Ο Τάκης Σπυρόπουλος είναι πρώτα παιδαγωγός και μετά προπονητής. Σίγουρα είναι πολύ καλός και στα δύο και η σπουδαία σταδιοδρομία του το φανερώνει. Είναι ο μεγαλοπρεπής προπονητής που σέβεται τους πάντες και τα πάντα. Σ΄ όλη την διάρκεια της καριέρας του, η οποία είναι γεμάτη επιτυχίες, όλοι οι πρόεδροι των ομάδων που εργάστηκε του είχαν εξαρχής παραδώσει τα κλειδιά των αποδυτηρίων, δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του.

Ο Τάκης Σπυρόπουλος γεννήθηκε στα Ψαχνά, όπου και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, με την φανέλα του Φοίνικα Ψαχνών. Εν συνέχεια μεταπήδησε στον Ηρακλή Ψαχνών και έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα με την φανέλα του ΑΟ Νέας Αρτάκης. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στον Φοίνικα Ψαχνών το 1978 και το 1981 ανέλαβε την Δόξα Ψαχνών. Ακολούθησε ο ΑΟ Στενής το 1983 και την περίοδο 1984-85, βρισκόταν στον πάγκο της ΑΕΚ Χαλκίδας. Την περίοδο 1985-86 βρέθηκε για πρώτη φορά στην τεχνική ηγεσία του Ηρακλή Ψαχνών. Ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του το πέρασε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραίως, όπου βρισκόταν για μια δεκαπενταετία (1987-2002). Ακολούθησε ο Αστέρας Δραπετσώνας (2003-2007), οι Μικτές Πειραιά (2007-2013), ενώω την περίοδο 2014-15 ανέλαβε την ομάδα νέων του Ηρακλή Ψαχνών, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις με το έργο του, που είχε ως αποτέλεσμα την προώθηση αρκετών παιχτών στην πρώτη ομάδα. Την περίοδο 2015-16 βρίσκοταν στον πάγκο του Ατρόμητου Κερατσινίου.

Ανέλαβε τον Ηρακλή το περασμένο καλοκαίρι, όταν η ομάδα είχε λιγότερα από τα δάχτυλα ενός χεριού δελτία. Κι όμως κατάφερε να φτιάξει μια πάρα πολύ καλή ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η οποία άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ, στο οποίο -παρά την αφαίρεση  βαθμών- τερμάτισε σε ιδιαίτερα τιμητική θέση. Μάλιστα η περίοδος συνδυάστηκε με τίτλο, αφού ο Ηρακλής κατέκτησε το κύπελλο Εύβοιας, που είναι μεγάλη επιτυχία για όλους τους Ψαχνιώτες. Ο ΄΄γηραιός΄΄ οφείλει πολλά στον κ. Σπυρόπουλο, με τον οποίο στην τεχνική ηγεσία, ο Ηρακλής θα στοχεύσει ακόμη πιο ψηλά στην νέα περίοδο.