Ο ήρωας της ιστορίας έμαθε τα πρώτα μυστικά της μπάλας από τον ″μεγάλο″ και αλησμόνητο ″δάσκαλο″ Μπάμπη Κωτσακόπουλο και στο φυτώριο του Εθνικού Χαλκίδας, εκεί έπαιξε 2 χρόνια για να μετακομίσει στην πρώτη ομάδα της Προποντίδας με προπονητή τον Αντώνη Πριόνα. Σε αυτήν έκανε εξαιρετική χρονιά παίζοντας και τελικό κυπέλλου Ευβοίας απέναντι στην παντοδύναμη και τότε Αρτάκη όπου και ηττήθηκε με 5-1.

Στην φώτο με τους συμπαίχτες του στην Προποντίδα Παυλο Πεππέ, Χρηστο Κουρδογλου, Δημητρη Τρίκκα

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του εκείνη την χρονιά κέντρισαν το ενδιαφέρον του Ηρακλή Ψαχνών που είχε προπονητή τον Γιώργο Στούπα αγωνίζονταν στην Δ’ Εθνική εκεί πήρε χρόνο συμμετοχής  πετυχαίνοντας και το κρίσιμο γκολ στον ημιτελικό μετά Λουκίσια  που έστειλε τους Ψαχνιώτες στο τελικό όπου και έχασαν από τον Ολυμπιακό Χαλκίδας με 1-0 .

Την επόμενη χρονιά προπονητής στον Ηρακλή Ψαχνών είναι ο Νίκος Βαμβακούλας τον εμπιστεύεται από την αρχή, τον πιστεύει όλα πάνε κατ ευχήν όπου έρχεται η κακή ποδοσφαιρική στιγμή που όλοι απεύχονται. Ρήξη έσω πλαγίου είπαν οι γιατροί και όλα άλλαξαν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Εκεί κάπου μακρυά από αυτό που αγαπούσε (ποδόσφαιρο) και λάτρευε  εμφανίστηκε ο εφιάλτης των ″ουσιών″, συνοδευόμενες από ακατάλληλες παρέες,  παραβατικότητα και πολλά άλλα που παράλληλα τον απομάκρυναν από τον αθλητισμό και τον οδήγησαν σε μια ατραπό χωρίς τέλος.

″Δεν υπάρχουν ελαφριά και βαριά ναρκωτικά όλα κάνουν κακό στην ζωή του κάθε χρήστη″  μας δηλώνει.

″Έχασα χρόνια από την ζωή μου, έχασα ίσως μια καριέρα στο ποδόσφαιρο, έχασα την αξιοπρέπεια μου και πρέπει να πω ότι είμαι τυχερός που δεν έχασα την ζωή μου.
Είχα δίπλα μου φύλακα άγγελο την μητέρα μου που προσπαθούσε να με βοηθήσει να ξεφύγω από τον εφιάλτη των ναρκωτικών.
Πραγματικά το λέω και να το ακούσουν να το διαβάσουν ΟΛΟΙ τα ναρκωτικά δεν έχουν τίποτα να σου δώσουν.
Ο δρόμος μέσα στις όποιες ουσίες έχει πολύ πολύ και αβάσταχτο πόνο, πολύ και βασανιστική μοναξιά, αλλά και πολύ μεγάλη ντροπή. ” 

Ο ήρωας μας τα κατάφερε μπαίνοντας σε πρόγραμμα απεξάρτησης από όπου νιώθει ότι επέστρεψε στην …ζωή

Ο Νίκος Αθανασίου ένας πραγματικός νικητής στην ζωή μακρυά από ουσίες από το 2014 σε ένα νέο ξεκίνημα σε όλα.

Την μπαλίτσα δεν την ξέχασε και συνεχίζει να αγωνίζεται στα 38 του  και να πρωταγωνιστεί.

Πλέον διαπρέπει στα ερασιτεχνικά γήπεδα της ΕΠΣ Μακεδονίας αγωνιζόμενος τα τελευταία τρία χρόνια στον Όλυμπο Δενδροποτάμου με επιδόσεις που θα ζήλευαν αρκετοί νεότεροι του.

Την πρώτη χρονιά πέτυχε 10 γκολ και η ομάδα του τερμάτισε και την δεύτερη χρονιά έσπασε όλα τα κοντέρ πετυχαίνοντας 24 γκολ με κάθε τρόπο και η ομάδα του τερμάτισε 3η.

Την φετινή χρονιά έκανε την μεταγραφή στον Π.Ο. Ξυροκρίνης όπου συνέχισε να διακρίνεται πετυχαίνοντας 15 γκολ και όλα αυτά αγωνιζόμενος σε όλες τις θέσεις των μέσων αλλά και σέντερ φορ!

Ο Νίκος Αθανασίου είναι ένα παράδειγμα, προς αποφυγή, αλλά και για μίμηση… Σίγουρα όμως είναι ένας από τους μικρούς …ήρωες που καταφέρνουν με δυνατή θέληση να ξεπεράσουν κάποιο τεράστιο εμπόδιο, ανταλλάσσοντας τον …θάνατο με την ζωή.

Μπράβο Νίκο, να είσαι πάντα καλά, γερός, δυνατός και γεμάτος ΥΓΕΙΑ!

Υ.Γ 1. Θέλει ένα πρωτάθλημα με την αγαπημένη του Προποντίδα και είναι μεγάλη ευκαιρία να το κάνει τώρα που φτιάχνεται και το γήπεδο του Βούρκου.

ΥΓ. 2 Να παίξει και συμπαίχτης με τον μικρό αδερφό του που αγωνίζεται στην “Μπαρτσα”