Τυπική διαδικασία για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ήταν το παιχνίδι στο Στάδιο της Αμαρύνθου! Αντίπαλοι ο Αμαρυνθιακός και ο ΑΠΣ Σταυρός!
Ο Αμαρυνθιακός σε μια χρονιά που πρωταγωνίστησε μαζί με τον πρωταθλητή ΑΟ Ν. Αρτάκης, σε μια μονομαχία που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον, του φίλαθλου κόσμου, από την 1η μέχρι και την 28η αγωνιστική, οπότε και στο μεταξύ τουθς ντέρμπι κρίθηκε ο τίτλος του πρωταθλητή!
Ο ΑΠΣ Σταυρού, μετά από πολλά χρόνια επανάκαμψε στην μεγάλη κατηγορία και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η όλη παρουσία του, καθώς το συγκρότημα του Άγγελου Βογιατζή, έκανε εντυπωσιακή παρουσία, παίζοντας ταυτόχρονα και καλό ποδόσφαιρο!
Ήταν εμφανές ότι οι παίκτες των δύο ομάδων, έπαιζαν απλά για να τελειώσουν με την ‘’υποχρέωσή’’ τους στο φινάλε του πρωταθλήματος…
Βέβαια οι γηπεδούχοι, έχουν ακόμα συνέχεια στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, καθώς απομένει ακόμα ο τελικός του Κυπέλλου Εύβοιας, όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι για μια ακόμα φορά, με τον μεγάλο του φετινό ανταγωνιστή τον ΑΟ Ν. Αρτάκης και σίγουρα οι ‘’ροσσομπλού’’ θα αναζητήσουν το κλείσιμο της χρονιάς με μια επιτυχία!
Βέβαια υπάρχουν οι ρεβάνς του Κυπέλλου και για τις δύο ομάδες, όμως και οι δύο είναι τα απόλυτα φαβορί, μετά την νίκη με 1-0, στην Αιδηψό του Αμαρυνθιακού και του 6-0 επί του Ερμήλιου του ΑΟ Ν. Αρτάκης! Τυπικά οι δύο ομάδες θα ‘’σφραγίσουν’’ την ερχόμενη Τετάρτη την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό!
Λιγοστές οι ενδιαφέρουσες φάσεις στο παιχνίδι, μετά από ένα μοιρασμένο α’ μέρος, στο β’ 45λεπτο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν κάπως την πίεσή τους, με του φιλοξενούμενους να αντιδρούν πάρα πολύ καλά…
*οι σημαντικές φάσεις και τα γκολ:

  • 16’ ο Μουτουσίδης, από το ύψος της περιοχής σουτάρει ευθύβολα και ο Φαλαγγίτης, μπλοκάρει έξοχα…
  • 25’ και πάλι ο Μουτουσίδης, βγαίνει τετ-α-τετ μπροστά από τον Φαλαγγίτη, προσπαθεί να πλασάρει, όμως ο Μπατζελής, με προβολή αποσοβεί τον κίνδυνο…
  • 40’ φάουλ για τον Αμαρυνθιακό, λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής και ο Βεζυρτζόγλου, εκτελεί υποδειγματικά και στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σαμαρά ανοίγοντας το σκορ, 1-0!
  • 47’ κόρνερ του Αντ. Μυρτέζα, μέσα στην περιοχή ο Βεζυρτζόγλου, εξ επαφής προσπαθεί το πλασέ όμως η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι…
  • 50’ ο Βεζυρτζόγλου, βγάζει θαυμάσια στον Αντ. Μυρτέζα, που από το ύψος της περιοχής σουτάρει δυνατά, για να φύγει η μπάλα ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι…
  • 85’ ο Κοτόφ γυρίζει πολύ ωραία, στον Βαζυρτζόγλου, που βγαίνει απέναντι στο τέρμα, σουτ-πλασέ του, φορ των γηπεδούχων, η μπάλα πάει προς το τέρμα, παίρνει ύψος, χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια στο μέσα μέρος της γραμμής τέρματος, γκολ και 2-0 για τον Αμαρυνθιακό!

Άνετο απόγευμα για το πολύ καλό διαιτητικό τρίο των Χρήστου Σιαπλαούρα, Γιώργου Κοντογιαννίδη και Γιώργου Πασχαλίδη.

*ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ (Πέτρος Ζουρούδης): Φαλαγγίτης, Ρούσσος (46’ Τσούτσης), Μπαλαμπάνης, Τσολάκος, Μπατζελής (59’ Τύρπος), Σελ. Μυρτέζα, Αντ. Μυρτέζα (59’ Τσάλλα), Βεσέλι, Βεζυρτζόγλου, Σπυράκης (59’ Μετοχιάτης), Π. Λ. Σκριβάνος (46’ Κοτόφ).

*ΑΠΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (Άγγελος Βογιατζής): Σαμαράς (77’ Καρκαλής), Βογιατζής, Χασάνδρας, Χατζηαντωνίου, Μωλές, Σεΐτης, Αθ. Σκριβάνος (λτ 56’ Αλάφάκης), Σπανός, Ντούμας, Μουτουσίδης, Τζαμίχας (72’ Γκίκας).

*για το φωτορεπορτάζ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ