Ένα παιχνίδι ″άγριας ομορφιάς″ και με μπαράζ συναισθημάτων και συγκινήσεων έγινε στο ″Τσαρπάλειο″ γήπεδο του Αλιβερίου!
Ο νεανικός Ταμυναϊκός του Γιάννη Καρβέλη, υποδέχθηκε τον έμπειρο Ηρακλή Ψ., σ’ ένα σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους που βρίσκονται στο κυνήγι του πρωτοπόρου ΑΟ Ν. Αρτάκης!
Πριν από μια ακριβώς εβδομάδα, στο ίδιο γήπεδο, ήταν η Αρτάκη που υποχρεώθηκε σε απώλεια 2 βαθμών, από τους ατίθασους ″μπέμπηδες″ του Γιάν. Καρβέλη, για να έρθει αυτή την αγωνιστική, η σειρά του Ηρακλή Ψ. να κάνει ″κατάθεση″ των βαθμών που ωφελήθηκε πριν μερικές μέρες, καθώς δεν μπόρεσε σε καμιά περίπτωση να ″υπερασπιστεί″ το μεγάλο αυτό ″δώρο″! Έτσι ο Ταμυναϊκός ″αποκατέστησε″ την από καιρό διαμορφωμένη κατάσταση στην κορυφή, επανέφερε το χαμόγελο στα χείλη των Αρτακιανών, ενώ βύθισε σε σκέψεις και προβληματισμούς, τους Ψαχνιώτες!
Στο 90λεπτο οι ″πράσινοι″ είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, έπαιξαν τους Αλιβεριώτες στο ″μισό″ γήπεδο, όμως ήταν πολύ δύσκολο να διασπάσουν την άμυνα του Ταμυναϊκού, που με μπροστάρη τον πολύπειρο Νίκο Μητακίδη (είχε ″κατεβάσει″ τα ρολά) απομάκρυναν τον ακάθε κίνδυνο που πήγαινε να δημιουργηθεί, αντιδρώντας σωστά και έγκαιρα! Ταυτόχρονα η ομάδα του κόουτς-Καρβέλη, ″χτυπούσε″ με τον δικό της προσφιλή τρόπο, δηλαδή με επικίνδυνες αντεπιθέσεις και με το ″τρίο″ των Βρέττου-Πομαρές και Λάμπρου να είναι κίνδυνος-θάνατος! Δοκάρι για τον Ταμυναϊκό, χαμένο πέναλτι για τον Ηρακλή Ψ. και 1-0 στην εκπνοή του 45λεπτου, ήταν τα στοιχεία που χρωμάτισαν το α’ μέρος…
Στην επανάληψη, η πίεση των φιλοξενούμενων, ανέβηκε κατακόρυφα, καθώς το ζητούμενο γι’ αυτούς  ήταν μόνο η νίκη! Και ενώ πίεζαν οι Ψαχνιώτες, οι Αλιβεριώτες, χτύπησαν σαν την ″κόμπρα″ με αντεπίθεση-φαρμάκι έκαναν το 2-0! Αυτά στο ημίωρο που ήρθε η κόκκινη για τον Κούτρα, με 10 οι γηπεδουχοι και επίθεση για ανατροπή, ″πάση δυνάμη″ για τον Ηρακλή Ψ.! Έγιναν επικές μάχες μπροστά από την εστία του κέρβερου Μητακίδη, όμως το μόνο που κατάφεραν οι ″πράσινοι″ ήταν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και να δώσουν στην Αρτάκη, την ευκαιρία να πάει την διαφορά στο +4 και πάλι!
Ο Ηρακλής Ψ. όπω τονίσαμε, ήταν καλύτερος, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, όμως από αστοχία και ατυχία δεν μπόρεσε να πάρει το 3ποντο, απέναντι σ’ έναν Ταμυναϊκό που ″έτρεχε″ πολύ, είχε πάθος και …θράσος ταυτόχρονα!

*το φιλμ του αγώνα:

 • 7′ από σέντρα του Βρέττου, η μπάλα φτάνει στον Λάμπρου που μέσα από την περιοχή κεραυνοβολεί, για να χτυπήσει η μπάλα με πολύ δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι και ν’ απομακρυνθεί…
 • 10′ δυνατό σουτ του Ανέστη από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι άουτ…
 • 36′ ο Μήτρου από αριστερά εκτελεί πολύ ωραία φάουλ, η μπάλα παίρνει πορεία προς την περιοχή και αφού κοντράρει σε πόδια κατευθύνεται προς το τέρμα, για να διώξει τελικά σωτήρια και με υπερέναταση σε κόρνερ ο Μητακίσης…
 • 38′ ο Κούτρας μέσα στην περιοχή, επιχειρεί ν’ ανακόψει τον Ανέστη, διώχνει την μπάλα αλλά ταυτόχρονα ανατρέπει τον επιθετικό του Ηρακλή Ψ…. Κοντά στην φασά ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι και έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων… Τελικά ο Ζουλιώτης εκτελεί για να στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι, χάνοντας έτσι μοναδική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του!
 • 44′ ΓΚΟΟΟΛ! 1-0, εντυπωσιακή και παλικαρίσια ενέργεια του Κούτρα, από αριστερά, που αποφεύγει σαν σταματημένους τους αντιπάλους του  και ανοίγει σέντρα παράλληλη προς την περιοχή, εκεί ο Πομαρές παίρνει την μπάλα και με θαυμάσια προσποίηση, βγαίνει σε θέση βολής, δυνατό ευθύβολο σουτ του νεαρού και η μπάλα στα δίκτυα, στην απέναντι πλευρά!
 • 50′ ευθύβολο δυνατό σουτ του Ανέστη μέσα από την περιοχή εξουδετερώνει ο Μητακίδης…
 • 55′ μετά από πολύ ωραία προσπάθεια ο Π. Δ. Σκριβάνος, ανοίγει στον Ανέστη που σουτάρει από καλή θέση για να φύγει λίγο άουτ η μπάλα απάνω από το οριζόντιο δοκάρι…
 • 60′ ΓΚΟΟΟΛ! 2-0, από την σε ″πολιορκία″ άμυνα του Ταμυναϊκού, διώχνεται η μπάλα, κάτω από την σέντρα ο Βρέττος γίνεται κάτοχος και ξεχύνεται προς την αντίπαλη περιοχή, αποφεύγει τον Ρεπετσά, που έτρεξε να τον ανακόψει και από αριστερά στο ύψος της γωνίας της μεγάλης περιοχής με φοβερό συρτό σουτ, στέλνει την μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορου, εκεί ν’ αντιδράσει Αρχοντάκη και 2πλασιάζει έτσι τα τέρματα της ομάδας του!
 • 61′ με 2η κίτρινη κάρτα-κόκκινη αποβάλλεται ο Κούτρας! Με 10 ο Ταμυναϊκός!
 • 65′ επικίνδυνη σέντρα του Ζουλιώτης από δεξιά, μπλοκάρει σταθερά ο Μητακίδης…
 • 70′ ΓΚΟΟΟΛ! 2-1, η πίεση των ″πρασίνων″ αποδίδει, ο Γιαντόμ, με θαυμάσια προσπάθεια βρίσκει τον Παλαιολόγο, που σεντράρει, στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και ανάμεσα σε πολλά πόδια, ο Ρεπετσάς, δεν διστάζει και με εντυπωσιακή κεφαλιά-ψαράκι, στέλνει την μπάλα στα δίκτυα, μειώνοντας το σκορ και το παιχνίδι αποκτά νέο ενδιαφέρον!
 • 72′ ο Μητακίδης πέφτει σωτήρια στα πόδια του Π. Δ. Σκριβάνου και αποσοβεί τον κίνδυνο…
 • 81′ νέα εντυπωσιακή επέμβαση του αίλουρου Μητακίδη σε κεραυνοβόλο σουτ του Ζουλιώτη από κοντινή απόσταση…
 • 89′ ΓΚΟΟΟΛ! 2-2, από δεξιά ο Ζουλιώτης με πολύ δυνατό σουτ φέρνει το παιχνίδι στα ίσια και ο αγώνας ″παίρνει φωτιά″!
 • 90+2′ αντεπίθεση με τον Λάμπρου, για τον Ταμυναϊκό, ο επιθετικός των γηπεδούχων προχωρά μόνος, ο Αρχοντάκης βγαίνει από την περιοχή του, ο Λαμπρου προσπαθεί να τον νικήσει με λόμπα, όμως η μπάλα χτυπά στο χέρι του Αρχοντάκη και αμέσως φάουλ από τον διαιτητή και κίτρινη κάρτα (σωστά καθώς ήταν ακούσια η απόκρουση με το χέρι και δύο παίκτες είχαν φτάσει δίπλα στην φάση).
 • 90+4′ από καλή θέση μέσα αριστερά ο Μήτρου σουτάρει δυνατά και σε ετοιμότητα ο Μητακίδης, μπλοκάρει σωτήρια!

Σε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι ο διαιτητής Στέλιος Φώτης, προσπάθησε και ήταν πολύ καλός, ενώ οι συνεργάτες του Κώστας Δάλλας και Άγγελος Παππάς αρίστευσαν!
Πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε 1′ σιγή στην μνήμη του παλιού διαιτητή Μανώλη Γεροχειμώνα, που έφυγε από την ζωή πριν μερικές μέρες!

*ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Καρβέλης): Μητακίδης, Φωτόπουλος, Δήμου, Κουτσαυλής, Β. Αναστασίου, Ιδ. Αναστασίου, Κοκκάλας (76′ Κροκόδειλος), Κούτρας, Λάμπρου, Πομαρές, Βρέττος.

*ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ. (Σάκης Μεθενίτης): Αρχοντάκης, Ζουλιώτης, Σπανός (85′ Δ. Αγγελάτος), Παλαιολόγος, Ρεπετσάς, Τσολάκος, Σκριβάνος (80′ Σιαράπης), Γ. Αγγελάτος (57′ Γκάβαλης), Κόφι Γιάντομ, Ανέστης, Μήτρου.

***για το φωτορεπορτάζ του μεγάλου αγώνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!