Την θέση του Λοκρού Αταλάντης στην  Γ´ Εθνική θα πάρει ο Αίαντας Αυλίδας μετά από σχετική πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε την άνοδο στην Β´ Εθνική αντικαθιστώντας το Παγκράτι που με την σειρά του ανέβηκε στην Α2, σε μία γενική “καραμπόλα” μετακινήσεων ώστε να καλυφθούν κενές θέσεις στα πρωταθλήματα. Η αρχή έγινε από την απόφαση της Basket League να δώσει wild card στον Ερμή Αγιάς.

(Το πρόγραμμα στον 2ο όμιλο της Γ´ Εθνικής μετά την άνοδο του Αίαντα Αυλίδας)

Οι άνθρωποι του Αίαντα σκέφτηκαν τις παραμέτρους και, όπως εκφράζουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν “…δεν δικαιούμασταν και δεν θα μπορούσαμε να σπαταλήσουμε μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο, την περιοχή της Αυλίδας”.

Η ανακοίνωση αποδοχής της πρόσκλησης για την άνοδο στην Γ´ Εθνική έχει ως εξής:

”Γνωρίζοντας εξ αρχής την δυσκολία του εγχειρήματος ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από ανθρώπους που στηρίζουν αυτή την ομάδα από την πρώτη ημέρα ίδρυσης της. Δεν δικαιούμασταν και δεν θα μπορούσαμε να σπαταλήσουμε μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο, την περιοχή της Αυλίδας, αλλά και όλους τους αθλητές μας που τους αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής της επιτυχίας και θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μοναδικές εμπειρίες και παραστάσεις που θα τους κάνουν σίγουρα καλύτερους. Γι αυτό και επίσημα πλέον η ομάδα μας από την νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κατηγορίας. Ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία και με συλλογικότητα όπως λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος να απολαύσουμε και αυτό το ταξίδι”.