Σημαντική η πρώτη ″μετα-κορωνοϊό″ συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Εύβοιας! Το ΔΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Ρέτσα, ήταν σε πλήρη απαρτία…
Αρχικά ο Γεν. Γραμματέας του ΔΣ Γιώργος Πίσχινας, ευχαρίστησε τους πάντες, για την συμπαράστασή τους στην περιπέτεια υγείας που είχε τον Μάρτιο.
Με βάση τις οδηγίες της ΕΠΟ που ζητά μετά από κλήρωση, να οριστεί η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Εύβοια, στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας 2020-2021.

Με δεδομένη την απροθυμία των φιναλίστ του φετινού τελικού (που δεν έγινε και ούτε θα γίνει), για την διαδικασία της κλήρωσης, η ΕΠΣΕ προχώρησε στην κλήρωση της ομάδας που θα παίξει στο Κύπελλο Ελλάδας, ανάμεσα στον Ηρακλή Ψαχνών και τον Ελλήσποντο Ν. Λαμψάκου, με τον 2ο να είναι ο ″τυχερός″ της κληρωτίδας.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι 3 ομάδων που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση, σχετικά με την αναδιάρθρωση ή μη των κατηγοριών της ΕΠΣΕ.

Δημήτρης Νάνος και Γιάννης Κουτσουφλάκης, από την αντιπροσωπεία της Δόξας Προκοπίου.

Οι εκπρόσωποι της Δόξας Προκοπίου, αναφέρθηκαν στις απόψεις που έχουν για το θέμα του υποβιβασμού ή όχι της ομάδας τους, που μαθηματικά είχε ελπίδες παραμονής στις 7 αγωνιστικές που απέμεναν μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΕ!

Θάνος Αναστασιάδης και Κ. Κατζούρας (Μαντούδι).

Η Αναγέννηση Μαντουδίου, εκπροσωπήθηκε από τον γνωστό δικηγόρο Θάνο Αναστασιάδη, ο οποίος παρέθεσε όλα τα στοιχεία που επικαλείται η ομάδα του Μαντουδίου,. διεκδικώντας την άνοδό της στην Α’ ΕΠΣΕ! Η πρόταση της ομάδας του Μαντουδίου ήταν για 2 ομίλους των 10 ομάδων, στην Α’ ΕΠΣΕ ή ένας όμιλος με 18 ομάδες.

Ο πρόεδρος του Μιαούλη Φ., Βασίλης Βούλγαρης.

Δεν παρέστη η ομάδα του Απόλλωνα Παραλίας, που όπως πληροφόρησε ο πρόεδρος Γιάννης Ρέτσας, η ομάδα της Παραλίας επιθυμεί να προαχθεί στην μεγάλη κατηγορία όμως θα δεχτεί την όποια απόφαση της Διοίκησης της ΕΠΣΕ!

Παρέμβαση όμως έγινε και από τον πρόεδρο του Μιαούλη Φύλλων, Βασίλη Βούλγαρη, που και αυτός εξέθεσε τα επιχειρήματά του και τις αιτιάσεις για άνοδο της ομάδας των Φύλλων στην Α’ ΕΠΣΕ!

Ακολούθησε συζήτηση πάνω στο ″καυτό″ θέμα, της συγκρότησης των κατηγοριών.
Οι διοικητικοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν εκφράζοντας τις προτάσεις τους.
Οι προτάσεις:

  1. να παραμείνει όπως είναι με 16 ομάδες η Α’ ΕΠΣΕ, να υποβιβαστούν οι 3 τελευταίες ομάδες και ν’ ανέβουν οι δύο πρώτοι των 2 ομίλων της Β’ ΕΠΣΕ.
  2. να αυξηθούν σε 18 οι ομάδες, με παραμονή των 2 από τους 3 που υποβιβάζονται από την την Α’ ΕΠΣΕ και άνοδο και των τρίτων της Β’ ΕΠΣΕ.
  3. να δημιουργηθούν 2 όμιλοι, των 10 ομάδων, στην Α’ ΕΠΣΕ, να γίνουν play-offs play-out, για την ανάδειξη πρωταθλητή και των ομάδων που θα υποβιβαστούν.

Τελικά το ΔΣ με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε και υπερψήφισε την πρώτη πρόταση (με 9-2 ψήφους).
Επίσης για την Β’ ΕΠΣΕ και με συντριπτική και πάλι πλειοψηφία (με ψήφους 10-1), αποφασίστηκε, η διοργάνωση της κατηγορίας με 32 ομάδες, που θα χωριστούν σε 3 ομίλους.

*ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ η διεξαγωγή της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΕΠΣΕ, για την Δευτέρα 29 Ιουνίου, σε ανοιχτό χώρο, που θα επιλεγεί και θα γνωστοποιηθεί σύντομα.

*ΤΕΛΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ, πριν από την έναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, της αγωνιστικής περιόδου 2020-21, να διεξαχθεί ο αγώνας Super Cup, ανάμεσα στις ομάδες Ηρακλής Ψαχνών και Ελλήσποντος Ν. Λαμψάκου.

*ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για περισσότερο φωτορεπορτάζ

*ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:
Αποστόλης Αποστολίδης-Γιάννης Κικίδης και Χρήστος Σεφερλής