Ένα πολύ σημαντικό φιλικό, που δείχνει πως το ποδόσφαιρο μπορεί να ενώνει λαούς και να δημιουργεί ισχυρές φιλίες πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα το στο γήπεδο των Βασιλικών οι παλαίμαχοι της Βόρειας. Αντίπαλός τους οι παλαίμαχοι της Σέρβικης FC DYNAMO 45 PANCEVO, μια ομάδας που αγωνίζεται στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Σερβίας στη Λίγκα της επαρχίας της Βοϊβοντίνα.
Οι παλαίμαχοι του Σέρβικου Συλλόγου κάνουν τις διακοπές τους στο Πευκί και τον αγώνα διοργάνωσε το ταξιδιωτικό γραφείο Traditional Tours στο Πευκί. Ο αγώνας ήταν μια πραγματική ποδοσφαιρική γιορτή και μια ένωση και σύσφιξη σχέσεων λαών και πολιτισμών απ’ αυτές που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να κάνει.
Για την ιστορία οι Βορειοευβοιώτες παλαίμαχοι αναδείχθηκαν νικητές με σκορ 6-3. Τα γκολ για τους Παλαίμαχους Βόρειας Εύβοιας πέτυχαν, στο 19’ Κυρπισλίδης, 32’ Τριανταφύλλου, 35’ Κυρπισλίδης, 42’ Βογιατζής, 63’, 67’ Βλαχομήτρος, ενώ για τη Dynamo σκόραραν στο 1’ ο Belic και 57’,68’ Jankulov.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο επίσης παλαίμαχος διαιτητής Χρήστος Ζάκας και γιατρός του αγώνα η Βάσω Κοντζιά, η οποία στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα φόρεσε τη φανέλα των παλαιμάχων της Βόρειας Εύβοιας και αγωνίστηκε δίνοντας μάλιστα την ασίστ σε ένα γκολ. 

Παλαίμαχοι Β. Εύβοιας: Πλατιάς, Σκιαθίτης, Βασιλείου, Κρυσταλόγιαννης, Μάκρας, Τριανταφύλλου, Συμεωνίδης, Κυρπισλίδης, Μπαρμπούνης,  Κερασιώτης, Παπαευσταθίου / Σταματίου, Βογιατζής, Λωρίδας, Καρακάξης, Νταλιάνης, Βλαχομήτρος

FC Dynamo 45 Pancevo: Kozlovacki, Rula, Jankulov, Savkovic, Bandzor, Trifunovic, Belic, Vulicevic Stojilocovic, Misaldevic, Maksimovic / Simic D., Milovanovic, Jovkovic, Jojkic, Simic M., Gavrilovic, Jovanovic, Latinovic