Πριν την προπόνηση της Τετάρτης 28/11/2018 εμφανίστηκε όπως είχε προγραμματιστεί στα αποδυτήρια του Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδας ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου και μίλησε στους ποδοσφαιριστές του ΑΟΧ σχετικά με το ενδιαφέρον των Χαλκιδέων επιχειρηματιών για την ανάληψη της ηγεσίας του ΑΟ Χαλκίς.

Ο Γιαννης Παπακωνσταντίνου ήταν ευθύς και ειλικρινής με τους ποδοσφαιριστές του ΑΟ Χαλκίς μιλώντας τους για περίπου 20′ λεπτά ζητώντας του να μείνουν σοβαροί στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και την άλλη Παρασκευή όλα θα λήξουν ομαλά γι αυτούς με την ανάληψη της νέας διοίκησης.

Ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι κανένας από την παλαιά διοίκηση του ΑΟ Χαλκίς δεν θα είναι στο νέο διοικητικό σχήμα.

Απαντώντας σε ερώτηση του γυμναστή της ομάδας Δημήτρη Τσακαλίδη κατά πόσο κοντά είναι να πραγματοποιηθεί η κίνηση αυτή ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου ήταν κατηγορηματικός ότι τα πράγματα έχουν θετική εξέλιξη.

Ο Βαγγέλης Ντελέκος σαν αρχηγός της ομάδας ζήτησε από τον Γιάννη Παπακωνσταντίνου να μεταφέρει στους επιχειρηματίες να δώσουν  ένα πόσο έναντι μέχρι την άλλη Παρασκευή για να μοιραστεί στα παιδιά και κυρίως σε αυτά που είναι μακρυά από Χαλκίδα και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου ήταν ξεκάθαρος και διάφανος προς τους ποδοσφαιριστές κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του αγωνιστικού τμήματος από την πρώτη τους επαφή τους ανάφερε ότι τον άγγιξε η ανακοίνωση που είχαν βγάλει προ ημερών, ξεκαθαρίζοντας ότι πρώτο μέλημα του είναι η επιστροφή την ΕΠΣΕ μετά από αυτόν το ανελέητο πόλεμο που δέχθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Γιάννη Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι οι Χαλκιδαίοι επιχειρηματίες θα καλύψουν τα έξοδα του επόμενο εντός έδρας αγώνα με τον Πανθηραικό στις 2/12/2018 στο Δημοτικό Στάδιο.