Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έλυσε τα χέρια όλων των Ομοσπονδιών και Ενώσεων που προσπαθούσαν να βρουν τρόπους για να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα των αρμοδιοτήτων τους

Η ανακοίνωση με τις διευκρινήσεις που εξέδωσε δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών

“Αναστέλλονται οι επίσημοι και φιλικοί αγώνες σε όλες τις κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων, εξαιρουμένων των αγώνων ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών που δεν έχουν ανασταλεί.”

Η μόνη διαφορά που υπάρχει είναι ότι επιτρέπονται οι προπονήσεις των ομάδων στους “κίτρινους” νομούς, όπου βρίσκεται για την ώρα η Εύβοιας, εν αντιθέσει με τους “κόκκινους” νομούς, όπως π.χ. η Βοιωτία, όπου επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση σε ανοχτούς χώρους χωρίς προπονητή.

Έτσι η ΕΠΟ, με επιστολή στις ΕΠΣ, γνωστοποίησε τυπικά την αναστολή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων των Ενώσεων, η Γ΄ Εθνική, το Κύπελλο Ελλάδας και τα γυναικεία πρωταθλήματα

Στο μπάσκετ η ΕΟΚ είχε από την Δευτέρα βάλει λουκέτο στο Κύπελλο Ελλάδας, στην Β΄ Εθνική και στην Γ’ Εθνική. Αντιθέτως, στην ΕΣΚΑΣΕ αρχικά έδειχναν την θέληση να “δοκιμάσουν” ακόμα μία αγωνιστική, σε όσους νομούς επιτρεπόταν αρχικά, αλλά πλέον και εκεί θα υπάρξει αναστολή.

Να τονίσουμε ότι εξαίρεση παίρνουν οι ευρωπαϊκοί αγώνες (Champions League, Europa League, Euroleague, BCL) που θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, Euroleague και FIBA. Επίσης, εκτός από τις περιοχές που μπαίνουν σε τοπικό lockdown (αυτήν την ώρα “γκρι” νομοί είναι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες), επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες της Super League και της Basket League, χωρίς την παρουσία θεατών και των οποίων οι ομάδες ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Τέλος, στις “κόκκινες” περιοχές κατ’ εξαίρεση θα επιτρέπεται η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021 στο Τόκιο και οι ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις, που χρησιμοποιούν αθλητικά σωματεία και όμιλοι οι οποίοι διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας, αποκλειστικά και μόνο για ατομική χρήση, χωρίς προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, στα ακόλουθα ατομικά αθλήματα:

> αντισφαίριση,
> σκοποβολή,
> τοξοβολία,
> ιστιοπλοΐα (με μονομελές πλήρωμα),
> κωπηλασία (με μονομελές πλήρωμα),
> κανόε καγιάκ,
> θαλάσσιο σκι,
> ποδηλασία,
> γκολφ,
> ιππασία,
> μηχανοκίνητος αθλητισμός,
> αθλήματα βουνού

Διαβάστε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ