Το αρχείο της ΕΡΤ δημοσίευσε ένα απόσπασμα από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα τον Απρίλιο του 1963 με ηθοποιούς εναντίον δημοσιογράφων.

Πριν από 58 χρόνια, τον Απρίλιο του 1963, οι ποδοσφαιρικές ομάδες ηθοποιών και δημοσιογράφων δίνουν φιλικό αγώνα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Στο απόσπασμα της ταινίας επικαίρων διακρίνονται μεταξύ των μελών της ομάδας των ηθοποιών οι Τάσος Γιαννόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Γιώργος Πάντζας, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ανδρέας Ντούζος και Νίκος Κούρκουλος, Μίμης Στεφανάκος, Άρης Τσαχιρίδης και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί της εποχής!
Το αξιοσημείωτο και πολύ εντυπωσιακό, είναι πως πάνω από 30.000 θεατές βρέθηκαν στις εξέδρες και παρακολούθησαν τον αγώνα, μεταξύ των οποίων η αλησμόνητη ηθοποιός Τζένη Καρέζη και ο δημοσιογράφος Ζάχος Χατζηφωτίου, ενώ ο ηθοποιός Κώστας Ρηγόπουλος εκτελούσε χρέη ραδιοφωνικού σχολιαστή δίπλα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο αγώνας έληξε ισόπαλος με σκορ 2-2. Το τελευταίο πλάνο της απονομής του επάθλου από τον δήμαρχο Αθηναίων Άγγελο Τσουκαλά, το οποίο παραλαμβάνει ο Νίκος Κούρκουλος για λογαριασμό της νικήτριας ομάδας των ηθοποιών, η οποία φαίνεται στη συνέχεια να κάνει το γύρο του θριάμβου, προέρχεται από άλλο αγώνα.
Ο αγώνας αυτός δόθηκε στο ίδιο γήπεδο λίγες μέρες αργότερα ανάμεσα στις ομάδες των ηθοποιών και των αναγνωστών του περιοδικού “Πρώτο”, το οποίο οργάνωσε τους φιλικούς αγώνες. Σε εκείνο τον αγώνα οι ηθοποιοί κέρδισαν 4-2.

Πηγή: https://soccerplus.gr

*το απόσπασμα από τα ″ΕΠΙΚΑΙΡΑ″ της ΕΡΤ:

 

…και κάποιες ιστορικές φωτογραφίες, που ″κεντρίζουν″ πολύ ευχάριστα και νοσταλγικά την μνήμη:

Εθνική Ελλάδας στις αρχές της 10ετίας του ’60, με τεράστια ονόματα στην σύνθεσή της! Όρθιοι από αριστερά: Τάκης Παπουλίδης ΠΑΟ), Κώστας Βαλιάνος (Εθνικός), Άρης Καμάρας (ΠΑΟ), Μίμης Στεφανάκος (ΟΣΦΠ), Νικ. Σταθόπουλος (ΑΕΚ), Γιώργος Ανδρέου (ΠΑΟ, καθιστοί από αριστερά: Παύλος Βασικείου (ΟΣΦΠ), Μίμης Δομάζος (ΠΑΟ), Γιώργος Σιδέργς (ΟΣΦΠ), Τάκης Λουκανίδης (ΠΑΟ) και Ανδρέας Παπαεμμανουήλ (ΠΑΟ)…

 

Ο Νίκος Κούρκουλος, μ,ε την φανέλα του Παναθηναϊκού (΄΄ξαπλωτός΄΄ μπροστά με μουστάκι), στο Γήπεδο της Λεωφόρου, το 1954, με συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό και τους παίκτες του Ολυμπιακού…
Φανατικός ΑΕΚτζής ο αλησμόνητος Λάμπρος Κωνσατντάρας (2ος από αριστερά), με παίκτες της ΑΕΚ….
Νίκος Κούρκουλος & Μίμης Σταφανάκος στο γήπεδο της Λεωφόρου, με την φανέλα των ηθοποιών…