Ο Νίκος Σπηλιώτης αυτός ο χαρισματικός μεσοεπιθετικός ένας πραγματικός βιρτούοζος ένας ζογκλέρ, ένας ποδοσφαιριστής που κάνει την διαφορά στον αγωνιστικό χώρο και αποτελεί βαρόμετρο στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας.

Στην καλή του μέρα μοιάζει ασταμάτητος και ανίκητος να τον σταματήσει ο αντίπαλος τον ταχύτατο μεσοεπιθετικό που ακούει στο όνομα Νίκος Σπηλιώτης.

Ο Σπηλιώτης είναι ένας ποδοσφαιριστής που κατάγεται από την Εύβοια με τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα να τα κάνει στον Ατρόμητο Σχηματαρίου για να αγωνιστεί στην συνέχεια με τον Ολυμπιακό Χαλκίδας και για 4 χρόνια μετακόμισε στην Αθήνα και στην ΑΕΚ όπου έπαιξε συνολικά 4 χρόνια με τις ομάδες Κ17 και Κ19.

Τα επόμενα χρόνια αγωνίστηκε με τον ΑΟ.Υπάτου για τα επόμενα 5 χρόνια όπου η ομάδα της Βοιωτίας πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τον Σπηλιώτη να είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές και τους ποδοσφαιριστές που έκαναν την διαφορά στις εξαιρετικές πορείες του Υπάτου που διεκδίκησε και τον τίτλο.

Τον τελευταίο χρόνο και συγκεκριμένα πέρυσι ο Νίκος Σπηλιώτης επέστρεψε στην Εύβοια για να αγωνιστεί με τα χρώματα του ΑΟΝ.Αρτάκης. Στην επιστροφή του ΑΟΝΑ στην Γ’ Εθνική ο πρόεδρος του συλλόγου ήθελε να προσδώσει και να ενισχύσει το ευβοϊκό στοιχείο στην ομάδα με ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την διαφορά προκειμένου η ομάδα να επιτύχει τον στόχο της.

Ο Σπηλιώτης ήταν ένας από αυτούς τους ποδοσφαιριστές τους πρωτοκλασάτους που κάνουν την διαφορά το φλερτ μεταξύ των δύο πλευρών κατέληξε σε ποδοσφαιρικό γάμο μιας και ο Σπηλιώτης ήθελε να γυρίσει στην Εύβοια, ο ΑΟΝΑ ήθελε ποδοσφαιριστές που θα κάνουν την διαφορά και θα τον αλλάξουν επίπεδο που θα τον οδηγήσουν στην κορυφή και η συμφωνία επήλθε.

Την περσινή χρονιά στην πορεία πρωταθλητισμού προς τον τίτλο όπου έκανε ο ΑΟΝ.Αρτάκης ο Νίκος Σπηλιώτης ήταν από τους πολύ μεγάλους πρωταγωνιστές για τον ερυθροκίτρινο σύλλογο καθώς προσέφερε πολλά στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας καθώς εκτός από το σκοράρισμα δημιουργούσε και για τους συμπαίχτες του.

Σε αυτήν την εξαιρετική πορεία που έκανε στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος υπήρχαν και παιχνίδια που είχαν την υπογραφή αυτού του σπουδαίου ποδοσφαιριστή του ”ζογκλέρ” Νίκου Σπηλιώτη.

Ως highlights μπορούμε να κρατήσουμε το παιχνίδι εντός έδρας με τα Τρίκαλα στην νίκη 4-2 όπου σκόραρε δύο γκολ αλλά το δεύτερο που σκοράρει λίγο κάτω από την μεσαία γραμμή από πλάγια θέση αριστερά όπου στέλνει την μπάλα στο παραθυράκι της απέναντι γωνίας, είναι ένα γκολ αριστούργημα, μια ζωγραφιά, μια απίθανη εκτέλεση, γκολάρα, μυθική εκτέλεση.

 

Σε ένα μεγάλο ντέρμπι με θέα την κορυφή με τον Πιερικό χάρισε την νίκη με 1-0 σκοράροντας και με το κεφάλι αποδεικνύοντας ότι η δύναμη του είναι και στον αέρα, σε ένα παιχνίδι όπου ήταν από τους μεγάλος πρωταγωνιστές βάζοντας την υπογραφή του στο ντέρμπι.

Ένα ακόμα από τα πολλά που μπορούμε να προσθέσουμε είναι και η εμφάνιση του με τον Αστέρα Λιανοκλαδίου Σταυρό σε ένα παιχνίδι όπου ο ΑΟΝΑ ήθελε την νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες για τον τίτλο οι ερυθροκίτρινοι έφτασαν στην νίκη με 4-1 με τον Σπηλιώτη να είναι από τους κορυφαίους.

Στο μεγάλο ντέρμπι τίτλου με τον Εθνικού Νέου Κεραμιδίου ο Νίκος Σπηλιώτης παρότι τραυματίας έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε αλλά λαβώθηκε νωρίς αποχωρώντας μόλις στο 11′ λεπτό ήταν μια απώλεια για τον ΑΟΝΑ καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του.

Με τον Σπηλιώτη στον αγωνιστικό χώρο θα ήταν μια μόνιμη απειλή για τους αντιπάλους του και ίσως η μοίρα της Αρτάκης να ήταν διαφορετική.

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία την χρονιά που ολοκληρώθηκε ο νέος προπονητής του ΑΟΝ.Αρτάκης Γιώργος Κούτσης έδωσε το ”ΟΚ ” και έτσι ο Νίκος Σπηλιώτης και η διοίκηση του ΑΟΝΑ συμφώνησαν στην ανανέωση της συνεργασίας και ο Σπηλιώτης έριξε άγκυρα για ένα ακόμα χρόνο στον ΑΟΝ.Αρτάκης.

Ο Νίκος Σπηλιώτης είναι ένας ποδοσφαιριστής που θέλει ο κάθε προπονητής να έχει στην ομάδα και λύνει τα χέρια του προπονητή Γιώργου Κούτση στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας και αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους κομβικούς ποδοσφαιριστές και ένα από τα βαρόμετρα του ΑΟΝΑ.

Ο Νίκος Σπηλιώτης ένας πραγματικός ”ζογκλέρ” που στην μέρα του δεν βλέπει κανέναν και φέτος θέλει τον τίτλο με τον ΑΟΝ.Αρτάκης και την άνοδο στην Β’ Εθνική.