Ανήμερα του Αγίου Πνευματος ο Τελεθριακος Ιστιαιας έλαβε το καλύτερο δώρο για την επέτειο των 10 ετών από την ίδρυσή του καθως η ομάδα μας προσκλήθηκε από την ΕΣΚΑΣΕ για άνοδο στην Γ´ εθνική κατηγορία μπάσκετ.
Εξυπακούεται οτι η ομάδα μας παρά τις δυσκολίες επραξε το χρεος της απέναντι στη νέα γενιά του συλλογου μας και αποδέχθηκε την πρόσκληση της ΕΣΚΑΣΕ αξιοποιώντας την μοναδική αυτή ευκαιρία.
Στα 10 χρονια δρασης ο Τελεθριακος απέδειξε ότι δεν είναι διάτων αστέρας και προχωρά αθόρυβα και με σχέδιο και παρά την μικρή μπασκετική παράδοση του τόπου μας κατάφερε μέσα σε λιγα χρόνια να προσελκύσει με την βοήθεια των προπονητών μας δεκάδες παιδιά στο άθλημα και να πετύχει τρεις ανόδους κατηγοριών συνεπείς στο τρίπτυχο: ενίσχυση μπασκετικής υποδομής – προσέλκυση νέας γενιάς στο άθλημα – ανάδειξη της περιοχής μας.
Για το πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Γ’ εθνικής κατηγορίας την περίοδο 2020-21 ακόμη δεν έχει οριστεί ο όμιλος που θα αγωνιστεί η ομάδα μας αλλά δυο εναλλακτικές ισχύουν είτε να παίξουμε σε αθηναϊκό όμιλο μαζί με 3-4 νησιά είτε στην κατηγορία κεντρικής Ελλάδας με Θεσσαλία Λαμια Θήβα Μεσολόγγι και Πάργα.
Ο Τελεθριακός πέρυσι συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ για 5η συνεχή χρονιά και πέτυχε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του τερματίζοντας 4ος και εχοντας δικαίωμα για play off και άνοδο.
Εχοντας επίγνωση των αγωνιστικών δυσκολιών της Γ’ εθνικής και των προβλημάτων που απορρέουν από την γεωγραφική θέση της Ιστιαιας λόγω της εξάρτησης από το φερυ μπωτ και το ορεινό οδικο δίκτυο στο όρος Καντήλι αλλα και της περιορισμένης οικονομικής στήριξης από την τοπική κοινωνία για ένα τέτοιο εγχείρημα θα δώσουμε έντιμα την μάχη της Γ’ εθνικής με κορμό τα δικά μας παιδιά συν 3-4 απαραίτητες και ουσιώδεις μεταγραφές με στόχο μια αξιοπρεπή παρουσία.
Να σημειώσουμε ότι λόγω της μεγαλης αποστασης η ομάδα μας είναι υποχρεωμένη να καταβάλει σχεδόν τα διπλάσια έξοδα για αγώνες, μετακινήσεις και οδοιπορικά παικτών σε σχέση με τις άλλες ομάδες της περιφέρειας και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους φιλους της ομαδας προκειμένου την νέα χρονιά να στηρίξουν την προσπάθεια του Τελεθριακού η οποία αποβαίνει προς όφελος ολόκληρης της Β. Εύβοιας.
Η μέχρι σήμερα πορεία του Τελεθριακού δεν ήταν εύκολη, οι λύπες περισσότερες από τις χαρες και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι συνεργάτες που ακολούθησαν την ομάδα σε αυτό το ταξίδι προς την επιτυχία μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης ειδικά τα πέτρινα χρόνια 2012-2019.
Η άνοδος στην Γ’ εθνική δικαιώνει μια πορεία 10 ετών που πολλές φορές τέθηκε σε δοκιμασία και υπό αμφισβήτηση αλλα με σύνεση και επιμονή προχωρήσαμε μπροστά.
Θερμά ευχαριστούμε τους φιλους της ομαδας, τους προπονητές ανδρικού Μάκη Φώτου, του παιδικοεφηβικού Μαρια Ραχιωτη, το ΔΣ που στήριξε ηθικά την ομάδα σε δύσκολες στιγμές και πάνω απ’ όλα τους αθλητες μας με αρχηγό τον Μάκη Κιαπέκο που φετος έκαναν κατάθεση ψυχής στο παρκέ πετυχαίνοντας την άνοδο.
Καλή αγωνιστική περίοδο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Μακης Φώτου ήταν ο προπονητης της ομαδας όταν ο Τελεθριακος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Γ’ ΕΣΚΑΣΕ την περίοδο 2010-11 και έμελε να είναι εκεινος με τον οποίο η ομάδα ανεβαίνει σήμερα στην Γ’ εθνική.

Με εκτίμηση
Στεφανος Παπανδρέου
Προεδρος Τελεθριακού