Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα Γενική Συνέλευση της Α.Ε. Ιστιαίας, διότι όπως τόνισε στα μέλη της ομάδας, ο ισχυρός άνδρας της Γιάννης Αναγνώστου, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε δεν έχει ακόμη προλάβει να κάνει τίποτα και όρισε ημερομηνία της συνέλευσης την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 8.00 το απόγευμα στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου. Μπορεί η συνέλευση βέβαια να αναβλήθηκε, όμως η συζήτηση που έγινε ανάμεσα στα μέλη του συλλόγου και τον κ. Αναγνώστου ήταν άκρως ενδιαφέρονται καθώς συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα της ομάδας, αλλά και τα όσο συζητούνται περί ένωσης με την Ακαδημία Ιστιαίας.
Σχετικά με τα φημολογούμενα περί συνένωσης με την Ακαδημία σε ερώτηση των μελών ο κ. Αναγνώστου απάντησε πως δεν θα υπάρξει συγχώνευση αλλά διάλυση της Ακαδημίας και πως κάποια μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου θα προσχωρήσουν στην Α.Ε. Ιστιαίας. Μάλιστα ειπε πως οι ίδιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον και πρόθεση για διάλυση της ομάδας και προσχώρηση τους στην Α.Ε. Ιστιαίας, όταν αυτός πήγε να καταθέσει πρόταση για απόκτηση ποδοσφαιριστή απ’ την ομάδα, μάλιστα ο κ. Αναγνώστου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους Λευτέρη Κατσαντώνη Κώστα Ζωγραφόπουλο και Δημήτρη Βούλγαρη.
Επίσης ο κ. Αναγνώστου τόνισε πως δεν είναι καλό για τη Βόρεια Εύβοια να μην υπάρχει ομάδα στην Α’ κατηγορία και γι’ αυτό είπε πως με το καταστατικό της Ακαδημίας θα κατέβει άλλη ομάδα της περιοχής στην Α’, ενώ ήδη υπάρχουν ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Διευκρίνισε όμως ότι αυτή η ομάδα θα είναι εκτός Ιστιαίας και εντελώς ανεξάρτητη και πως η Ιστιαία θα πορευθεί με μία ομάδα την Α.Ε. Ιστιαίας.
Για τα λειτουργικά θέματα της ομάδας, ο Γιάννης Αναγνώστου δήλωσε πως θα συνεχίσει ως προπονητής ο Θανάσης Γουρνάς, με τον οποίο όμως ακόμη δεν έχει προλάβει να κάνει συζήτηση για το οικονομικό. Επίσης ανέφερε πως γίνονται συζητήσεις με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ένωσης Κώστα Μισιρλή να αναλάβει χρέη βοηθού προπονητή. Επίσης σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Αναγνώστου νέος Γενικός Αρχηγός της ομάδας αναμένεται να είναι ο παλαίμαχος πλέον τερματοφύλακάς Χρήστος Καρατσόλιας. Τέλος είπε πως βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με φυσικοθεραπευτή και πως η ομάδα αναζητά άτομο για γραμματειακή υποστήριξη, αλλά και άτομο για υπεύθυνο τύπου και ΜΜΕ και ανέφερε πως χρειάζονται ακόμη δύο άτομα για να πλαισιωθούν λειτουργικά τα τμήματα υποδομών της ομάδας.
Τέλος στην τοποθέτηση του Βασίλη Δημόπουλου πως δεν πρόκειται να δεχθεί καμία συγχώνευση, ο κ. Αναγνώστου απάντησε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.