Ο Αμαρυνθιακός σήμερα Κυριακή 27 Απριλίου γράφει ιστορία καθώς θα αναδειχθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του κυπελλούχος Ευβοίας για την ποδοσφαιρική σεζόν 2024-2025 καθώς στον τελικό που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας θα κερδίσει με 0-1 με χρυσό σκόρερ τον Σίδερη στο 5 λεπτό τον Ταμυναϊκό και να φτάνει στην κατάκτηση του τροπαίου.
Μετά από 3 παρουσίες ως φιναλίστ στον τελικό κυπέλλου Ευβοίας στην 4η του παρουσία θα καταφέρει να κατακτήσει το κύπελλο Ευβοίας για πρώτη φορά στην ιστορία του και να προσθέσει το όνομα του στην βίβλο του ευβοϊκού ποδοσφαίρου.
- 1981 – 1982: ΑΟΝ.Αρτάκης – Αμαρυνθιακός 3-0
- 189-1990: Ολυμπιακός Χαλκίδας – Αμαρυνθιακός 1-0
- 2022-2023: ΑΟΝ.Αρτάκης – Αμαρυνθιακός 1-0
- 2024-2025: Ταμυναϊκός – Αμαρυνθιακός 0-1 το κατακτάει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην επιστροφή του σε έναν τελικό μετά από 2 χρόνια και πάλι.
Ο Ταμυναϊκός βρέθηκε και πάλι σε έναν τελικό κυπέλλου Ευβοίας και πάλι μετά από 7 χρόνια και πάλι και 2η φορά τα τελευταία 11 χρόνια αλλά και στις 3 περιπτώσεις θα γνωρίσει την ήττα με το ίδιο σκορ 1-0 και δεν θα καταφέρει να κατακτήσει το 4ο του κύπελλο Ευβοίας με το τελευταίο τρόπαιο για την ομάδα του Αλιβερίου πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να πάμε 17 χρόνια πίσω τελευταία φορά ήταν το 2008 όπου στον τελικό αντιμετώπισε τον ΑΟ.Λουκισίων μετά το 1-1 της καν. διάρκ. και της παράτασης θα το κατακτήσει στην διαδικασία των πέναλτι με 4-2.