Νίκη και μισή πρόκριση για την Εύβοια (Photos)

0
447

Αποστολή Ναύπακτος: Νίκος Παπανταζής 

Σπουδαία νίκη που συνοδεύτηκε από εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στο ουδέτερο γήπεδο της Ναυπάκτου με αντίπαλο την ΕΠΣ Ηπείρου, η μεικτή Ευβοίας και για λογαριασμό της ημιτελικής φάσης του Regions` Cup με 2-0.

Σαρωτική ήταν η ομάδα σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο με απόλυτη κατοχή της μπάλας και με τον κάθε διάδρομο κλειστό προς την εστία του Ντουμάνη όποτε οι Ηπειρώτες κατάφερναν να πάρουν μπάλα στα πόδια τους.

Απόλυτα διαβασμένοι και στην τελευταία λεπτομέρεια η Εύβοια από τα “ξεσκονισμένα“ βίντεο από τον Ενωσιακό προπονητή Θανάση Γουρνά, μέχρι και του κάθε παίχτη ξεχωριστά τις κινήσεις με τα πλεονεκτήματά του, έδειχνε ότι ήταν θέμα χρόνου να σημειώσει γκολ.

Το γκολ όμως δεν ήρθε και οι δυο ομάδες πήγαν στο αποδυτήρια χωρίς σκορ.
Σχεδόν η ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά, προοδευτικά, να κοπάζει η έντονη επιθετικότητα χωρίς ωστόσο ο έλεγχος του αγώνα να περνάει στους αντιπάλους.
Παίζοντας κυρίως από την αριστερή πλευρά με τον ταχύτατο Μήτρου τα ρήγματα ήταν διαρκή αλλά το σκορ άνοιξε στο 65’από την προσπάθεια που έγινε από τα δεξιά όταν ο Καραντάκης, που “κάταπιε“ πάρα πολλά χιλιόμετρα στον αγώνα, έφυγε βολίδα και έβγαλε την μπαλιά “πάρτο – βάλτο” στο δεύτερο δοκάρι στον Μήτρου που μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0 για την Εύβοια και να πνίγεται στις αγκαλιές τον συμπαικτών του ενώ στην εξέδρα τα διοικητικά στελέχη της ΕΠΣ Εύβοιας Παπακωνσταντίνου, Παπαδάκης, Ρέτσας αλλά και ο κόουτς “Μουρινιο“ Κιάπε που είχαν ακολουθήσει την αποστολή μέχρι την Ναύπακτο, με ανάλογο τρόπο και αυτοί πανηγύρισαν το γκολ.

Από κει και πέρα η Εύβοια προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα αφού απέναντι της είχε μια πάρα πολύ καλή ομάδα (έχει κερδίσει στην πρώτη φάση την ΕΠΣ Λάρισας με 3-1) με παίχτες που αγωνίζονται στις καλύτερες ομάδες της Ηπείρου (Ανατολή, Θύελλα Ελεούσας, Θύελλα Κατσικά, Προοδ. Περάματος κ.α.), με αποτέλεσμα ο έλεγχος του αγώνα να περιέλθει στην κατοχή των αντιπάλων και να γίνουν πάρα πολύ απειλητικοί.

Στο σημείο αυτό όμως ήταν που “μίλησε“ ο καταπληκτικός πορτιέρο του ΑΟΧ Ντουμάνης, που σε τρεις περιπτώσεις κατέβασε ρολά και την μπάλα από το“Γ“ και κράτησε το υπέρ της ομάδος του σκορ.

Σαν να μην έφταναν όμως αυτά ήρθε να προστεθεί και η αποβολή, με δεύτερη κίτρινη, του δεύτερου στόπερ, μαζί με τον Καραμπά, Καλλίτση της Σκεπαστής στο 70’και οι …αλχημείες του Γουρνά σε συνδυασμό με την αυταπάρνηση των παιχτών της ομάδας ήταν τα στοιχεία που όχι μόνο διατήρησαν το υπέρ της Εύβοιας σκορ αλλά και το διεύρυναν. Στο 80’, από επέλαση του Μήτρου και ανατροπή του εντός περιοχής, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Καραμπάς που ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος…

Η νίκη για την Εύβοια είναι ένα αποφασιστικό βήμα για την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση στον τελικό.

Επόμενος αγώνας για την Εύβοια είναι με την Λάρισα και αφού μεσολαβήσει το παιχνίδι Ήπειρος-Λάρισα στις 2 Μάιου στο γήπεδο των Τρικάλων.

Εύβοια (Θαν. Γουρνάς): Ντουμάνης, Ντούρμας, Πιλάτης, Καλλίτσης, Καραμπάς, Σηφάκης, Κούρτης, Θαλασσινός, Καραντάκης, Αναστασίου, Μήτρου.

Στην αποστολή ήταν και οι: Παπαδάκης, Σίδερης, Γεωργίου, Κώτσαρης, Μπελίτσος, Ζουμπουρλής και Μωραΐτης.