Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.
Αν και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.

Άλμπερτ Αϊνστάιν

Είναι στιγμές που, όχι η επιστήμη αλλά, η ανθρώπινη νοημοσύνη σηκώνει τα χέρια και νιώθει να υποβιβάζεται στα επίπεδα της ηλιθιότητας.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι υπάρχουν ομάδες που προσπαθούν να κλείσουν φιλικά παιχνίδια και ενδεχομένως να κάνουν προπονήσεις για να κρατηθούν σε ετοιμότητα για την στιγμή που θα ξαναρχίσουν τα τοπικά πρωταθλήματα.

Ακόμα υψηλότερα επίπεδα ηλιθιότητας επιδείκνυαν μερικές Δημοτικές αρχές μέχρι και σήμερα, μη αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος. Αντί να πάρουν την απόφαση να σφραγίσουν τους αθλητικούς χώρους, αποδέχονταν (και ενίοτε, παραδέχονταν) ότι επιτρέπεται η χρήση τους από αθλητικούς Συλλόγους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας όπου είχε αναρτηθεί η ανακοίνωση πως θα είναι κλειστό για το κοινό μέχρι τις 24/3 αλλά θα είναι ανοιχτό 4-8 το απόγευμα για τους Συλλόγους. Το γελοίο του θέματος είναι πως το πρωί της Παρασκευής (13/3) η εν λόγω ανακοίνωση βρισκόταν δίπλα στην ανοιχτή πόρτα!!!. Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι πως υπήρχε αρκετός κόσμος που έκανε προπόνηση εκείνη την ώρα.

Σε μία εξαιρετικά δύσκολη φάση για όλους, οι Δημοτικές αρχές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους ούτε για τα αυτονόητα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, από ότι φαίνεται στην περίπτωση του Δημοτικού Σταδίου, δεν ευαισθητοποιήθηκαν στο παραμικρό ούτε από τις χθεσινές εξαγγελίες των μέτρων παρά μόνο περίμεναν την επισημοποίηση μέσω του ΦΕΚ το μεσημέρι της Παρασκευής για να κλείσουν κάθε αθλητική εγκατάσταση.

Ευτυχώς που οι ποινές είναι μεγάλες γιατί, ακόμα και έτσι, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν θα έκλειναν στην πραγματικότητα…!!!