Ένας από τους πλέον χαρισματικούς επιθετικούς του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου, ο Σωκράτης Ελευθερίου (φωτό δεξιά), στα 31 του χρόνια, πήρε την μεγάλη απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια!
Αιτία για την απόφασή, αυτή του επιθετικού της ομάδας του ΑΠΚΟ Δροσιάς, ο τραυματισμός του στο παιχνίδι της Κυριακής στο Προκόπι, κόντρα στην  Δόξα, ένας τραυματισμός στο κεφάλι (διάσειση) που τον οδήγησε στο ΚΥ Μαντουδίου για τις πρώτες βοήθειες! Ευτυχώς ο τραυματισμός αυτό δεν είχε άλλες συνέπειες, όμως οδήγησαν στην απόφαση να ΄΄κρεμάσει΄΄ τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια!

Αναφέρει λοιπόν ο Σωκράτης Ελευθερίου, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα πιο κάτω:
΄΄Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω όσους ενδιαφέρθηκαν και βοήθησαν για την κατάσταση της υγείας μου μετά από τον τραυματισμό που είχα στο κεφάλι στον αγώνα με την Δόξα Προκοπίου! Να ενημερώσω ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος και ότι το “κακό” ήταν μικρό τελικά!
Κλείνοντας ανακοινώνω πως, με αιτία τους πολλούς τραυματισμούς που έχω περάσει και με αφορμή τον τελευταίο, αποσύρομαι από το ποδόσφαιρο!!! Κρατάω τις εμπειρίες και τους καλούς φίλους που γνώρισα μέσα απ το ποδόσφαιρο!
Η υγεία όμως είναι πάνω από όλα
ακόμα και πάνω από το πάθος μου για το
τόπι″!!!΄΄.

Η ανάρτηση του Σωκρ. Ελευθερίου, για την αποχώρησή του από τα γήπεδα…

Ο Σωκράτης Ελευθερίου από πολύ μικρός ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο, βασικά ο ΑΠΚΟ Δροσιάς, ήταν ομάδα που πέρασε τα περισσότερα ποδοσφαιρικά του χρόνια!
Στην καριέρα του όμως υπήρξαν και άλλοι σημαντικοί σταθμοί, όπως τα γειτονικά Λουκίσια (με την σπουδαία ομάδα στην Δ’ Εθνική), ο ΑΟ Ν. Αρτάκης, ο Ολυμπιακός Χαλκίδας και ο Ελλήσποντος… Ιδιαίτερη αγάπη του Σωκράτη το beach soccer!
Χωρίς αμφιβολία ο Σωκράτης Ελευθερίου, θα ΄΄λείψει΄΄ από το ποδόσφαιρό μας, πιστεύουμε όμως να το υπηρετήσει από άλλο πόστο!

*…μια ματιά στην καριέρα του Σωκράτη Ελευθερίου: