Ήταν λίγο μετά την οδυνηρή πτώση του ΑΟ Χαλκίς από την, παρθενική και μοναδική, παρουσία της στην Α’ Εθνική, εκεί στο 1969, η πτώση αυτή σήμανε και την αποχώρηση πολλών ″πρωτοκλασάτων″ (και μη) παικτών από τους ″Νερατζούρι″!

Την εποχή εκείνη, εκτός από την Προποντίδα, μεγάλη δύναμη στο Χαλκιδέϊκο ποδόσφαιρο ήταν και η άλλη προσφυγική ομάδα, η ΑΕΚ Χαλκίδας!
Στο δυναμικό της ιστορικής ΑΕΚ Χαλκίδας, λοιπόν εντάχθηκαν οι περισσότεροι, από τους παίκτες που αποχώρησαν από τον, πάλαι ποτέ, πανίσχυρο ΑΟ Χαλκίς!

Η ΄΄ορίτζιναλ΄΄ φωτογραφία…

Μία λοιπόν φωτογραφία-ντοκουμέντο, από εκείνη την εποχή (1970), μας παραχώρησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Κώστας Κουλουρίδης (ΑΟ Χαλκίς-ΑΕΚ Χαλκιδας-Προποντίδα), μια ΑΕΚ Χ. -τότε- που θα έπρεπε να έχει ″μέσον″ και υπομονή κάποιος για να παίξει στην α’ ομάδα! Στις προπονήσεις μόνο μέτραγε κανείς 27-28 ποδοσφαιριστές, κάθε φορά! Μια πραγματικά μεγάλη ομάδα!

…και η φωτό που επεξεργάστηκε, εδώ στο Δ & Α!

ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ:
*Όρθιοι (από αριστερά):
Στέφανος Χατζητσοπάνης (πρπονητής)-Λεωνίδας Δεμερτζής (τερμ.)-Κώστας Κουλουρίδης-Γιώργος Ντόβρος-Κώστας Γεωργαράς-Νίκος Παύλου-Βασίλης Μερκουριάδης-Δημήτρης Ντόβρος-Κώστας Ποζίδης-Χρήστος Νικολάου και Κώστας Τοκπασίδης (τερμ.).
*Καθιστοί (από αριστερά): Μεταξάς-Ηρακλής Ποζίδης-Τάκης Ντόβρος-Βασίλης Γιογιός-Παναγιώτης Μανικιώτης-Χρήστος Ζώης.

*Απουσιάζουν από την φωτό: Νίκος-΄΄Τζώνι΄΄ Εμμανουηλίδης-Γιάννης Κακαβάς-Βαγγέλης Τσιβίκας και Νίκος Βασιλάκος.
*το ΔΥΝΑΤΑ & ΑΘΛΗΤΙΚΑ ευχαριστεί θερμά τον Κώστα Κουλουρίδη!