Ο Νεκτάριος Αλαφάκης με καταγωγή από την Μακρυκάπα ζει το όνειρο του αγωνιζόμενος με την ομάδα του Ολυμπιακού Κ19 όπου έφτασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λίγκ νέων και το όνειρο συνεχίζεται.

Ο νεαρός Νεκτάριος προέρχεται από μια οικογένεια ποδοσφαιρική μιας και ο πατέρας του Γιάννης υπήρξε κατά το παρελθόν ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος με την ομάδα της Μακρυκάπας, ενώ επίσης τα άλλα του δύο αδέρφια Αντώνης και Γιώργος παίζουν στο τοπικό ποδόσφαιρο της Ε.Π.Σ.Ε φορώντας τις φανέλες Σταυρού και Κύζικου Νέας Αρτάκης.

Ο Νεκτάριος τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στον Ηρακλή Ψαχνών στις ακαδημίες του ιστορικού συλλόγου υπό τις οδηγίες του προπονητή Άγγελου Βογιατζή. Ο νεαρός άσσος ξεχώρισε με το καλημέρα με την φανέλα του ημίθεου στο στήθος και το μεγάλο βήμα στην καριέρα του ήταν πρώτον πυλών.

Το μεγάλο βήμα για τον Νεκτάριο Αλαφάκη ήρθε μιας και τράβηξε την προσοχή των μεγάλων ομάδων και τον Ολυμπιακό ένα τεράστιο κλάμπ στο ελληνικό ποδόσφαιρο να τον εντάσσει στο δυναμικό του. Ο Νεκτάριος πλέον είχε κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Ο Νεκτάριος Αλαφάκης εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας του Ολυμπιακού όντας μέλος της ομάδας Κ17 και Κ19 όλα αυτά τα χρόνια, υπό τις προπονητικές οδηγίες των προπονητών Αριέλ Ιμπαγάσα και Σωτήρη Συλλαϊδόπουλου, ο νεαρός δούλεψε πολύ τόσο θέμα δύναμης όσο και στο κομμάτι τακτικής παρουσιάζοντας τεράστια βελτίωση συνολικά όντας ένας από τους καλύτερους.

Οι εμφανίσεις του δεν άφησαν και δεν πέρασαν απαρατήρητο από το κλιμάκιο των υπευθύνων της εθνικής ομάδας και ήταν στις κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής παίδων κ17 ο Νεκτάριος είχε ανοίξει πλέον τα φτερά του αγωνιστικά πραγματοποιώντας ντεμπούτο και με την επίσημη αγαπημένη φορώντας την φανέλα της εθνικής μας ομάδα. Ο νεαρός Νεκτάριος αποτελεί πλέον βασικό μέλος και είναι συνεχώς στις κλήσεις της εθνικής ομάδας τόσο για τα προκριματικά όσο και για την τελική φάση της διοργάνωσης που γίνεται.

Την φετινή χρονιά που είναι ακόμα σε εξέλιξη ο Νεκτάριος Αλαφάκης αποτελεί έναν από τους βασικούς συντελεστές, πυλώνες και πρωταγωνιστές της εξαιρετικής πορείας που έχει κάνει η ομάδα νέων του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λίγκ νέων όντας στα ημιτελικά της διοργάνωσης και έχοντας βγάλει στην προηγούμενη φάση έξω ένα μεγαθήριο όπως είναι η Μπάγερν Μονάχου, πλέον μπορεί ο ίδιος και η ομάδα του να βλέπουν σιγά σιγά στην άκρη του τούνελ το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λίγκ καθόλου ακατόρθωτο.

Ο Νεκτάριος Αλάφακης σε τόσο νεαρή ηλικία και δεν είναι ούτε καν 19 χρόνων έχει καταφέρει και έχει επιτύχει πολλά στην ποδοσφαιρική του καριέρα το μέλλον του ανήκει δικαιωματικά και η καριέρα του προβλέπεται λαμπρή.

Ο Νεκτάριος έχει όλα τα φόντα να καθιερωθεί και να γίνει μέλος της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού αγωνιζόμενος και ο ίδιος σε μια θέση όπως είναι του αριστερού μπακ, που η ομάδα του Πειραιά επενδύσει πάνω του μπορεί στο πρόσωπο του να βρει τον νέο Τσιμικά αν του δώσει ευκαιρίες με την πρώτη ομάδα και αν έχει τύχη και τις συγκυρίες ενδέχεται την ίδια κατάληξη και με τον Κώστα Τσιμίκα όπου μεταγράφηκε στην Λίβερπουλ για πολλά εκατομμύρια. Αν ο Ολυμπιακός επενδύσει, στηρίξει και δώσει ευκαιρίες στον Νεκτάριο μπορεί και από τον ίδιο μελλοντικά να αποκομίσει πολλά εκατομμύρια.

Εκτός της καθιέρωσης στον Ολυμπιακό για τον Νεκτάριο Αλάφακη έχει όλα τα φόντα σιγά σιγά να χτυπήσει για τα καλά την πόρτα για αρχή της εθνικής νέων και ελπίδων και εν συνεχεία την πόρτα της εθνικής ανδρών. Όπως προ είπαμε ο Νεκτάριος αποτελεί ήδη βασικό μέλος και βρίσκεται συνεχώς στις κλήσεις της εθνικής παίδων Κ17.

Η Εύβοια και το ευβοϊκό ποδόσφαιρο στο πρόσωπο του Νεκτάριου Αλαφάκη ένα νέο ελπιδοφόρο διαμάντι που μπορεί να κάνει σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα και να αφήσει εποχή. Αυτή την στιγμή ο Νεκτάριος αποτελεί το επόμενο Next Big Thing για την Εύβοια και το ευβοϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Νεκτάριος Αλαφάκης έγινε ο πέμπτος ποδοσφαιριστής από την Εύβοια που αγωνίζεται με τα χρώματα του Ολυμπιακού είχαν προηγηθεί ο Τάσος Αυλωνίτης ,Στάθης Λάμπρου, Γιάννης Βάρκας και Βασίλης Ιωαννίδης(πατέρας του Φώτη Ιωαννίδη που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό).

Νεκτάριε το μέλλον σου ανήκει δικαιωματικά. Μας έκανες όλους τους περήφανους. Και σου αξίζουν πολλά μπράβο και συγχαρητήρια για αυτά που έχεις καταφέρει μέχρι τώρα.

Πρωτίστως Νεκτάριε έκανες περήφανους τους δικούς σου ανθρώπους γονείς και αδέρφια κτλ. Το χωριό σου την Μακρυκάπα εν συνέχεια όλους αυτούς που πίστεψαν όλα αυτά τα χρόνια σε εσένα προπονητές και παράγοντες. Και τέλος όλη την Εύβοια και το ευβοϊκό ποδόσφαιρο.