Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Παπακωνσταντίνου, στην κλήρωση πρωταθλημάτων της ΕΠΣΕ, που έγινε στο ξενοδοχείο «Πέλαγος» την Τετάρτη 12/9.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τους παράγοντες των ομάδων της Εύβοιας: «Είναι πολύ τιμητικό να είστε όλοι εδώ οι παράγοντες γιατί η αρχή του ποδοσφαίρου είστε εσείς, το ΄΄Α και το Ω΄΄ οι οποίοι κρατάτε τις ΄΄Θερμοπύλες΄΄. Εσείς είστε εκείνοι που κάνετε το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό βίωμα στα παιδιά μας».

Για την βράβευση ιερωμένων: «Για μένα ήταν μια συγκινητική βραδιά που αποφασίσαμε σαν συμβούλιο να ψηφιστούν ιερωμένοι γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε το ΄΄πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια΄΄ και μάλλον έχει ξεχαστεί τα τελευταία χρόνια».

Για την -μη- οικονομική ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου απ΄ την πολιτεία: «Τα τελευταία χρόνια ζούμε πολύ δύσκολες αθλητικές και ποδοσφαιρικές στιγμές, γιατί απ΄ το 2004 -την χρονιά την ένδοξη για την Ελλάδα που πήραμε το πανευρωπαϊκό- η πολιτεία δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στο ποδόσφαιρο. Και φτάσαμε σ΄ αυτήν την χρονική περίοδο να βλέπουμε να παίρνουν λεφτά απ΄ τα τηλεοπτικά και να φεύγουνε λεφτά απ΄ τα κρατικά κανάλια και να πηγαίνουνε στις ΠΑΕ, πάνω από 8 εκατομμύρια, και να μην διαθέτει η πολιτεία ούτε ένα εκατομμύριο στα ερασιτεχνικά σωματεία. Γι΄ αυτό μίλησα για ΄΄Θερμοπύλες΄΄ και γι΄ αυτό θεωρώ τους παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ήρωες. Και πρέπει να είστε κοντά στην ΄΄ένωση΄΄ για να προσπαθήσουμε κάθε χωριό να έχει αθλητισμό και πολιτισμό. Πρέπει να είστε κοντά γιατί έτσι πρέπει να προχωρήσουμε μαζί».

Για το διοικητικό συμβούλιο και τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΕ: «Όλοι οι συνεργάτες στην ΄΄ένωση΄΄ -και τους ευχαριστώ γι΄ αυτό- είμαστε μια πάρα πολύ καλή παρέα στο ποδόσφαιρο της Εύβοιας. Προσπαθούμε να δρομολογήσουμε πρωταθλήματα τα οποία να είναι και ανταγωνιστικά, όλοι ξέρετε ότι κάνουμε τα καλύτερα πρωταθλήματα σ΄ όλη την περιοχή. Είναι γνωστό σε όλους και η ΄΄ένωση΄΄ δουλεύει γι΄ αυτό».

Για τον φίλο και συνεργάτη: «Επειδή ένα μέλος της ΄΄ένωσης΄΄ μας τραβάει τον ΄΄γολγοθά΄΄ του, θα ήθελα να του ευχηθώ και εγώ και όλοι οι συνάδελφοι να βρει το ΄΄δρόμο΄΄ του. Φίλος καλός, συνεργάτης άψογος και δυνατός στο ποδόσφαιρο και εύχομαι ο Θεός να τον βοηθήσει να επανέλθει στις τάξεις μας».

φωτογραφία: Μαρία Βελισσαράκου