Την ήττα με 54-63 γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Φενέρμπαχτσε, εντός έδρας, για την 1η αγωνιστική της Ευρωλίγκας Γυναικών.
Αρχικά το φίλαθλο κοινό της Χαλκίδας και γενικότερα της Εύβοιας οφείλει να ευχαριστήσει τον Γ.Σ. Κύμης, τις δημοτικές αρχές αλλά και όσους συνέβαλαν ώστε να έρθει στο μέρος μας μία τέτοια διοργάνωση.
Πάμε να δούμε όσα έγιναν στο κλειστό «Τάσος Καμπούρης»:

Κορυφαίες για τον Ολυμπιακό η Σωτηρίου και η Τόμας αφού σημείωσαν από 11 πόντους. Από την μεριά της Φενέρ την διαφορά έκανε η Πλουμ, σημειώνοντας 20 πόντους.
Η ροή του παιχνιδιού:
Στην αρχή, λοιπόν, μπήκε δυνατά η ομάδα του Ολυμπιακού τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε την γυναικεία ομάδα του «θρύλου» να προηγείται στο σκορ με 21-15.
Από την δεύτερη περίοδο και μετά τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τις Πειραιώτισσες, που δεν ήταν καλές επιθετικά, με το σκορ ημιχρόνου να τις βρίσκει πίσω με 34-36 υπέρ της Φενέρ.
Λίγο μετά την έναρξη της 3ης περιόδου υπήρξε μικρή διακοπή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος τηλεφώνησε στους υπεύθυνους του γηπέδου και προειδοποίησε για την ύπαρξη βόμβας εντός του χώρου.
Μετά τον κατάλληλο έλεγχο από την αστυνομία το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν και το χειρότερο επιθετικά για το σύνολο του Γιώργου Παντελάκη, αφού οι παίκτριες του σκόραραν μόλις 8 πόντους και δέχθηκαν 16, ενώ παράλληλα από την μεριά της Φενέρ η Πλουμ συνέχισε να σκοράρει ασταμάτητα.
Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Ολυμπιακός θέλησε να πιέσει και να μαζέψει το σκορ, αλλά η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν εμφανής και το περισσότερο που μπόρεσε να κάνει ήταν να μειώσει στους 5 πόντους την διαφορά με το τρίποντο της Μάζιτς, 7 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του παιχνιδιού.
Η προσπάθεια κούρασε τις παίκτριες του Ολυμπιακού και στο τέλος έδειξαν να μην έχουν την κατάλληλη ηρεμία και ενέργεια για να μπορέσουν να μαζέψουν την διαφορά και να διεκδικήσουν την νίκη.
Τελικά γνώρισαν την ήττα με 54-63.
Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αστοχία του Ολυμπιακού καθώς είχε μόλις 22% στα τρίποντα και 38% στις ελεύθερες βολές.
Το Ευβοϊκό μπάσκετ έχει ανέβει επίπεδο με τα αγωνιστικά κατορθώματα της Κύμης, αλλά πλέον η Χαλκίδα μπαίνει στον μπασκετικό χάρτη και ως διοργανώτρια πόλη, αφού στο παρελθόν έχει διοργανώσει μεγάλα τουρνουά, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων. Την σκυτάλη πήρε το παιχνίδι της Ευρωλίγκας γυναικών, και ευχόμαστε να συνεχίσει το νησί μας να γίνεται επίκεντρο του αθλητισμού και να διοργανώνει τέτοια μεγάλα παιχνίδια.
Τα δεκάλεπτα:21-15, 34-36, 42-52, 54-63
Ολυμπιακός: (Γεώργιος Παντελάκης)
Τόμας 11, Μάζιτς 4, Σταμάτη 3, Άβτζι, Σπυριδοπούλου 6 , Παυλοπούλου 6, Νικολοπούλου 3, Σωτηρίου 11, Λίτσι, Κοσμά, Τζόνσον 10
Φενέρμπαχτσε: (Βαλερί Γκαρνιέρ)
Κόρα 11(αποχώρησε τραυματίας 6 λεπτά πριν το τέλος) , Βάρνταρλι 4, Βον 11, Πλουμ 20,Βεραμένγιεκα 6, Κανίτεζ , Σοτάνα 7, Σένιουρεκ, Γιαβάς, Ζανταλάσινι 4, Τοπούζ.