέρειες και δημιουργούνται μικτές ομάδες (Central Wales FA, North East Wales FA, North Wales Coast FA, South Wales FA, Gwent County FA, West Wales FA). Στον τελικό του τουρνουά η South Wales FA επικράτησε με 2-0 της North Wales Coast FA.

Είχε προκριθεί επίσης στην διοργάνωση του 2016 και μάλιστα ήταν στον ίδιο όμιλο με την Ξάνθη (που είχε κερδίσει την Εύβοια στον τελικό εκείνης της χρονιάς) και είχε επικρατήσει της Ελληνικής ομάδας με 3-2, ματς που κρίθηκε με εύστοχο πέναλτι στο 90´

Η FK Kozara είναι ερασιτεχνική ομάδα που εδρεύει στην περιοχή του Γκέτεμποργ και γνωρίζει από τον περασμένο φθινόπωρο ότι θα αγωνιστεί στο UEFA Regions’ Cup. Πήρε την πρόκριση σε διπλό τελικό απέναντι στην Hestrafors IF επικρατώντας με 2-1 εκτός έδρας στο δεύτερο παιχνίδι, στον επαναληπτικό του 2-2 στην έδρα της.

Τέλος, η FUROM θα εκπροσωπηθεί με μία ομάδα νέων όπως είχε κάνει και την περίοδο 2014-2015.

Το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από την UEFA είναι

4 Ιουνίου – Cyncoed Stadium, Cardiff

Νέοι Ερασιτέχνες FUROM – Εύβοια

7 Ιουνίου – Cyncoed Stadium, Cardiff

Εύβοια – FK Kozara

10 Ιουνίου – Jenner Park Stadium, Barry

Εύβοια – Νότια Ουαλία

Τέλος, τα γήπεδα που θα γίνουν τα ματς είναι:

  • Το γήπεδο ποδοσφαίρου του Campus του Cardiff Metropolitan University στο προάστιο Cyncoed της πρωτεύουσας της Ουαλίας Κάρντιφ. Είναι η έδρα της Cardiff Metropolitan, ομαδα της Ουαλικής Premier League. (Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ)

  • Στο Jenner Park Stadium που βρίσκεται στο Μπάρι, περίπου 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κάρντιφ και είναι η έδρα της Barry Town που φέτος αγωνίζεται στην Premier League της Ουαλίας και έχει υπάρξει 7 φορές πρωταθλήτρια. Είναι το γήπεδο όπου η Barry Town έγραψε μία από τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του Ουαλίκού ποδοσφαίρου. Στις 1 Αυγούστου 2001 νίκησε την Πόρτο με 3-1 για τον 2ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League (Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ)