Στα Χανιά και όχι στην Ιστιαία θα γίνει τελικά το final for του Κυπέλλου Γυναικών στο μπάσκετ σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στα Χανιά θα διεξαχθει το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών.

Τον τίτλο θα διεκδικήσουν η Δάφνη Αγίου Δημητρίου, η Νίκη Λευκάδας, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Οι ημιτελικοί θα γίνουν στις 22 Μαρτίου και οι τελικοί στις 24 Μαρτίου».

Η Δημοτική Αρχή Ιστιαίας – Αιδηψού, αν λάβουμε υπόψη μας δηλώσεις σε διάφορα ΜΜΕ θεωρούσε δεδομένο ότι το Final4 θα γινόταν στην Ιστιαία.

Φυσικά στο «Δ&Α» έχοντας τόσα χρόνια καλύψει μια πληθώρα διοργανώσεων γνωρίζαμε πως είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο, να πραγματοποιηθεί μια διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς, σε μια μικρή επαρχιακή κωμόπολη, για πολλούς λόγους που έχουν να κάνουν με τις υποδομές και κυρίως την ασφάλεια. Κάτι τέτοιες διοργανώσεις ψάχνουν οι στρατοί χούλιγκανς των ομάδων, δυστυχώς, για να κάνουν επίδειξη των πολεμικών τους «αρετών», γι αυτό και κάθε χρόνο η Ομοσπανδία προσπαθεί να κάνει τέτοιες διοργανώσεις όσο το δυνατόν πιο μακριά απ’ την Αθήνα.

Προτιμήσαμε βέβαια να μην γράψουμε τίποτα τότε γιατί πραγματικά έχουμε βαρεθεί τις καραμέλες που πιπιλίζουν κάποιοι λέγοντας «δεν θέλετε να γίνει τίποτα στον τόπο», «θέλετε να κάνετε αντιπολίτευση», «είστε εκπρόσωποι τύπου του τάδε ή του δείνα υποψηφίου» κλπ κλπ κλπ. Φυσικά τέτοιους είδους επικρίσεις, αλλά και αυτοί που τις λένε θέλοντας να πετάξουν λάσπη στον ανεμιστήρα μας αφήνουν παγερά αδιάφορους πρώτον και δεύτερον αποδεικνύουν ότι κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, ενώ αν μας χτύπαγαν την πλάτη θα σήμαινε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Άλλα είπαμε ”το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται κι ο Θεός”.

Ευελπιστούμε βέβαια για τη νεολαία της περιοχής, εκτός απ’ το παρκέ οι παρεμβάσεις στο κλειστό της Ιστιαίας να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν.

Πάντως σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του “Δ&Α” είναι πολύ πιθανό στη Βόρεια Εύβοια, όπως και πέρσι να φιλοξενηθεί η τελική φάση του πρωταθλήματος νεανίδων.