Το θέατρο του παραλόγου σχετικά με ον ερασιτεχνικό αθλητισμό δε λέει να τελειώσει. Από το Σάββατο (6/3), ξαναεπιτρέπονται οι προπονήσεις για τις ομάδες της Α΄ Εθνικής Γυναικών στο ποδόσφαιρο και σταματούν σε όλη τη χώρα οι προπονήσει των ομάδων της Γ΄ Εθνικής ανδρών. (Το ΦΕΚ εδώ, σελίδα 10608-10610)

Τι συνέβη όμως από την Παρασκευή (5/3):

 • Ο Υπουργός Αθλητισμού μαζί με τον ΓΓΑ παρευρέθησαν στην τακτική εβδομαδιαία σύσκεψη των λοιμοξιολόγων προσβλέποντας στην άρση των περιορισμών στις προπονήσεις. Για να καταφέρουν να το πετύχουν επιστράτευσαν μέχρι και το κρατικοδίαιτο Αθηναϊκό Πρακτορείο, το οποίο με ένα στημένο “Αποκλειστικό” προσπάθησαν να εκβιάσουν την επιτροπή ώστε να πετύχουν τον στόχο τους (Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο, τα αποκλειστικά του Αθηναϊκού Πρακτορείου εντοπίζονται μόνο σε αθλητικά θέματα και κατά 90% αναφέρονται στον Υπουργό Αθλητισμού!!!). Από το συγκεκριμένο άρθρο μάθαμε ότι οι δύο άνδρες άσκησαν “σκληρή κριτική”, παρουσίασαν ένα σωρό στοιχεία που απεδείκνυαν ότι η απόφαση για λουκέτο ήταν βασισμένη σε λανθασμένα στοιχεία (Απορία: γιατί δεν είχε η επιτροπή όταν έπρεπε τα “σωστά” στοιχεία;) και εν τέλει “με αυστηρό και ενοχλημένο τόνο” απαίτησαν να ανοίξουν τα πρωταθλήματα και οι προπονήσεις ΑΜΕΣΑ. Η κρατική “παπάτζα” είχε συμπαράσταση και από την ΕΡΤ στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων

 • Την ίδια ώρα, στον πλανήτη “ΕΠΟ” αποφάσιζαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να ξεκινήσει η Γ΄ Εθνική στις 28 Μαρτίου. (Με την ολοκλήρωση ενός γύρου του πρωταθλήματος θα δημιουργηθούν 2 όμιλοι των 5 ομάδων με γεωγραφικά κριτήρια κι από εκεί θα βγουν 2 από κάθε όμιλο που θα πάρουν και την άνοδο.)
 • Λίγο αργότερα το απόγευμα, στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, “όλως περιέργως” δεν έγινε καμία αναφορά περί άρσης της απαγόρευσης από τον Νίκο Χαρδαλιά. Οπότε ακολούθησαν διάφορες ανεπίσημες πληροφορίες ότι …μας το φυλάνε σαν έκπληξη και πως θα ανακοινωθεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχαν ξεκινήσει να γράφουν μέχρι αργά το βράδυ.
 • Όμως, στις 10 το βράδυ, στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1 και ενώ αρχικά έγινε αναφορά στην “γκάφα” των επιστημόνων για το “λουκέτο” στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς δηλώνει ότι θα πρέπει όλοι να κάνουν υπομονή μέχρι τις 15 Μαρτίου, υπονοώντας ουσιαστικά ότι το “λουκέτο” δεν θα ανοίξει και …ότι η μεσημεριανή κατσάδα προς την επιτροπή δεν έπιασε.

 • Παρόλα αυτά, από το πρωί του Σαββάτου τα περισσότερα αθλητικά sites της χώρας έχουν την ίδια ανάρτηση ότι η ΚΥΑ της επανεκκίνησης των προπονήσεων έχει εκδοθεί και μάλιστα παραθέτουν ένα υποτιθέμενο απόσπασμα που, στην πραγματικότητα, είναι αποσπασματική αντιγραφή από την ΚΥΑ της περασμένης Τετάρτης!!! Η αποκατάσταση της αλήθειας ήρθε το μεσημέρι του Σαββάτου με το ΦΕΚ 895Β’/2021, με το οποίο επιτρέπονται σε όλη την επικράτεια οι προπονήσεις για τις ομάδες της Football League και της Α΄ Εθνική Γυναικών και σταματούν οι αντίστοιχες της Γ΄ ομάδες επίσης σε όλη τη χώρα.

Όλη αυτή η “τρέλα” δεν είναι καινούργια στον Ελληνικό Αθλητισμό. Υπάρχει πολλά χρόνια, έχουμε εθιστεί σε αυτή οπότε, προ κορονοϊού, βάζαμε τα γέλια και ξεκινάγαμε τις ειρωνείες.

Τώρα όμως, χωρίς υπερβολή, μιλάμε για ένα σκηνικό που παίζει με την οικονομική επιβίωση παραγόντων και ομάδων αλλά ΚΥΡΙΩΣ παίζει με την υγεία και τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Κοινώς, μιλάμε για θεσμικούς φορείς που εγκληματούν σε βαθμό κακουργήματος.

   • Το Υπουργείο Αθλητισμού παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια προσπαθώντας να “εκβιάσει” μία βολική απόφαση από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία έχει να ασχοληθεί καθημερινά με μία πανδημία, ενώ παράλληλα έχει και δύο τύπους να τους “κρεμάνε” στα μανταλάκια. Προφανώς, ο πρωθυπουργός τους διεμήνυσε ότι δεν αλλάζουν τα μέτρα αν δεν συμφωνήσει η επιτροπή και έτρεξαν στην σύσκεψη με μερικά πρόχειρα στοιχεία μήπως και τους πείσουν, συνεπικουρούμενοι από κρατικοδίαιτους δημοσιογράφους που …δούλευαν για την υπόθεση με τον τρόπο τους. Επιπλέον είναι βέβαιο ότι δεν πάλεψαν ιδιαίτερα για την Γ΄ Εθνική ή τώρα η επιτροπή κατάλαβε ότι έχει να κάνει με μία κατηγορία με 130 ομάδες, δηλαδή πάνω από 3.000 άτομα σε όλα τα πόστα. Άρα την έκλεισε, ακούει η ΕΠΟ;;;;, και ησύχασε.
   • Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μαζί με τους λοιμωξιολόγους έχουν καταρτίσει ένα αισχρό υγειονομικό πρωτόκολλο για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, σαν να μην υπάρχει πανδημία. Το σημείο που …βγάζει μάτια, έχει να κάνει με τα τεστ κορονοϊού: Ενώ στην Super League, όπου οι ποδοσφαιριστές είναι “μαντρωμένοι” και το μόνο δρομολόγιο τους είναι σπίτι-γήπεδο-σπιτι, είναι υποχρεωτική η εξέταση μέρα παρά μέρα με μοριακό τεστ, για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, όπου οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι αντιμέτωποι με σημαντικά θέματα επιβίωσης των οικογενειών τους και τρέχουν όλη μέρα για ένα μεροκάματο σε εργοστάσια, γραφεία και part-time εργασίες, είναι υποχρεωτική μία εβδομαδιαία εξέταση με Rapid test.
   • Η ΕΠΟ εκβιάζει τις ομάδες να ξεκινήσουν άρον άρον τις προπονήσεις και τα πρωταθλήματα, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Όπως επίσης δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την υγεία των ποδοσφαιριστών αφού τους καλεί να παίξουν με ελλιπέστατη προετοιμασία, κάτω υπό αντίξοες συνθήκες, μετά από 4 και πλέον μήνες παντελούς αγωνιστικής απραξίας. Αυτό σημαίνει ότι, με την έναρξη των επίσημων αγώνων, θα έχουμε αμέτρητους τραυματισμούς παιχτών που όμως, επειδή μιλάμε για ερασιτέχνες, για πολλούς από αυτούς θα σημαίνει μικρότερη ή μεγαλύτερη προσωπική ή οικογενειακή ή οικονομική καταστροφή. Παράλληλα, χρειαζόταν να αποφασίσει η ΕΕ στις 5 Μαρτίου, για να ξεκινήσει επικοινωνία με της Ενώσεις ώστε να διερευνηθεί το μέλλον των τοπικών πρωταθλημάτων!!!

Σε όλη την Ευρώπη, ο κορονοϊός δεν “φρέναρε” τον αθλητισμό. Παραμένουν ανοιχτά γήπεδα και διεξάγονται τα πρωταθλήματα σχεδόν σε όλα τα αθλήματα είτε είναι επαγγελματικά είτε είναι ερασιτεχνικά. Η Ελλάδα είπε να διαφοροποιηθεί, όπως διαφοροποιήθηκε και στα γενικότερα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Με τα γνωστά αποτελέσματα που βλέπουμε όλοι, τα οποία ξεσκεπάζουν την ανικανότητα των αρμοδίων

Ωστόσο, εδώ που βρισκόμαστε, είτε μας αρέσει είτε όχι, δεν υπάρχει άλλη λύση, για αρκετά πρωταθλήματα, πέραν από την απόφαση για ακύρωση της σεζόν. Με την απόφαση να είχε παρθεί …χθες. Ακόμα και στην Α΄ Γυναικών όπου οι προπονήσεις θα συνεχιστούν, υπάρχουν πολλές αμφιβολίες αν το εγχείρημα της, άρον άρον, έναρξης του πρωταθλήματος (δεν πρόλαβε να ξεκινήσει το φθινόπωρο) είναι τελικά προς την σωστή κατεύθυνση.