Αγωνιστική απραξία, στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, εδώ στην χώρα μας και ο Βαγγέλης Ανέστης, ο πολύπειρος και ικανότατος Ευβοιώτης μέσος, βρήκε την ευκαιρία να πάει μέχρι την Σουηδία, όπου στο Γκέτεμποργκ και στην ομώνυμη ομάδα αγωνίζεται, εδώ και 3 χρόνια, με απόλυτη επιτυχία, ο αδελφός του Γιάννης Ανέστης!

Ο Γιάννης Ανέστης με την ΄΄κούπα΄΄ Σουηδίας του 2020!

Ο διεθνής Ευβοιώτης πορτιέρε, Γιάννης Ανέστης, που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε Ευβοϊκό Χαλκίδας και Πάλιουρα, για ν’ ανοίξει μετά τα ″φτερά″ του, για τις Εθνικές κατηγορίες (ΑΟ Θήβα. Πανιώνιος, ΑΕΚ, Εθνική ομάδα, σύντομο πέρασμα από την Ισραηλινή Χαποέλ Μπερ-Σεβά και τελικά από το 2018 στην ιστορική ΙΦΚ Γκέτεμποργκ -η ΙΦΚ Γκέτεμπορκ έχει κατακτήσει 18 Πρωταθλήματα Σουηδίας, 8 Κύπελλα Σουηδίας και 2 φορές το Κύπελλο UEFA και πολλές συμμετοχές και διακρίσεις, στο Champion’s League, εκεί ο Γιάννης κάνει λαμπρή καριέρα)!
Στο Γκέτεμποργκ, ο Γιάννης ζει μαζί με την σύζυγό του Αθηνά Παπουλίδου και την κορούλα τους…
Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, μάλιστα ο Γιάννης, έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου Σουηδίας, ήταν βασικός και μεγάλος πρωταγωνιστής, στην νίκη της Γκέτεμποργκ (2-1 στην παράταση την Μάλμε) και την κατάκτηση του τίτλου!
Σίγουρα λαμπρή καριέρα για τον Γιάννη, που στα 30 του, σε πολύ καλή ηλικία για τερματοφύλακα, στηριζόμενος στο ταλέντο και τις ικανότητές του, ξεπέρασε τις όποιες δυσκολίες, βρήκε ″λιμάνι″ αλλά και την καταξίωση στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, όπου αγωνίζεται με τα χρώματα μιας μεγάλης ομάδας!

Ο ″μεγάλος″, λοιπόν, ο Βαγγέλης επισκεύθηκε, τον ″μικρό″ Γιάννη και όπως ήταν φυσικό ″ξεναγήθηκε″ στο ″στρατηγείο″ της ΙΦΚ Γκέντεμποργκ, το πασίγνωστο Στάδιο ″Ούλλεβι″, που είναι η έδρα της ομάδας αλλά και στο προπονητικό κέντρο! Εκεί ο ″ΒάγγΑν″ είχε την ευκαιρία και φωτογραφήθηκε με άσους της Σουηδικής ομάδας, στην οποία οσονούπω επιστρέφει και ο μεγάλος παλιός της άσος, ο γνωστός μας, Μάρκους Μπέργκ…

*φωτό από την επίσκεψη του Βαγγέλη Ανέστη, στο Γκέτεμποργκ: