Η φετινή αγωνιστική σεζόν για τον ΑΟ Χαλκίς έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο καθώς γνώρισε την συντριβή από Χαραυγιακό με 4-1 και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα “σφραγίστηκε” μαθηματικά ο υποβιβασμός στα τοπικά πρωταθλήματα.

Από την αρχή της φετινής περιόδου είχε φανεί ότι η χρονιά θα κυλήσει πολύ δύσκολα αφού ο ΑΟΧ είχε να αντιμετωπίσει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, εμφανή διοικητική αστάθεια αλλά και την συμμετοχή σε δύσκολο όμιλο που δέσποζε η παρουσία των ομάδων της Αθήνας.

Πλέον, αναμένεται ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι για την ομάδα της Χαλκίδας αφού δεν φαίνεται στον ορίζοντα μία βιώσιμη λύση, ειδικά όσο θα εξακολουθούν να βρίσκονται στην διοίκηση παράγοντες-διαχειριστές παρά παράγοντες-χρηματοδότες. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ομάδα δεν ταλαιπωρείται από κακοδιαχείρηση πόρων αλλά από έλλειψη αυτών. Επιπλέον το πρόβλημα δεν είναι να βρεθεί εκείνος που θα έχει την ικανότητα να ..παρακαλάει καλύτερα τον Δήμο Χαλκιδέων, την Περιφέρεια ή τους επιχειρηματίες της πόλης για να συνεισφέρουν στο ταμείο, αλλά εκείνον που θα βάλει από το δικό του πορτοφόλι και θα καταφέρει να δημιουργήσει μία στιβαρή και σταθερή διοίκηση.

Για να γίνει κατανοητό σε τι διοικητικό χάλι βρίσκεται ο ΑΟ Χαλκίς, αξίζει να τονιστεί πως έφτασε στο σημείο όπου παράγοντές της να μιλούν ανοιχτά στους δημοσιογράφους ότι θα είναι αφερέγγυοι στις συμφωνίες με τους παίχτες ήταν στην ομάδα ή που μόλις έκλεισαν ή αναμενόταν να κλείσουν και ότι …”δεν έγινε και τίποτα”!!! Λίγο καιρό αργότερα, η “εκδίωξη” παιχτών μεταφράστηκε ως αποχή από τις προπονήσεις, η παραμικρή κριτική παραμένει καταδικαστέα και μια μικρή ομάδα παραγόντων ανταλλάσει “μπράβο” και “χαρούμενες φατσούλες” μεταξύ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, είναι άδικο να γίνει οποιαδήποτε κριτική σε όσους είχαν ρόλο στο αμιγώς αγωνιστικό τομέα της ομάδας δηλαδή τους ποδοσφαιριστές και το εκάστοτε τεχνικό επιτελείο καθώς, σε κανένα σημείο της σεζόν, δεν υπήρξε …δείγμα διοικητικής σταθερότητας και οικονομικής σιγουριάς, ώστε να υπάρχουν και οι συνθήκες που θα επέτρεπε στο ποδοσφαιρικό τμήμα να λειτουργήσει όπως πρέπει.

Για την ιστορία, τα αποτελέσματα του Σαββάτου, με τα οποία ολοκληρώθηκε η 21η και προτελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου

Χαραυγιακός – ΑΟ Χαλκίς 4-1 (6′-54′ Βαρουξάκης, 27′ Παπαγγελής, 35′ Βιένα / 23′ Παπαδάκης)

Απόλλων Ερέτριας – ΠΑΣ Κόρινθος 2-0 (11′ Τόρα, 78′ Μώρος)

Θύελλα Καμαρίου – Άγιος Ιερόθεος 2-0 (21′ Δαβιλάς, 24′ Ρέτζο)

Καλλιθέα – Άγιοι Ανάργυροι 4-1 (15′ Μακρυγιάννης, 30′ Κρεββατάς, 41′ πεν-45′ Μπέλης / 17′ Κολλάς)