Ο χαλκέντερος αμυντικός  Γιάννης Σπαθαριώτης αγωνίσθηκε με τα χρώματα της σπουδαίας  Αναγέννησης Μαντουδίου για 11 χρόνια από το 1977-1988 όπου και έκλεισε την καριέρα του ως παίχτης προπονητής στον Ερμή Πηλίου.

Στην Αναγέννηση Μαντουδίου είχε σπουδαίους συμπαίχτες που άφησαν εποχή στο ευβοϊκό  ποδόσφαιρο και έγιναν γνωστοί ανά το πανελλήνιο όπως οι: Δήμος Σακλάρας, Τάκης Κότζιας, Γιώργος Μαυρομμάτης, Γιώργος Λάμπρου, Μάκης Τριάντης, Δήμος Τσιμιλιώτης, Διαμαντής Γεροντάκης, Χρήστος Καλτσούλας, Γιάννης Σακλάρας.

Πανηγύρισε πρωτάθλημα και άνοδο στο Εθνικό Ερασιτεχνικό με την Αναγέννηση Μαντουδίου την περίοδο 1982-1983, αλλά έχασε την ευκαιρία του «ντάμπλ» χάνοντας στον τελικό από τον Ηρακλή Ψαχνών 3-1 στο στάδιο «Νίκος Κίλιμπας» της Αρτάκης, το κύπελλο έμελλε να είναι ένα τρόπαιο που δεν είχε στην συλλογή μιας και ήταν ξανά φιναλίστ το 1986-1987 χάνοντας στην «Ρώσσικη Ρουλέτα των πέναλτι» με 4-2 από τον Απόλλων Ερέτρια μετά 0-0 σε κανονικό αγώνα και παράταση.

Συνεργάστηκε με σπουδαίους προπονητές όπως ο Σταύρος Δέδες παλαίμαχος του Πανιωνίου , και  εκ τον κορυφαίων προπονητή εκείνης της εποχής στην Εύβοιας με καταγωγή από το Μαντούδι Κώστα Βέττα.

Μετά την Αναγέννηση Μαντουδίου αγωνίσθηκε μετά χρώματα του Ερμή Πηλίου όπου και κατέκτησε την άνοδο από την Γ’ ΕΠΣΕ στην Β’ κλείνοντας εκεί την ποδοσφαιρική του παρουσία στα γήπεδα της Εύβοιας και όχι μόνο.

Διακρίθηκε για το πάθος , τον δυναμισμό του  και την αυταπάρνηση ως αμυντικός ήταν ένα λιοντάρι στην άμυνα της Αναγέννησης Μαντουδίου μίας εκ των κορυφαίων ομάδων που ανέδειξε ποτέ η βορειοκεντρική Εύβοια.