Ο ΑΚΟΧ φέτος εμφάνισε στους φετινούς πανελλήνιους αγώνες αγωνιστικών κατηγοριών μια διαφορετική εικόνα απ’ αυτήν που εμφάνιζε τα τελευταία χρόνια. Μια εικόνα εμφανώς βελτιωμένη σε όλα τα επίπεδα.

Μια καινούργια, μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε τον περσινό Σεπτέμβρη αρχίζει να δίνει καρπούς με πρωταγωνιστές τους κολυμβητές του. Οι αθλητές του συλλόγου μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πέτυχαν ατομικά ρεκόρ, σκαρφαλώνοντας πολλές θέσεις στην τελική κατάταξη των αγωνισμάτων στην κατηγορία τους σε σχέση με πέρυσι.

Μάλιστα αρκετοί κέρδισαν (στην τελευταία χεριά σε πολλές περιπτώσεις) και θέσεις στους 16 καλύτερους βάζοντας τον ΑΚΟΧ ξανά στον πίνακα των βαθμολογιών.

Θέσεις στην 1η  16άδα στην κατηγορία Παμπαίδων Α΄ στους αγώνες που διεξήχθησαν στον Βόλο πέτυχαν οι :

Δημήτρης Πικραμένος  11ος  στα 400 μέτρα ελεύθερο και 15ος στα 200 μέτρα μεικτή ατομική

Βασίλης Τωμαδάκης 12ος στα 1500 μέτρα ελεύθερο και 15ος  στα 400 μέτρα ελεύθερο

Στέργιος Κάστας 14ος στα 50 μέτρα ύπτιο

Στους ίδιους αγώνες, που διεξήχθησαν στον Βόλο 16-18/7/2019,  και στην κατηγορία Παγκορασίδων Α΄ πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις η Κατερίνα Χατζηδημητρίου, Ραφαέλα Αναστασίου και Χαρά Τόλια. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι αθλητές Θοδωρής Παναγιωτίδης καθώς και Γιάννης Γερογιάννης στους Πανελλήνιους αγώνες Παίδων στη Θεσσαλονίκη στις 11-14/7/2019.

Και οι αγώνες έριξαν την αυλαία τους στην Αθήνα στις 26-28/7/2019  με την κατηγορία των Εφήβων στην οποία συμμετείχαν ο Γιώργος Μπουζάλας, ο Πάολο Γιαννάκης και ο Βαγγέλης Βαγγελάτος.

Στην Αθήνα συμμετείχε επίσης κι ο Στέργιος Μπίλας, όπου μετά την επιτυχία του στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Εφήβων, κέρδισε με την ομάδα του Ωκεανού πέντε μετάλλια (3 χρυσά, 1 αργυρό κι 1 χάλκινο), ο οποίος προπονείται στη Χαλκίδα υπό την επίβλεψη των προπονητών του Συλλόγου μας.

Το ΔΣ και οι προπονητές του ομίλου μας Θανάσης Χρόνης  και Δημήτρης Χατζηαντωνάκης συγχαίρουν για την παρουσία τους και τις επιτυχίες τους όλους τους αθλητές του ομίλου, οι οποίοι συμμετείχαν στα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Με 2 μετάλλια και πολλές θέσεις στην οκτάδα έκλεισε η αθλητική χρονιά και για το τμήμα τεχνικής κολύμβησης του Α.Κ.Ο.Χ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης που πραγματοποιήθηκε από τις 11 εως τις 14 Ιουλίου στο όμορφο νησί της Χίου με την συμμετοχή 486 κολυμβητών / τριών από 39 σωματεία όλης της χώρας. Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές μας και ιδιαίτερα στην προπονήτριά μας Μαρία Ζαφειρίου για τη συστηματική δουλειά που γίνεται όλο τον χρόνο. Συγκεκριμένα οι θέσεις που κατέλαβαν οι αθλητές μας είναι οι εξής:

Μαρινάκη Χριστίνα: 3η στα 1500m Επιφάνεια, 7η στα 800m Επιφάνεια

Πριόνας Δημήτριος: 3ος στα 800m Επιφάνεια, 5ος στα 400m Επιφάνεια, 6ος στα 100m Επιφάνεια

Ρουσούλης Κωνσταντίνος: 5ος στα 100m Επιφάνεια, 7ος στα 100m Υποβρύχιο

Σαραντοπούλου Ραφαηλία – Ζωή : 6η στα 400m Επιφάνεια, 8η στα 100m Επιφάνεια

Μανουσάκη Ελένη: 5η στα 800m Επιφάνεια

Σαλεμής Γιώργος : 7ος στα 400m Διπλά Πέδιλα

Επίσης, στα ατομικά τους αγωνίσματα αγωνίστηκαν σημειώνοντας ατομικά ρεκόρ (ορισμένοι από τους οποίους επάνδρωσαν τις σκυταλοδρομίες μας) οι Ανδριανόπουλος Χρήστος, Χαρπαντίδη Τριάδα – Βαλεντίνη,  Μπόζο Μελίνα και οι μικροί μας κολυμβητές  Πολυκαρπίδης Άγγελος, Πριόνα Μαρία.

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ

1) 4x200m Επιφάνεια – Κορασίδων κατέκτησαν την 7η Θέση με τις αθλήτριες : Μαρινάκη Χριστίνα – Μπόζο Μελίνα – Σαραντοπούλου Ραφαηλία – Μανουσάκη Ελένη

2) 4x50m Επιφάνεια Mixed – Παίδων κατέκτησαν την 7η Θέση με τους αθλητές : Ρουσούλη Κωνσταντίνο – Μαρινάκη Χριστίνα – Ανδριανόπουλο Χρήστο – Σαραντοπούλου Ραφαηλία.