Ο τ. Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Δημήτρης Θωμάς (φωτό δεξιά), με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε, στο ποδοσφαιρικό τμήμα και το τμήμα μπάσκετ του ΑΟ Κύμης, την δραματική έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και την τραγική αδιαφορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…
Αναφέρει λοιπόν ο Δημήτρης Θωμάς:

″ΑΟ ΚΥΜΗΣ:

Μία ομάδα ιστορική που έχει γράψει διαχρονικά, 64 χρόνια τώρα, τη δική του ξεχωριστή και σημαντική ιστορία, τόσο σε ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ…

Μια ομάδα που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν έχει δικούς της αγωνιστικούς χώρους.

Το γήπεδο ποδοσφαίρου κατεστραμμένο…

Το γήπεδο μπάσκετ γκρεμισμένο…

Εν τούτοις όμως, σε πείσμα της πρωτοφανούς εγκατάλειψης και αδιαφορίας των υπευθύνων, ο ΑΟ Κύμης, συνεχίζει να υπάρχει και να δίνει το “παρών”!

Στο νήμα ποδοσφαιρικά φαίνεται να “χάνει” την άνοδο στην Β’ κατηγορία..

Όμως είναι πρωταθλήτρια στην συνείδηση των πολλών…

Μια ομάδα αποτελούμενη από νέα παιδιά, Κουμιωτάκια, που πολλά διδάχτηκαν από την φετινή χρονιά για να είναι έτοιμα για του χρόνου…

Μπαρουτοκαπνισμενα πλέον είναι αποφασισμένα να βαδίσουν μπροστά…

Προφανώς η απογοήτευσή τους δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ..

Η όλη κατάσταση τους κάνει πιο δυνατούς και ενωμένους….

Συγχαρητήρια όμως και στο Μονόδρι!

Δικαιολογημένη απόλυτα η χαρά τους και η επικείμενη επιτυχία τους!

Όμως υπάρχει κάτι που πρέπει και οφείλεται να αναγνωριστεί από όλους…

Όταν έγινε γνωστό ότι τρεις (3) ποδοσφαιριστές της ομάδας του Μονοδρίου είχαν covid και δεν μπορούσαν να αγωνιστούν στο μεταξύ μας παιχνίδι – ντέρμπι, η ομάδα του ΑΟ Κύμης δέχτηκε, προς τιμήν της, να αναβληθεί το παιχνίδι, (ενώ θα μπορούσε να μην το αποδεχτεί), και να αναβληθεί το παιχνίδι για να τους αντιμετωπίσει στα ίσια και παλληκαρήσια!

Ο ΑΟ Κύμης, έτσι έδειξε, πρωτοφανές ήθος και εμπράκτως το “ευ αγωνίζεσθε”!

Μπορεί αυτό να το “πλήρωσε” ο ΑΟ Κύμης χάνοντας κατά πάσα πιθανότητα το πρωτάθλημα, αλλά έδωσε ένα σοβαρότατο αθλητικό μήνυμα…

Ο αθλητισμός είναι πάνω απ όλα! Σκοπός του είναι να διαμορφώνει τους χαρακτήρες των νέων παιδιών, η ευγενής άμιλλα και η ομαδική συμπεριφορά..

Υπ’ αυτή την έννοια ο ΑΟ Κύμης είναι “πρωταθλητής”…

Συγχαρητήρια σε όλους…″

Μια τοποθέτηση ΄΄από καρδιάς΄΄ του παλιού και φίλαθλου Δήμαρχου της Κύμης, Δημήτρη Θωμά, που στην θητεία του πολιτισμός και αθλητισμός, γνώρισαν εξαιρετικές επιτυχίες! Παράλληλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Κύμης, τοποθετήθηκε τάπητας, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΟ Κύμης, να εκτοξευθεί στην Γ’ Εθνική!
Σημαντική παρουσία και με επιτυχίες του μπάσκετ της Κύμης και σε άριστη κατάσταση το Κλειστό της πόλης! Σπουδαία επιτυχία του ΓΣ Κύμης, που έφτασε στην Α.1 του μπάσκετ, αλλά και αυτή η επιτυχία εξανεμίστηκε με τον χειρότερο τρόπο!
…και μετά από όλα αυτά, ήρθε η απόλυτη καταστροφή για τον αθλητισμό της Κύμης, που βρίσκεται πλέον στον πάτο και πιο …πάτος δεν γίνεται! 
Κάποιοι ρομαντικοί, βέβαια, ΄΄κρατάνε΄΄ με νύχια και με δόντια ζωντανό το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ!

Το κουφάρι του πάλαι ποτέ κλειστού της Κύμης, που στοιχειώνει την πόλη!

Η ποδοσφαιρική ομάδα, του ΑΟ Κύμης, είναι στην Γ’ ΕΠΣΕ, έχει καταντήσει ΄΄τσιγγάνος΄΄ παίζοντας και προπονούμενη, πότε στην Βρύση και πότε στο Μονόδρι!
Αντίστοιχη και η πορεία του μπάσκετ του ΑΟ Κύμης (αγωνίζεται στην Γ’ ΕΣΚΑΣΕ), που καταφεύγει να προπονείται και ν’ αγωνίζεται στο κλειστό του …Αλιβερίου (55χλμ μακριά από την Κύμη, μία και πλέον ώρα δρόμος, που ερμηνευόμενο σημαίνει ότι αλλερετούρ είναι 110χλμ και 2+ ώρες)!
Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο καθένας, ότι για να δραστηριοποιούνται αυτές οι ομάδες, απαιτείται, ένας ΄΄Μαραθώνιος΄΄ αποστάσεων και εξόδων, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή βοήθεια από τους υπεύθυνους, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!
Στο ΄΄δια ταύτα΄΄ στο ΄΄Μπαλκόνι του Αιγαίου΄΄ την Κύμη:

  • Το γήπεδο ποδοσφαίρου, ανύπαρκτο, εγκαταλελειμμένο και κατεστραμμένο…
  • Το Κλειστό γήπεδο μπάσκετ ΄΄Νίκος Μαρίνος΄΄, γκρεμισμένο και ουσιαστικά κατεστραμμένο…
  • Το γήπεδο τένις εξαφανισμένο…
  • Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, όσες κρατούνται ΄΄όρθιες΄΄ αυτό γίνεται με τις παρεμβάσεις, των ανθρώπων που ασχολούνται τα σωματεία τους με τον αθλητισμό…

…και η Δημοτική Αρχή ΄΄λάμπει δια της απουσίας της΄΄!