Επιβεβαιώνοντας, τον τίτλο του απόλυτου φαβορί, για τον τίτλο και την επιστροφή, στην (φυσική του θέση) Α’ ΕΠΣΕ, ο Λήλας Βασιλικού, ξεπέρασε με επιτυχία, ακόμα ένα ντέρμπι, με αντίπαλο τον ΑΟ Δύστου!
Οι Βασιλικαριώτες, έχουν φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, με παίκτες ‘’από το πάνω ράφι’’, παίκτες που άνετα μπορούν να σταθούν και στην Α’ ΕΠΣΕ, στον πάγκο ο έμπειρος και δουλευταράς Δημήτρης Αντωνόπουλος, που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει δώσει πολλά θετικά δείγματα των ικανοτήτων του!
Η ομάδα του ΑΟ Δύστου, μετά από πολλά χρόνια, επανήλθε στην ‘’πρώτη’’ γραμμή, διεκδικώντας το κάτι πάρα πάνω, στην ομάδα επέστρεψαν, Δυσταίοι, πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, που έπαιζαν σε γειτονικές ομάδες και σε συνδυασμό με κάποια ακόμα παιδιά από την περιοχή, ο κόουτς-Βασίλης Φωτιάς (παλιά εμβληματική μορφή του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου, με θητεία σε Ταμυναϊκό -πολλά χρόνια-, ΑΟ Κύμης και ΑΟ Αυλωναρίου-), ‘’χτίζει’’ μια νέα ομάδα με στόχο να φτάσει όσο γίνεται πιο ψηλά!
Εδώ θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε, σε ένα ποδοσφαιρικό ‘’διαμάντι’’, που έχει γράψει την δική του ξεχωριστή ιστορία, στα Ευβοϊκά γήπεδα, αγωνιζόμενος πάντα σε υψηλό επίπεδο και τα τελευταία χρόνια, με τον ΑΟ Δύστου την ομάδα του χωριού του, συμβάλλοντας και αυτός στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται! Πρόκειται για τον ‘’αιώνιο έφηβο’’ (45 Μαΐων τώρα), Παναγιώτη Ηλία (φωτό δεξιά), που πολλοί και πολύ νεότεροί του, ζηλεύουν την δυναμική, τις αντοχές, το αγωνιστικό του πάθος και φυσικά τις αναμφισβήτητες ποδοσφαιρικές του ικανότητες! Είθε, ο αγαπητός σε όλους Πναγιώτης να συνεχίζει να αγωνίζεται στα Ευβοϊκά γήπεδα, καθώς αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα, ήθους & αγωνιστικότητας για τα νεότερα παιδιά…
Παρουσία αρκετού κόσμου, έγινε το παιχνίδι στο γήπεδο του Βασιλικού!
Μετά από μοιρασμένο α’ μέρος, που έγιναν κάποιες καλές φάσεις, οι γηπεδούχοι στο 2ο 45λεπτο, ανέβασαν ρυθμούς και στο τελευταίο 20λεπτο, βρήκαν δρόμο προς τα δίκτυα του Αντώνενα και έφτασαν δίκαια στην νίκη με 3-0!
Καλές ευκαιρίες στο α’ μέρος, για τους γηπεδούχους έχασαν οι Τρεπεκλή (20’-31’), Κατσαούνης (35’) και ο Παν. Ηλίας (30’) για τους φιλοξενούμενους…

Δημιουργήθηκαν κάποιες καλές ευκαιρίες κύρια από τους γηπεδούχους στο β’ μέρος, όμως τα 3 γκολ ήταν αυτά ‘’που έκλεψαν την παράσταση’’ και ανέδειξαν τον μεγάλο νικητή του ντέρμπι…

  • 70’ το 1-0 από σέντρα-σουτ του Παναγιώτου, καλά τοποθετημένος στην περιοχή ο Τρεπεκλής, με κοντινή κεφαλιά ανοίγει το σκορ!
  • 80’ ο Τρεπκλής και πάλι αυτή τη φορά βρέθηκε λίγο έξω από την περιοχή, πιάνει ξαφνικό δυνατό σουτ και η μπάλα στα δίκτυα στην δεξιά γωνία του Αντώνενα, ήταν το 2-0!
  • 85’ από δεξιά ο Τρεπεκλής βγάζει θαυμάσια μπαλιά στην απέναντι, αριστερά στον Αλαφάκη, που σουτάρει για να χτυπήσει η μπάλα στο κάθετο δοκάρι, στην επιστροφή της ο ίδιος παίκτης την κερδίζει και με υποδειγματικό πλασέ, σκοράρει και κάνει το τελικό 3-0!

Άριστη η διαιτησία του Γιώργου Τσακού και των συνεργατών του Αντώνη Ιωάννου και Άγγελου Παππά.

ΛΗΛΑΣ Βασιλικού (Δημήτρης Αντωνόπουλος): Βασιλείου, Καρβελάς, Κατσαούνης, Κωνσταντόπουλος, Κουσερής, Βαγγέλη (46’ Μωλές), Τρεπεκλής (87’ Μικράκης), Αποστόλου (λτ 50 Γκούμας), Ζαχαριάς (82’ Τσούρα), Ν. Μαστροκώστας, Παναγιώτου (82’ Αλαφάκης).

ΑΟ ΔΥΣΤΟΥ (Βασίλης Φωτιάς): Αντώνενας, Πιλάτης, Τσάλας (46’ Μπάχο), Αναστασίου, Χ. Μαστροκώστας, Χαραλάμπους (46’ Μάλλιος), Μανδράκας (72’ Φωτιάς), Ηλίας, Στουραΐτης, Γ. Μαστροκώστας, Πάσχος (80’ Κοτολλάκου).

*για το φωτορεπορτάζ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ