Είναι από τις φορές που επαληθεύτηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου που όταν δεν μετατρέπεις τις ευκαιρίες σε γκολ στο τέλος είσαι ο χαμένος.
Αυτό συνέβη και στο σημερινό παιχνίδι με έναν Ολυμπιακό να χάνει απίστευτες κλασικές ευκαιρίες, τουλάχιστον τέσσερα τετ-α-τετ, παίζοντας για 60′ με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Λέων με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ταυτόχρονα είχε και την ατυχία να πέσει και σε έναν καταπληκτικό τερματοφύλακα, τον Τσάβαρη, ο οποίος έπιανε τα άπιαστα. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν ειδικά στο α’ ημίχρονο ωραίο ποδόσφαιρο, είχαν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα και ευτύχησαν να προηγηθούν σε μία υποδειγματική αντεπίθεση. Στο β’ ημίχρονο παρ’όλο το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, κλείστηκαν ανεξήγητα, άντεξαν όμως στην πίεση του Ολυμπιακού και θα μπορούσαν να κλειδώσουν τη νίκη σε δύο περιπτώσεις παίζοντας με φαρμακερές αντεπιθέσεις. Παρ’όλες όμως τις προσπάθειες και των δύο ομάδων το τέρμα του Κατσαρή στο 40′ ήταν αυτό που έκρινε τον αγώνα.
Μόλις στο 3′ ο Ευσταθίου μόνος απέναντι από τον Τσάβαρη δεν μπόρεσε να τον νικήσει.
Στο 34′ πάλι ο Ευσταθίου σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ νικήθηκε για δεύτερη φορά από τον Τσάβαρη ο οποίος έξοχα έστειλε τη μπάλα κόρνερ.
Στο 35′ με μία απερίσκεπτη ενέργεια ο Λέων αντικρίζει δικαιολογημένα την κόκκινη κάρτα του κ.Ντούρα και αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες.
Στο 40′ ο Καρβελάς Κ., αφού πλαγιοκόπησε την αριστερή πλευρά της άμυνας του Ολυμπιακού, επιχείρησε συρτή σέντρα σουτ και στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Κατσαρής που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.
Στο 51′ ο Ρουμπής μόνος αφύλακτος με τον Τσάβαρη, το διαγώνιο σουτ όμως που επιχείρησε έφυγε ελάχιστα άουτ.
Στο 63′ η ομάδα των Φύλλων έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Σεφερλής, μετά από έξοχο συνδυασμό με τον Καρβελά Κ., έκανε αδύνατο πλασέ που κατέληξε στην αγκαλιά του Καρύμπα.
Στο 65′ νέα καταπληκτική απόκρουση του Τσάβαρη, σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ αυτή τη φορά με τον Ράνα, κρατάει την εστία του ανέπαφη.
Στο 66′ ο Καρβελάς Κ. βρίσκει μόνο μέσα στη μικρή περιοχή του Ολυμπιακού τον Σελεμάι Δ., που για λίγο δεν προλαβαίνει την μπάλα να τη στείλει στα δίχτυα.
Τέλος στο 84‘ ένα δυνατό ευθύβολο σουτ του Ηλιάδη, έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει τη μπάλα μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Τσάβαρη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ(Σταματίου-Σαραντόπουλος): Καρύμπας, Λέων(35′ κόκκινη κάρτα), Κρινής, Ραβανός, Στρατής(46′ Θωμάς λ.τ.), Αργύρης, Μάλλιαρης(75′ Ηλιάδης), Παπακωνσταντίνου, Ρουμπής(80′ Προίσκος), Ευσταθίου, Ράνα.
ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΦΥΛΛΩΝ(Μωυσίδης-Καρβελάς Δ.), Τσάβαρης, Καρβελάς Γ., Σελεμάι Α.(89′ Σπενταμίδης), Καρατζής, Ζαχαριάς Α., Σελεμάι Δ.(72′ Ζαχαριάς Β.), Καρβελάς Κ., Τουλούμης, Κατσαρής, Μπουλίος, Πόνγκας(53′ Σεφερλής)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντούρας Ευσ.
ΒΟΗΘΟΙ: Σιμιτζής Ε., Δούκας Κ.