Νέο άκυρο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού σχετικά με την αγορά οικοπέδου για την επέκταση του γηπέδου των Ωρεών.

Συγκεκριμένα ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Νικόλαος Ντίτορας με την υπ’ αριθμόν 613/32435 στις 20/3/2013 ακυρώνει ως μη νόμιμη την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας – Αιδηψού για την αγορά του οικοπέδου στις 4 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης της Αποκεντρωμένης, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κρίθηκε ως μη νόμιμη γιατί δεν αναφερόταν σε αυτή και δεν αιτιολογούταν επαρκώς γιατί το οικόπεδο που θα αγοράζονταν ήταν το μόνο κατάλληλο ώστε να γίνει η αγορά χωρίς δημοπράτηση. Επίσης δεν αναφερόταν ο κωδικός του προϋπολογισμού ο οποίος θα επιβαρυνόταν απ’ την αγορά ούτε η τιμή στην οποία θα αγοραζόταν το ακίνητο. Επίσης, σύμφωνα πάντα με την απόφαση της Αποκεντρωμένης, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν συνοδευόταν από την έκθεση εκτίμησης του ακινήτου από σχετική επιτροπή, ούτε από έκθεση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών ώστε να καθοριστεί το τίμημα της αγοράς του οικοπέδου.

Τα παραπάνω θέματα και κυρίως το θέμα της τιμής του οικοπέδου είχε επισημάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 4 Φεβρουαρίου ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Δημόπουλος, όμως δεν εισακούστηκε…

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ακυρώνεται η απόφαση για αγορά οικοπέδου για το γήπεδο των Ωρεών. Να θυμίσουμε πως από την Αποκεντρωμένη είχε ακυρωθεί και η απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 12 Δεκεμβρίου 2018. Τότε είχε ακυρωθεί διότι δεν είχε ληφθεί με την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 του Σώματος και δεν είχε κληθεί να ψηφίσει και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ωρεών.

Φυσικά το πότε θα παίξει στο δικό του γήπεδο ο Α.Ο. Ωρεών είναι κάτι που δεν ξέρουμε αν εύκολα μπορεί να προβλεφθεί με αυτές τις αστοχίες από πλευράς Δημοτικής Αρχής…

Δυστυχώς η ομάδα των Ωρεών τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες της εξακολουθεί να είναι ποδοσφαιρικός πρόσφυγας. Το πότε θα τελειώσει το μαρτύριο της προσφυγιάς εξαρτάται από το πότε επιτέλους θα ληφθεί ορθά η απόφαση για την αγορά οικοπέδου, από τους Διοικούντες.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ