Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προχώρησε, και τυπικά στην οριστική διακοπή των Εθνικών κατηγοριών της περιόδου 2019-20, με την επικύρωση των βαθμολογικών πινάκων, έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί στις 9 Μαρτίου.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκαν οι ομάδες που κερδίζουν άνοδο ενώ αποφάσισε να μην υπάρξει υποβιβασμός. Σύμφωνα με την απόφαση από τον 2ο όμιλο της Γ´ Εθνικής, την άνοδο παίρνουν οι 6 πρώτες ομάδες με το XBA να ανεβαίνει ως έκτη ομάδα και τον γειτονικό Ερμή Σχηματαρίου ως τρίτος.

Επίσης, η απόφαση αναφέρει την δομή των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου με την νέα Β´ Εθνική να απότελείται από 50 σωματεία τα οποία θα χωριστούν σε 4 ομίλους ενώ η Γ´ Εθνική θα έχει 68 Σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 31 σωματείων που παραμένουν, των 17 Σωματείων που ανέρχονται από τα Τοπικά Πρωταθλήματα των Ενώσεων σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη, τα 4 σωματεία που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα ανόδου που δεν θα διεξαχθεί από τα Νησιά και τα εξής 16 σωματεία: 3 από ΕΣΚΑ, 1 από ΕΣΚΑΝΑ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, 1 από ΕΣΚΑΗ, 1 από ΕΣΚΑΚ, 2 από ΕΚΑΣΘ, 1 από ΕΣΚΑΘ, 1 από ΕΚΑΣΑΜΑΘ, 1 από ΕΣΚΑΒΔΕ, 1 από ΕΣΚΑΣΕ, 1 από ΕΚΑΣΔΥΜ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΜ και 1 από ΕΚΑΣΚ.

Εδώ θα βρείτε ολόκληρη την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΚ που ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής 29/5