Ο αλησμόνητος Φώτης Αναστασίου.

Εντελώς ξαφνικά και ενώ βρισκόταν στο Γραφείο του, στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, όπου ήταν εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης), ο Φώτης Αναστασίου ένιωσε μια αδιαθεσία, μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, όπου μετά από λίγο κατέληξε!
Ο Φώτης Αναστασίου, τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα στην υγεία του…

Ο Φώτης Αναστασίου, γεννήθηκε πριν από 59 χρόνια στον Δύστο, εργάστηκε για πολλά χρόνια στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι, όπου έφτασε στην θέση του Προϊστάμενου Αποθήκης και από εκεί συνταξιοδοτήθηκε τελικά, πριν από δύο χρόνια!

Έπαιξε μπάλα για αρκετά χρόνια, νεαρός ξεκίνησε, με την φανέλα του ΑΟ Αυλωναρίου, αρχικά για να συνεχίσει μετά στον νεοσύστατο (1980) ΑΟ Δύστου, την ομάδα του χωριού του και την  οποία υπηρέτησε σαν ποδοσφαιριστής, αλλά και ποικιλοτρόπως, από πολλές θέσεις μέχρι τώρα…
Άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες ο Φώτης Αναστασίου ασχολήθηκε με τα κοινά και όλοι έχουν έναν καλό λόγο να πουν, για την δράση και την εργατικότητά του στα κοινά, όπου προσέφερε σπουδαίο έργο στον τόπο του γενικότερα!
Για μια 8ετία ήταν εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Εύβοιας, όπου και σ’ αυτό το πόστο διακρίθηκε και είχε πολύ θετική δράση.

Παντρεμένος με την γυναίκα της καρδιάς του την Ελένη, απέκτησε δύο παιδιά την Κωνσταντίνα και τον Μάνο (Ιδομενέα)! Ο αλησμόνητος Φώτης Αναστασίου ευτύχησε να καμαρώσει τον γιο του Μάνο να εξελίσσεσαι σε σπουδαίο ποδοσφαιριστή, από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, όταν διακρίθηκε ιδιαίτερα με τις Μικτές ομάδες της ΕΠΣΕ! Τα τελευταία χρόνια ο Μάνος Αναστασίου, αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο παίκτη του ιστορικού Ταμυναϊκού Αλιβερίου!

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στην γενέτειρά του, τον Δύστο, αύριο Σάββατο στις 17.00