Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, την Πέμπτη είχε ως θέματα κυρίως το πρωτάθλημα της νέας περιόδου. Μία από τις αποφάσεις που πάρθηκαν έρχεται να τονίσει ότι ο Γ.Σ. Κύμης είναι μία υπολογίσιμη δύναμη της Basket League παρά το σύντομο της παρουσίας του στην κατηγορία.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στην Κύμη θα παρευρεθούν όλοι οι μεγάλοι αστέρες της Basket League, αφού, μετά από πρόταση του Αλ. Θεοδώρου, εκεί θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του πρωταθλήματος της νέας σεζόν αλλά και οι βραβεύσεις των καλύτερων της περασμένης περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση του προέδρου της Κύμης έτυχε της καθολικής αποδοχής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι στις 23 Ιουλίου θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος ενώ, μετά από πρόταση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, η αίθουσα του Δ.Σ. θα πάρει το όνομα του Παύλου Γιαννακόπουλου, ως ελάχιστος φόρος τιμής στην μεγάλη προσφορά του πρόσφατα εκλιπόντος στο ελληνικό μπάσκετ και στο Σύνδεσμο, του οποίου υπήρξε εκ των θεμελιωτών.

Τέλος, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ ορίστηκε για τις 17 Ιουλίου και σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας θα επαναληφθεί στις 23/7.