Μετά το ανεπιτυχές πέρασμα από την Χαποέλ Μπερ Σεβά, ο Γιάννης Ανέστης θα συνεχίσει την καριέρα του στην Γκέτεμποργκ.

Η σουηδική ομάδα ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Χαλκιδέο τερματοφύλακα, η οποία επικυρώθηκε με την υπογραφή συμβολαίου για 1.5 έτος. Όπως ανέφερε ο αθλητικός διευθυντής του σουηδικού συλλόγου Γιόνας Όλσον, οι δύο πλευρές …τα βρήκαν γρήγορα ενώ μεγάλο ρόλο έπαιξαν η εξαιρετική άποψη που έχει ο πρώην παίκτης της Γκέτεμποργκ και της ΑΕΚ, Γιάκομπ Γιόχανσον για τις ικανότητες του Ανέστη.

Ο 27χρονος πρώην παίχτης της ΑΕΚ δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα με την Γκέτεμποργκ και ανυπομονώ να βοηθήσω την ομάδα. Ξέρω ότι είναι μία ιστορική ομάα που έχει πολλούς εγχώριους τίτλους και επιτυχίες στην Ευρώπη. Είναι μεγάλη ομάδα και ελπίζω μαζί να κατακτήσουμε τίτλους στο μέλλον. Φέρνω την εμπειρία μου και ελπίζω να βοηθήσω την νέα μου ομάδα να κερδίσει».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Γκέτεμποργκ Πόγια Ασμπάγκι τόνισε: «Το ύψος του τον βοηθάει να έχει τεράστιο εκτόπισμα. Είναι πολύ αθλητικός και γρήγορος τερματοφύλακας. Μαζί με τον Έρικ (Νταλίν) και τον Τον (Άμος) είμαστε πλέον εξαιρετικά ασφαλείς στην θέση του τερματοφύλακα».