Μετά τις σχετικές επιστολές, με τις οποίες, ο μεν ΑΟ Πισσώνας, διαμαρτυρόταν σχετικά με τον ορισμό των παιχνιδιών (ημέρες και ώρες), στην Γ’ ΕΠΣ Εύβοιας και ο δε τ. πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Παπακωνσταντίνου, απάντησε με επιστολή του, για το θέμα αυτό, παραπέμποντας στον ΚΑΠ, ακολούθησε η πιο κάτω επιστολή-απάντηση-τοποθέτηση, από την ομάδα του Πισσώνα
Λόγοι καθαρά δεοντολογικοί μας επιβάλουν την δημοσίευσή της!

″Κε  Παπακωνσταντινου

Ευχαριστούμε πολύ για την ανάρτηση του κανονισμού, που αφορά τον ορισμό των αγώνων, στα πρωταθλήματα, που έγινε με αφορμή την επιστολή – διαμαρτυρία του αθλητικού Σωματείου Α.Ο.Πισσωνα, και η οποία εστάλη στην ΕΠΣ Εύβοιας, τις προηγούμενες ημέρες, σαν το αρμόδιο όργανο για την εύρυθμη λειτουργιά των τοπικών μας πρωταθλημάτων.

Είναι ‘’εκ των ουκ άνευ’’ το ότι πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε, όλοι μεταξύ μας και να αφουγκραζόμαστε από όλα τα σωματεία τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν και που απορρέουν από τη δύσκολη σημερινή πραγματικότητα.

Και βάβαια ο κανονισμός είναι κανονισμός και πρέπει να τηρείται πάντα, παντού και κατά κύριο λόγο ορθά!!!.

 Όμως ο κανονισμός, αυτός, όπως και ο εκάστοτε νόμος ή κανονισμός, είναι γενικός και αόριστος. Και όπως σε κάθε νόμο υπάρχουν και ιδιαιτερότητες στην εφαρμογή του και άρα χρίζουν διορθωτικά βουλεύματα έτσι θα πρέπει κι εσείς σαν θεσμικό όργανο να εφαρμόζετε τον εκάστοτε κανονισμό ευέλικτα και προσαρμοσμένα στην καθημερινότητα, πάντα όμως δικαία και στηριζόμενοι στην ίση αντιμετώπιση.

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι τα μικρά σωματεία των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων μας, αποτελούνται από ανθρώπους που δεν αμείβονται για την ποδοσφαιρική τους ταυτότητα και συμμετοχή αλλά εργάζονται καθημερινά για τον βιοπορισμό τους. Άρα δεν μπορούν να απαρνηθούν το μεροκάματο τους μόνο και μόνο για την τυφλή εφαρμογή του κανονισμού, που αναρτήσατε κε Παπακωνσταντινου. Επίσης θα θέλαμε κε Παπακωνσταντίνου, σαν σημερινή διοίκηση της ΕΠΣ Ευβοίας να διαφοροποιηθείτε από τις προηγούμενες και να εφαρμόζετε αυτό που επιτάσσει το Σύνταγμα μας, στα πρώτα του άρθρα και κατά συνέπεια και η αθλητική νομοθεσία!

Η αρχή της ισότητας, θα πρέπει να είναι ο γνώμονας, πάνω στον οποίο θα κινείται και θα εφαρμόζει τον κανονισμό η διοργανώτρια αρχή.

Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να εφαρμόζονται τακτικές του παρελθόντος κάνοντας χατίρια στους ΄΄ημετέρους’’ και αδικώντας τους υπόλοιπους, παραβιάζοντας αβίαστα τον κανονισμό που αναρτήσατε κε Παπακωνσταντίνου. Η ΕΠΣ Ευβοίας θα πρέπει να πετύχει την απόλυτη και ταυτόχρονα ισότιμη, συνεργασία με τα ερασιτεχνικά σωματεία έτσι ώστε να διεξάγεται ένα πρωτάθλημα που θα εξελίσσεται ομαλά, θα πρυτανεύει ο αλληλοσεβασμός από όλους και με χωρίς να δημιουργούνται δυσαρέσκειες, διάφορες δυσλειτουργίες και απουσίες λόγω ανώτερης βίας ( εργασία κλπ.)!!!

Για όλα και πάντα, μέσα στα πλαίσια της λογικής, της ισονομίας και της αλληλοκατανόησης, υπάρχει η ‘’χρυσή τομή’’ για την πλέον εφικτή λύση!

Με εκτίμηση
Το ΔΣ του ΑΟ ΠΙΣΣΩΝΑ″