Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το μεγάλο ντέρμπι του πρώτου ομίλου της Β΄ κατηγορίας ανάμεσα στον Σταυρό και την Αναγέννηση Μαντουδίου στο γήπεδο των Ψαχνών.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι Μαντουδιανοί διατήρησαν την διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τον αντίπαλό τους και σε συνδυασμό ότι έχουν ένα αγώνα λιγότερο, ″χρίζονται″ το απόλυτο φαβορί, για να κόψουν πρώτοι το νήμα και να επιστρέψουν μετά από πολλά χρόνια, στη μεγάλη κατηγορία.

Σε ένα παιχνίδι με αρκετή ένταση, αψιμαχίες, έντονες αντιπαραθέσεις, άλλα και όμορφο θέαμα κυρίως στο πρώτο μέρος, η Αναγέννηση έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας με τους παίχτες, προπονητή και πρόεδρο στο τέλος να γίνονται ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας την διαφαινόμενη άνοδο.

Τα αίματα άναψαν αρκετά νωρίς στο παιχνίδι και μόλις στο είχαμε πεντάλεπτη διακοπή λόγω αψιμαχιών στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ των ποδοσφαιριστών με την ένταση να μεταφέρεται και στην εξέδρα.

Ένταση & αντεγκλήσεις στο 6’…

Όταν αποφάσισαν άπαντες να ασχοληθούν με το αγωνιστικό σκέλος είδαμε δύο ομάδες πολύ καλές οι οποίες δικαιούνται να κάνουν πράξη το όνειρό τους.

Ο Σταυρός στο πρώτο μέρος πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο φθάνοντας στην πρώτη καλή φάση στο 18΄ με το σουτ του Χασαπίδη να φεύγει δίπλα από τα δοκάρια.

Οι τυπικά γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ με τον Παναγιωτόπουλο στο 29΄ να σταματάει το πλασέ του Μουτουσίδη από πλεονεκτική θέση.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 31΄ όταν το φάουλ του Ζουζουλή πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σαμαρά.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Σταυρός ανέβασε την πίεση του προς τα καρέ του Παναγιωτόπουλου με τον πορτιέρο της Αναγέννησης να διώχνει σε κόρνερ στο 45΄ το σουτ που επιχείρησε ο Ντούμας από πλεονεκτική θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε με την Αναγέννηση να ισορροπεί το παιχνίδι και τον Σταυρό να ψάχνει με ανορθόδοξο τρόπο το γκολ.

Στο 60΄ ο Ταψής βρέθηκε σε θέση φορ το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε σώματα αμυντικών και κατέληξε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μαναρίτσας που έβγαινε μόνος απέναντι στον Σαμαρά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ με τους Μαντουδιανούς να διαμαρτύρονται, δικαίως, έντονα στο β΄ επόπτη.

Με την συμπλήρωση των 90΄ ο Δασκαλόπουλος δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Μουτουσίδη.

Με το τέλος του παιχνιδιού είχαμε νέο κύκλο αψιμαχιών (εδώ αντίκρυσαν την κόκκινη κάρτα του διαιτητή, ο Μαρίνος -Σταυρός- & ο Μπόνος -Μαντούδι-) στο κέντρο του γηπέδου, με τους ψυχραιμότερους αυτή τη φορά να επιβάλλουν γρήγορα την τάξη.

 

…ένταση και στην λήξη του αγώνα!
…όμως Τσικτσίρης & Τζαμίχας έδωσαν το καλύτερο φινάλε…

Άψογος ο διαιτητής Βασίλης Βελέτζας, σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, πολύ καλοί οι βοηθοί Κώστας Κωνστάντιος και Χάρης Αντωνίου (ο τελευταίος ελέγχεται μόνο για την φάση του 62′ -οφ-σάϊντ-).

ΣΤΑΥΡΟΣ ( Άγγελος Βογιατζής): Σαμαράς, Βογιατζής, Μαρίνος, Ταψής, Γ. Καρκαλής, Ρούσσος (66΄ Σείτης) Χασαπίδης, Σπανός, Ντούμας (81΄ Ταυρής) Μουτουσίδης, Τζαμίχας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Μαντουδίου (Κώστας Ζυγογιάννης): Παναγιωτόπουλος, Βούλγαρης, Τσιβίκας, Τσικτσίρης, Τάρλας, Δασκαλόπουλος, Μπόνος, Ζουζουλής (78΄ Μπίλας) Μαναρίτσας (81′ Τσούπρος) Στεφανίδης, Στεργίου ( 90΄Καντζούρας).

*για το φωτορεπορτάζ του ντέρμπι ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ