Μετά από τις 2 συνεχόμενες νίκες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, για τις κοπέλες του ΟΠΕ Χαλκίδας, και μάλιστα με το ίδιο σκορ (3-2 εντός & εκτός), ήρθε η 3η αγωνιστική, με αντίπαλο τον ΑΟ Βάρης, στο ″Μελίνα Μερκούρη″ της Χαλκίδας, για να γνωρίσουν την πρώτη ήττα και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 2-3!

Το παιχνίδι ήταν ενδιαφέρον, καθώς είχε πολλές εναλλαγές, όμως σε γενικές γραμμές θα πούμε ότι η Χαλκιδέες, δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και παρουσίασαν δύο πρόσωπα!
Στο 1°, 3° και 5° (τάϊ-μπρέικ) σετ έκαναν πολύ ″χαμηλή πτήση″ και τα έχασαν φυσιολογικά! Στο 2° και 4° σετ, που έπαιξαν ανάλογα με τις δυνατότητές ους, κυριολεκτικά καθήλωσαν, με άνεση τις αντιπάλους τους…
Οι φιλοξενούμενες χωρίς να πιάσουν κάποια μεγάλη απόδοση εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο, τα πολλά και αβίαστα, τις περισσότερες φορές λάθη, των αντιπάλων τους και με ψυχραιμία έφτασαν στην νίκη!
Βέβαια εδώ να τονίσουμε ότι υπάρχει η έντονη δυσφορία και διαμαρτυρία, των ανθρώπων του ΟΠΕΧ, σχετικά με μια διαιτητική απόφαση, όπου σ’ ένα άουτ καρφί των φιλοξενούμενων, ο α’ διαιτητής δεν ″είδε″ επαφή της μπάλας (δεν άλλαξε πορεία φυσικά), σε παίκτρια του ΟΠΕΧ, (χωρίς να διευκρινιστεί σε ποιά!), που και με το VAR του βόλεϊ (Video Check), δύσκολα θα αποφασιζόταν να δοθεί κάτι… Το περιστατικό αυτό έγινε σε πολύ κρίσιμο σημείο, του τάϊ-μπρέϊκ, καθώς το σκορ θα γινόταν 10-10, με την απόφαση του διαιτητή έγινε 9-11, έτσι η ψυχολογία των μεν γηπεδούχων, έπεσε καθώς μόλις είχαν ανακάμψει, ενώ των φιλοξενούμενων, ανέβηκε στα ύψη και πήραν το σετ και τον αγώνα…!
Φυσικά να τονίσουμε ότι αυτό δεν μειώνει σε καμιά περίπτωση την δίκαιη επικράτηση της ομάδας της Βάρης, που ήταν πολύ πιο προσεκτική, πιο αποτελεσματική, δεν έκανε πολλά λάθη, αλλά είχε και αρκετή δόση τύχης σε κάποιες φάσεις του παιχνιδιού…
Το θετικό για την ομάδα του ΟΠΕΧ, το ότι οι κοπέλες, πήραν ″κάτι″ και από αυτό το παιχνίδι (ένα βαθμό από τα δύο κερδισμένα σετ).
*τα σετ:

  1. 21-25, σε 25′, 0-1,
  2. 25-18, σε 22′, 1-1,
  3. 19-25, σε 25′, 1-2
  4. 25-17, σε 25′, 2-2,
  5. και τάϊ-μπρέϊκ (4-8) 11-15, σε 16′, 2-3.

*ΟΠΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Σοφία Ιορδανίδου): Κορρέ, Μπέτσα, Μπίσκα, Παπαγεωργίου, Χριστοδούλου, Ιορδανίδου (αρχική 6άδα, λίμπερο ήταν η Καραντώνια, και οι Δέδε, Καραβά, Καρυστινού, Μιχαλιά και Ράζου.

*για το φωτορεπορτάζ του αγώνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ