Πολύς ο λόγος Πανελλαδικά, για την νομική τακτοποίηση των Αθλητικών Σωματείων, όσον αφορά την Αθλητική αναγνώριση και την εγγραφή στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού…
Είναι γεγονός ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι αρκετά και σίγουρα για τους περισσότερους παράγοντες, ΄΄βουβό΄΄!
Γεγονός που όλοι παραδέχονται είναι το ότι όλα τα Σωματεία θα πρέπει να υπάρχουν και να λειτουργούν σύμφωνα με τους υπάρχοντες νόμους!
Το ζητούμενο όμως ήταν ο όγκος των δικαιολογητικών, που απαιτούνται για όλες αυτές τις διαδικασίες…
Αναζητήσαμε και πληροφορηθήκαμε για την κατάσταση στην Εύβοια και σας ενημερώνουμε σχετικά…
Ευτυχώς για την Εύβοια και τα ποδοσφαιρικά της σωματεία, υπάρχει η γνώση της όλης διαδικασίας από την ΕΠΣ Εύβοιας που προεδρεύει ο Γιάννης Ρέτσας και κύρια από τον πολύπειρο σε τέτοια θέματα Γενικό Γραμματέα του ΔΣ, τον Γιώργο Πίσχινα, που με την εμπειρία, τις γνώσεις και τις παρεμβάσεις του, μπόρεσε να βοηθήσει τα σωματεία να τακτοποιηθούν στο σύνολό τους σχεδόν…
Αυτή τη στιγμή λοιπόν:

  • Στο Μητρώο της ΓΓΑ, είναι τακτοποιημένα και εγγεγραμμένα 84 ποδοσφαιρικά σωματεία, που ανήκουν στην ΕΠΣ Εύβοιας.
  • Τα σωματεία Ηρακλής Ψαχνών και ΑΟ Ε. Παναγίτσας, έχουν υποβάλλει τα δικαιολογητικά τους και αίτηση για εγγραφή στο Μητρώο της ΓΓΑ, όμως οι αιτήσεις δεν έγιναν δεκτές, λόγω του ότι την αγωνιστική περίοδο 2021-22, δεν είχαν αθλητική δράση.
  • Τα 2 αυτά σωματεία, έχουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, έχουν τροποποιήσει τα καταστατικά τους και με βάση την σχετική τροπολογία, μπορούν να χρησιμοποιούν τις Αθλητικές εγκαταστάσεις των Δήμων τους και να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Εύβοιας.
  • 6 σωματεία, Π. Γυναικών ΑΟ Χαλκίδας, Ποδ/κός Αθλητικός Σύλλογος ΄΄Τίγρεις΄΄ Χαλκίδας, ΑΕ Μεσσοποταμίας ΘΜΠ, ΑΟ Πάλιουρας, ΑΣ Αγ. Αναργύρων, Νηρηΐδες Χαλκίδας, έχουν δικαίωμα ν’ αγωνίζονται στα πρωταθλήματα, της ΕΠΣΕ και των Εθνικών Κατηγοριών, γιατί με βάση τον Ν.2725/99, μπορούν να πάρουν Αθλητική Ενημέρωση, μέσα σε μια 2ετία και εγγραφή στο Ειδικό Μητρώο της ΓΓΑ.