Για την 29η αγωνιστική και πρωτοτελευταία του πρωταθλήματος της Α’ Ε.Π.Σ.Ε στο γήπεδο του Σταυρού αναμετρήθηκαν η τοπική ομάδα του Σταυρού και το Μαρμάρι με το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο με 1-1.

Ένα αποτέλεσμα που ήταν κατά δικαστικό για την ομάδα του Μαρμαρίου καθώς η ισοπαλία που πήρε ήταν σαν ήττα και την οδήγησε στον υποβιβασμό στην Β’ Ε.Π.Σ.Ε.  Ο Σταυρός μετά την ισοπαλία του χθεσινού αγώνα ανάμεσα σε Απόλλων Ερέτριας και ΑΟ.Χαλκίς είχε εξασφαλίσει και τυπικά την παραμονή στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε και στο παιχνίδι με αντίπαλο το Μαρμάρι ήθελε την νίκη για να κλείσει νικηφόρα τις εντός έδρας υποχρεώσεις την φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ.Ε.

Μεγάλος κερδισμένος από το σημερινό αποτέλεσμα ήταν και ο Απόλλων Ερέτριας καθώς μετά την χθεσινή του ισοπαλία με τον ΑΟ.Χαλκίς είχε μπει σε βαθμολογικούς μπελάδες δεν εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία και περίμενε την σημερινή τύχη που γινόταν στον Σταυρό ανάμεσα στην τοπική ομάδα και το Μαρμάρι θέλοντας νίκη ή ισοπαλία του Σταυρού για να βρίσκεται και την νέα χρονιά στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε. Σε διαφορετική περίπτωση με νίκη του Μαρμαρίου σήμερα επί του Σταυρού και νίκη και την επόμενη αγωνιστική με την Αναγέννηση Μαντουδίου, Σταυρός, Μαρμάρι και Απόλλων Ερέτριας θα ισοβαθμούσαν στους 38 βαθμούς και ο Απόλλων Ερέτριας θα έλεγε αντίο από την μεγάλη κατηγορία του ευβοϊκού ποδοσφαίρου λόγω ότι υστερούσε στην ισοβαθμία στα μεταξύ τους παιχνίδια είχε χειρότερο βαθμολογικό συντελεστή.

Ήτανε ένα παιχνίδι όπου στο πρώτο ημίχρονο ο Σταυρός ήταν καλύτερος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων δημιουργώντας επικίνδυνες προϋποθέσεις στα καρέ του Δρόσου χωρίς πάντως να δημιουργήσει την πολύ μεγάλη ευκαιρία προς τα αντίπαλε καρέ του Μαρμαρίου. Στον αντίποδα το Μαρμάρι παρουσιάστηκε κάπως άνωθρο για έναν τελικό παραμονής και δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τα καρέ του Καρκαλή που όσες φορές πήραν την μπάλα στην κατοχή τους να φαίνονται επιπόλαιοι και να μην μπορούν να δημιουργήσουν τις επιθετικές προϋποθέσεις για να απειλήσουν τα καρέ του Σταυρού.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με την επανέναρξη ο προπονητής του Μαρμαρίου Ηλίας Οικονομίδης προχώρησε σε διπλή αλλαγή για να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού για να παίξει ουσιαστικά τα ρέστα του στα επόμενα 45 λεπτά όλα η τίποτα καθώς ήθελε νίκη για να μείνει ζωντανό στην κατηγορία. Για ένα 5 λέπτο περίπου με το ξεκίνημα το Μαρμάρι κυκλοφόρησε την μπάλα καλύτερα και προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις αλλά η άμυνα του Σταυρού είχε απαντήσεις και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε καθόλου.

Από το 50′ και ένα 17′ λέπτο περίπου μέχρι το 66′ με 67′ ο Σταυρός ανέβασε την απόδοση του στον αγωνιστικό χώρο και χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, τελικά το γκολ το βρήκε στο 58′ παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με ένα ασύλληπτο δυνατό άπιαστο σουτ του Καραχάλιου στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι της αριστερής γωνίας του Δρόσου και τον Σταυρό βάσει της εικόνας που παρουσίασε να βρίσκεται δίκαια μπροστά στο σκορ.

Μετά το 67′ και μέχρι το 80′ περίπου ο Σταυρός υπέστη μια καθίζηση μένοντας πίσω και το Μαρμάρι να παίρνει χώρο στο γήπεδο και να προσπαθεί να απειλήσει φέρνοντας την μπάλα στα καρέ του Καρκαλή με σέντρες, συνδυαστικό παιχνίδι, μακρινές μπαλιές στημένες μπάλες. Και το Μαρμάρι για το καλό του διάστημα να επιβραβεύεται φτάνοντας στην ισοφάριση σε 1-1 στο 75′ με τον Νομικό να κάνει την πάσα για τον Σούλα το σουτ μέσα από την περιοχή η μπάλα στα δίχτυα και 1-1 και το Μαρμάρι να βλέπει και πάλι το όνειρο της παραμονής να είναι ζωντανό.

Η τελική ευθεία του αγώνα το Μαρμάρι προσπάθησε έχοντας ψηλά τις γραμμές να προσπαθήσει να απειλήσει χωρίς να απειλεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά τα καρέ του Σταυρού. Αντίθετα ο Σταυρός διαχειρίστηκε άψογα τα τελευταία λεπτά του αγώνα και ήταν απειλητικός στην κόντρα χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρει και την νίκη στο φινάλε του αγώνα.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κοκκόρη βρήκε την ομάδα του Σταυρού τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της ομάδας να πανηγυρίζουν τον στόχο της παραμονής στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε ακόμα και αν χρειάστηκε να μπλέξουν στις τελευταίες αγωνιστικές τελικά την νέα χρονιά θα βρίσκονται και πάλι στην μεγάλη κατηγορία του ευβοϊκού ποδοσφαίρου. Αντίθετα κοντράστ συναισθημάτων στην πλευρά του Μαρμαρίου με την απογοήτευση και την στεναχώρια να είναι εμφανές. Με την ομάδα του Μαρμάριου να πηγαίνει να παίξει τα 90 λεπτά ενός αγώνα τελικού χωρίς αύριο με μόνο στόχο την νίκη για να μείνει ζωντανή στην μάχη σωτηρία οτιδήποτε άλλο αποτέλεσμα το Μαρμάρι θα έλεγε αντίο από την Α’ Ε.Π.Σ.Ε. Το Μαρμάρι μετά από έναν χρόνο παρουσίας στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε επιστρέφει και πάλι στην δεύτερη τι τάξει κατηγορία του ευβοϊκού ποδοσφαίρου.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Το γκολ του Σταυρού για το 1-0 με τον Καραχάλιο με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό να σημειώνει μια πραγματική γκολάρα όταν έπιασε ένα δυνατό άπιαστο και ασύλληπτο σουτ στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι της αριστερής γωνίας του Δρόσου.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

58′ 1-0 ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Γιούλης θα κάνει την πάσα για τον Καραχάλιο και αυτός εκτός περιοχής θα πιάσει ένα δυνατό άπιαστο και ασύλληπτο σουτ στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι της αριστερής γωνίας του Δρόσου για το 1-0. Μια γκολάρα πραγματικά μια απίθανη εκτέλεση.

75′ 1-1 ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Νομικός θα κάνει την πάσα για τον Σούλα που με σουτ μέσα από την περιοχή θα την στείλει στα δίχτυα για το 1-1.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

15′ Κόρνερ του Γιούλη από αριστερά η κεφαλιά του Μπίτζου μέσα από την περιοχή η μπάλα άουτ.

20′ Σουτ του Ντούμα από μακρινή απόσταση η μπάλα θα περάσει πάνω από την εστία του Δρόσου.

44′ Σουτ του Καραχάλιου εκτός περιοχής η μπάλα πάνω από την εστία.

48′ Πολύ δυνατό σουτ του Γιούλη εκτός περιοχής και ο Δρόσος με εκπληκτική επέμβαση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

50′ Επικίνδυνη σέντρα σουτ του Γιούλη από αριστερά εκτός περιοχής ο Δρόσος μπλόκαρε την μπάλα.

56′ Ωραία συνεργασία Καραχάλιου και Τζαμίχα θα γίνει και η πάσα για τον Ντούμα το σουτ που έκανε ο Δρόσος έδιωξε την μπάλα.

73′ Σουτ του Παπουτσή εκτός περιοχής η μπάλα πάνω από την εστία.

77′ Ο Καραχάλιος με τον Ντούμα θα συνεργαστούν θα γίνει και η πάσα για τον Γραμματικόγιαννη το σουτ που έκανε η μπάλα έφυγε άουτ.

83′ Σουτ του Καραχάλιου μέσα από την περιοχή η μπάλα άουτ.

90+1′ Ο Κατσαρής από το ύψος της μεγάλης περιοχής θα κάνει ωραία ενέργεια και σουτ με την μπάλα να πάει στο κάθετο δοκάρι.

90+3′ Ωραία συνεργάσια Κατσαρή και Καλογιάννη με τον δεύτερο να κάνει το σουτ και την μπάλα να περνάει άουτ.

Διαιτητές: Ηλίας Κοκκόρης – Αντώνης Ιωάννου – Βασίλης Βελέντζας

ΑΠΣ.Σταυρός(Κώστας Καλλιμάνης): Καρκαλής, Μπίτζος, Χασάνδρας, Γκρινιάρης, Γιούλης(62′ Βογιατζής), Σεϊτης, Γραμματικόγιαννης, Χατζηαντωνίου, Ντούμας(88′ Κατσαρής), Καραχάλιος, Τζαμίχας(78′ Καλογιάννης).

Μαρμάρι(Ηλίας Οικονομίδης): Δρόσος, Παπουτσής, Αγουρίδας, Ρίζος(78′ Μπάνος), Μαντζιώκας, Ποδαράς, Μπιζδεκιάν(46′ Νομικός), Καφαντάρης(46′ Ηρακλής), Τσιλίκης, Σούλας, Κέκης.