Λίγο πριν την έναρξη της αγωνιστικής δράσης, πραγματοποιήθηκε στο Athens Metropolitan Expo η παρουσίαση του 27ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος μπάσκετ, που φέτος θα έχει την ονομασία «Betshop.gr  Basket League»

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, των προπονητών και των αρχηγών των 14 ΚΑΕ που μίλησαν για το 27ο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα, ενώ τιμήθηκε η Εθνική ομάδα για την πρόκριση της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εκπροσώπησαν οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Νίκος Γκίκας, Βαγγέλης Μαργαρίτης,  Χρήστος Σαλούστρος, Ντούσαν Σάκοτα, Λευτέρης Μποχωρίδης και Αντώνης Κόνιαρης

Ακόμα πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των κορυφαίων της Basket League 2017-18, του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και της ΑΕΚ για την κατάκτηση του Basketball Champions League και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των χορηγών του ΕΣΑΚΕ. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκε ο νέος μεγάλος χορηγός της Basket League, το δημοφιλές Betshop.gr αλλά και η επέκταση της συνεργασίας με τις εταιρίες “Watt+Volt” και “Υδρόγειος”.

Δηλώσεις έκανε ο Σταύρος Τουντζιαράκης που ανέφερε πως: «Οι στόχοι μου βαδίζουν με αυτούς της ομάδας μου. Κοιτάμε να κάνουμε παρόμοια ακόμα και καλύτερη χρονιά απ’ ότι πέρυσι».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προπονητής της Κύμης Γιάννης Καστρίτης:

«Να έχουμε πολύ καλή χρονιά μακριά από τραυματισμούς. Έχουμε αρκετούς και είναι στενάχωρο. Θα είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με την ευχή ο κόσμος να το αγαπήσει. Είμαστε καινούργια ομάδα. Το σημαντικότερο είναι να αποκτήσουμε την ομοιογένεια. Να συνεχίσουμε την παράδοση της Κύμης να αποπνέει υγεία και βήμα-βήμα να κατακτήσουμε τους στόχους μας»