Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι ένας απ΄ τους κορυφαίους έλληνες οδηγούς στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Για ακόμη μια φορά κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του αγώνα ανάβασης. Συγκεκριμένα, στην πρόσφατη Ανάβαση Ριτσώνας, την Κυριακή 29 Απρίλη, ο ΄΄Super Mario΄΄ με το φοβερό ΄΄Ford Fiesta΄΄ του, κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του Λεωνίδα Κύρκου (2.05.29), που κράταγε 11 χρόνια, κάνοντας μια  μια διαδρομή, που μπορεί να χαρακτηριστεί τέλεια, σε μόλις 2.01.58 λεπτά! Με αφορμή την ιστορική του εμφάνιση, ο Μάριος Ηλιόπουλος, έβγαλε μια ανακοίνωση, με την οποία περιγράφει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, την διαδρομή-ρεκόρ και ευχαριστεί όλους τους φιλάθλους του «για την ενέργεια που μου δώσατε»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΄΄Super Mario΄΄:

«Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες,

Η ώρα ήταν 1μμ Κυριακή 29/04/2018 πριν το ξεκίνημα του 1ου σκέλους της Ανάβασης Ριτσώνας όλες οι αισθήσεις έτοιμες για πόλεμο…

Μπαίνω στο Fiesta και ετοιμάζω την ψυχολογία μου για το ΡΕΚΟΡ. Στόχος το 2.02 ψηλό με 2.03…

Εκκίνηση και η ψυχή με το χρονόμετρο ξεκινά…

Κ1 βλέπω τον κόσμο και νοιώθω τρομερή ενέργεια.

Κ2, Κ3 ο κόσμος είναι συγκλονιστικός….

Κ4 έχω ήδη συντονιστεί με τους θεατές…

Είμαι πια ένα μαζί τους … Πάμε όλοι στην ίδια συχνότητα. Η ψυχή εμπνέει, ο εγκέφαλος δίνει εντολές στο σώμα, το σώμα στο αυτοκίνητο και το αυτοκίνητο τις εκτελεί … είναι όλα συντονισμένα στην ίδια συχνότητα .

Καθ’όλη την διάρκεια του δίλεπτου αγώνα ο κόσμος συγκλονιστικός… το πάθος τους και το πάθος μου ένα…

Τερματίζω και το ταμπλό δείχνει 2:01.58. Η αδρεναλίνη ‘βαράει’ κόκκινα…(προηγούμενο ρεκόρ 2:05.29)

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ της πιο αγαπημένης Ανάβασης στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ όλους τους θεατές και λάτρεις των Αναβάσεων για την ενέργεια που μου δώσατε…

Ευχαριστώ τους μηχανικούς μου και τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου.

Επόμενο ραντεβού μας στην αγαπημένη Ανάβαση Κύμης ‘ Γιάννης Ηλιόπουλος’, που πήρε το όνομα της από τον αδελφό μου, τον γίγαντα μου, Γιάννη που θα λάβει χώρα στις 19 και 20 Μαΐου στην Κύμη και που προς τιμήν του θα βρίσκεται και το αγαπημένο μας ‘ CITROEN C4 WRC’ του Sebastian Loeb που έχει κατακτήσει 2 φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με αυτό.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Μάριο»